Geplaatst

Heeft Saybia te weinig durf?

De uitnodiging was goedbedoeld. Mijn vriendin had helaas verplichtingen waar ze absoluut niet onderuit kon. En dus besloot ik aan webmaster Tom P. te T. te vragen of hij haar kaartje voor het concert van Saybia van dinsdag 4 november in 013 over wilde nemen.

‘Who/what the fuck is Saybia?’, zo reageerde Tom P. toen hij mijn voorstel per mail onder ogen kreeg. Ik stuurde hem een paar linkjes naar YouTube, zodat hij zich wat meer in deze Deense rockband kon verdiepen. Tom P. had al snel zijn mening klaar en mailde me:

Hoi Aldert

Het spijt me, dit tranentrekkend gitaarbandje kan me niet echt boeien. Dit soort muziek was 15 jaar geleden leuk, wat mij betreft inmiddels zwaar passé, te weinig durf of vernieuwing. Laten we het bij de helden van voorheen houden die het genre op de kaart hebben gezet. Doe een avontuurlijker voorstel en ik ga mee. Dit laat ik even passeren. Wat een teksten: it’s not the street that’s made of concrete, it’s you, it’s you. Ik zou voortdurend dubbel liggen bij het concert, geloof ik!!! Ik hoop dat ik je nu lekker beledig, dat is namelijk terecht, je hebt een slechte smaak!!!

Groeten,
Tom

Ik was niet gekwetst over deze reactie, wel verbijsterd. Zeer verbijsterd. Dat iemand het lef heeft om zoiets over zó’n geweldige band te zeggen! Dit móest ik delen met goede vriend Elvis, Saybia-fan van het eerste uur. Elvis wil mij er nog wel eens fijntjes op wijzen als deze of gene in zijn ogen een nekschot verdient. Ook hij kwam snel met een reactie

Over smaak valt dus wel te twisten zo te lezen. Te weinig durf? Geen vernieuwing? Is dat echt nodig in de muziek? Ik bedoel, alles is al een keer gedaan, dus enige originele/unieke toevoegingen aan de hedendaagse muziekdatabase lijken me bijna uitgesloten. Waarom is er momenteel dan een revival van de 70’s en 80’s (en zelfs de 90’s!) aan de gang? En trouwens, nu dit gezegd te hebben, wat is er mis met muziek gewoon mooi vinden omdat het je raakt? Middels tekst en muziek iemand kunnen raken heeft niets met dan wel durf dan wel vernieuwing te maken.

Ik ben als journalist de hele dag met taal bezig, maar beter dan hierboven staat, had ik het niet kunnen verwoorden. Theo Ilburg, heb je nog pluimen over deze week?

En ik hoor wel als ik moet gaan afrekenen met Tom, middels een bevrijdend nekschot, voegde Elvis er nog aan toe. Nu, dat hoeft uiteraard niet. Maar het is wel fijn dat hij binnenkort naar Tilburg komt. Om samen met mij te genieten van muziek, die weliswaar niet avontuurlijk is en geen durf of vernieuwing aantoont, maar die wel gewoon MOOI is.

Er schijnen nog steeds kaarten over te zijn…

http://www.youtube.com/watch?v=WuJMcBAPzco

http://www.youtube.com/watch?v=ceNka7v2krM

Reacties

23 reacties op “Heeft Saybia te weinig durf?”

 1. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Tsja Aldert, sorry hallo natuulijk eerst,
  Tsja Tom is Tom moette mar denken. Fijn musiekske waar verder niks mis mee is maar je weet wel… (UltiCulti)Tilburg nietwaar…Vreuger nog een bietje te peilen maar nou.?
  En die pluimen? Wij kennen den Elvis natuurlijk wel (ook niet vernieuwend genoeg natuurlijk)maar dieje Elvis kennen we dus niet. Plus dat we onze pluimen aan het opsparen zijn voor de lokale SP. Ze zijn zeker voor hullie na de komende raadsvergadering. En het wordt den grootste bos ever. Het is alleen nog een bietje twijfelachtig. Gaan ze plaatselijke SP schoorsteen versieren of wordt ‘T heeeeel diep bukkeeeuuhhh……
  Groetjes,
  Theo

 2. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  n

 3. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  @ Theo:
  Mmmmm… misschien moeten de pluimen maar naar JOU gaan, want ik heb nog nooit zo moeten lachen om een reactie onder mijn column als nu.
  @ onkundoloog:
  Als Elvis over nekschoten begint, moet je dat maar niet te serieus nemen. Ik denk dat de meeste lezers dat wel begrijpen.

