Geplaatst

Hetze tegen Hans Smolders?

Merkwaardige ingezonden brief in Brabants Dagblad van vandaag. Ene N. Wijnstok vraagt hierin aan Hans Smolders ‘wat minder te schudden, omdat dan alles als een waterval uit uw mond komt, met de mogelijkheid van verkeerde woorden’.

Als ik de schrijver van de ingezonden brief goed begrijp, ergert hij of zij zich aan het feit dat Smolders regelmatig zegt namens ‘de Tilburgers’ te spreken. Nu is het iemands goed recht om daarvoor uit te komen; ik kan me herinneren dat ik een aantal jaar terug ook een column heb gewijd aan het gemak waarmee Tilburgse politici zoals Smolders zeggen namens ‘de Tilburgers’ of ‘het volk’ te spreken. Ja, uiteraard is kritiek op de LST-leider prima. Nog een voorbeeld: terwijl ik dit stukje zit te tikken, krijg ik een telefoontje van een 76-jarige PvdA-stemmer die altijd met veel plezier De Tilburgse Koerier las, maar zich tegenwoordig stoort aan de hoeveelheid artikelen over de LST. "Die mensen zijn er alleen maar op uit om alles af te breken." Niks mis mee als die man even stoom wil afblazen, al kan ik het op zo’n moment niet nalaten om hem erop te wijzen dat politieke partijen die erg actief zijn, nu eenmaal meer kans maken op redactionele aandacht dan fracties die het allemaal wel geloven.

Er is echter wel een ‘maar’ en dan wil ik weer even teruggaan naar de brief van N. Wijnstok. Want over verkeerde woorden gesproken, misschien kan Wijnstok wat dat betreft ook eens naar zichzelf kijken. ‘U praat slechts namens 6 procent van de kiesgerechtigde Tilburgers, dus niet veel’, stelt de schrijver van de ingezonden brief. En dat is natuurlijk flauwekul. Smolders en consorten haalden ruim drie jaar terug 9.311 van de 78.399 uitgebrachte stemmen binnen. Op mijn rekenmachine kom ik dan uit op bijna 11,9 procent, bijna het dubbele! Onbegrijpelijk dat een dergelijke fout opnieuw kan vóórkomen in de kolommen van een gerespecteerd regionaal dagblad. Ik zeg ‘opnieuw’, want eerder presteerde Brabants Dagblad het om een ingezonden brief te plaatsen waarin Smolders ervan wordt beschuldigd Jan Hamming een NSB’er te hebben genoemd. Ook complete onzin en écht slecht dat zoiets de krant kan halen.

Het begint inmiddels wel op te vallen dat Smolders eigenlijk de enige is die in Brabants Dagblad het slachtoffer is van zulke fratsen. Ligt dat aan mij of hebt u hetzelfde idee? Ik ben benieuwd hoe de lezers van TilburgZ daarover denken. Reageert u gerust. Zou het misschien kunnen dat de man die ervan wordt beschuldigd een hetze tegen de burgemeester te voeren, zelf het doelwit van een hetze is? Een hetze door duistere krachten die er alle belang bij hebben om het systeem zoals wij dat kennen en waar Smolders op geheel eigen wijze tegen ageert, in stand te houden. Intussen blijf ik me afvragen wat ons Wijnstokje bedoelt met de opmerking dat Smolders ‘wat minder moet schudden’.

Reacties

69 reacties op “Hetze tegen Hans Smolders?”

 1. paul van est avatar
  paul van est

  Beste Aldert,

  Ik denk toch dat dhr. Wijnstok het rekenkundig gezien bij het rechte eind heeft. Zoals je weet is de opkomst bij de verkiezingen in Tilburg geen 100%. Mij lijkt ook dat het Brabants Dagblad niet verantwoordelijk is voor rekenfouten in ingezonden brieven.