 4. tom pijnenburg avatar
  tom pijnenburg

  ik quote even een regel tekst uit een lied van het bandje:

  its not the street that’s made of concrete,
  its you, its you.

  lachwekkende tekst wat mij betreft, alleen bedoelen ze het serieus.

 5. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  verklaar je nader tom

 6. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  @ Tom:
  Ik had je in de column al geciteerd. Het is niet de bedoeling dat je dat in de reacties eronder nog eens doet. Dan begint het irritant te worden.

 7. arjen avatar
  arjen

  Mooi Aldert dat jij t hier zo maar over nekschoten kan hebben. Mijn fractievoorzitter Hans Smolders zou om heel wat minder al afgeschoten worden.
  Goede muziek overigens.

 8. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  Goed lezen, Arjen, ik heb het helemaal niet over nekschoten, ik citeer alleen Elvis die er een geintje over maakt.

 9. arjen avatar
  arjen

  Natuurlijk was t een geintje..doe s effe normaal Aldert!

 10. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  @tom
  mijn tegenhumor is ook zeer heel erg moeilijk te begrijpen
  maar Ren

 11. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Aldert, als er zo op mijn columns gereageerd zou worden, geloof me, ik zou mezelf een nekschot geven…!

  ;-)))))))))))

 12. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Overigens Aldert, ik ga zo meteen toch maar ff luisteren, want ik betrapte er mijzelf op dat ik Tom het voordeel van de twijfel geef.
  Jij hebt overigens weer het voordeel dat ik bijna nooooit naar tekst luister. Dus wie weet.
  Als ik het niks vind, zwijg ik stil, ok…?

 13. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Tsja Alard,
  Die eigenschap (vluchtgedrag als in wegduiken en niet bewegen) herkende ik vandaag al wat eerder.

  Kwoot; Als ik het niks vind, zwijg ik stil, ok…?Unkwoot.
  Dan is het toch duidelijker om virtuele nekschotten uit te delen of virtulee pluimen voor de daartoe bestemde plaats dan. Het 'ons kent ons' wereldje van klein Tilburgz, sorry Tilburg kon je niet duidelijker neerzetten. Waarvoor dank, namens alle toekomstige bezoekers van de nieuwe 'OBJECTIEVE MALL(E) SITE. Misschien de pluimen na de SP. Het zou zomaar kunnen…
  Trusten Theo.

 14. Alard Govers avatar
  Alard Govers

  Hmmm…
  Ik zou niet reageren als…
  Ok, niks mis mee, met deze muziek.
  In ieder geval st

 15. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Oeps zo wordt het wel erg makkelijk, Kwoot:
  In ieder geval st

 16. Alard avatar
 17. avatar
  Anoniem

  Sorry Aldert, over smaak valt idd. niet te twisten, maar wat deze muziek aangaat, geef ik Tom toch echt gelijk.
  Het is niet voor niets dat er nog kaarten te verkrijgen zijn :).

 18. onkundoloog avatar
  onkundoloog

  @aldert
  ik heb niet gezegd dat jij dat nekschot geeft of het idee van jou komt.
  ik heb slechts gezegd dat jij daar iets neerschrijft, dat ik denk, jongens jongens wat een verruwing

 19. Aldert avatar
  Aldert

  @ Ren

 20. Aldert van der Burg avatar
  Aldert van der Burg

  En ow ja, Ren

 21. avatar
  Anoniem

  Aldert, je weet toch dat ik een zwak heb voor “ettertjes” 😀

  Geniet jij maar lekker van je muziek, het is je gegund.
  Prettig weekend.

 22. Aldert avatar
  Aldert

  Dank je, Ren

 23. avatar
  Anoniem

  for old time sake, tot maandag.