  Wat wel zo is, is dat een krant een meneer is, die zich laat kennen waar het keuze en presentatie van onderwerpen betreft. Wat dat betreft mogen bij de objectiviteit en zelfstandigheid van meneer Brabants Dagblad gerust vraagtekens gesteld worden. Laat de discussie maar voor opschudding zorgen!

 2. aldert avatar
  aldert

  Je hebt voor een groot deel gelijk, Paul! De opkomst bedroeg rond de 50 procent en dan klopt die 6 procent weer wel. Maar jij weet net zo goed als ik dat er normaal gesproken niet zo wordt gerekend.
  Als 200.000 mensen stemgerechtigd zijn en er komen er 100.000 stemmen, van wie 25.000 op het CDA, dan heeft de partij 25 procent van de stemmen gekregen en niet 12,5.
  ‘Mij lijkt ook dat het Brabants Dagblad niet verantwoordelijk is voor rekenfouten in ingezonden brieven’, stel jij. Klopt, maar als wij op de redactie een ingezonden brief krijgen en we ‘betrappen’ de schrijver op een fout, dan halen we ‘m eruit. Kritisch lezen dus.
  Enne.. de krant kan wel een meneer zijn, maar of Wijnstok dat ook is, zoals jij schrijft, is nog maar de vraag. 😉

 3. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  een beetje flauw om te zeggen dat de pvda fraktie stil zou zitten, je weet toch ook wel dat het een stuk makkelijker is om in de oppositie een hoop kabaal te maken.

 4. aldert avatar
  aldert

  Hoi Tom, ook jouw opmerking begrijp ik niet zo goed. Wil je zeggen dat ik heb beweerd dat de PvdA stilzit? Als dat zo is, zet ik dat hier graag meteen recht! En speciaal voor jou herhaal ik hier het begin van mijn column in de Koerier van 23 april van dit jaar, die maakt jou een en ander meteen duidelijk:

  “Smolders krijgt wel erg veel aandacht in de Koerier”, mokte een wethouder tegen mij na de raadsvergadering van afgelopen maandag. Ik sputterde nauwelijks tegen. Over politieke partijen die erg actief zijn en dit ook aan de media laten weten, valt nu eenmaal meer te schrijven dan over hun concurrenten die wat minder zichtbaar zijn. Daarom treft u in dit blad vaker artikelen over bijvoorbeeld de Lijst Smolders en de PvdA aan dan over de Verenigde Senioren Partij. Ik zou het ook prettig vinden om het een keer niet over LST-fractievoorzitter Hans Smolders te hebben.’

 5. avatar
  Anoniem

  @Aldert,
  Het is al wel een tijdje geleden, maar wilde je toch laten weten dat ik heel ontroerd was door je stukje van donderdag 25 juni jl met als titel “springlevend”. Ik vertaal deze column naar hetgeen ons nu overkomt; bedankt in ieder geval.

  Groeten Renee

 6. avatar
  Joost Möller (VVD)

  Je kan er vragen bij stellen als tegenstander hoe mensen problemen in de maatschappij aan de kaak stellen.
  Maar door je dit als tegenstander af te vragen, kijk je niet naar de werkelijke problemathiek. Men luistert dus niet naar de inhoud.
  Als ik weleens naar een commisievergadering luister, valt het me op dat sommige mensen stotteren, de ene praat harder dan de andere, met een accent, ect,……
  Moeten we dat nu ook allemaal aan de kaak stellen? Dacht ut niet.

  Luisteren is ook een vak en,…..may i add,….veel belangrijker dan praten, want door goed te luisteren komt er een vervolg op de discussie die op inhoud gebaseerd is en niet op uiterlijkheden. Alleen dan kun je tot een gedegen en langwerkende oplossing komen van een probleem.

  “Politiek is de kunst van het berekende bedrog, maar zo, dat de betrokkenen er niets van merken.”
  JR schlesinger.

  Schlesinger knew it long time ago, ik ben blij dat LST dit zo goed doorheeft en haar eigen koers vaart.

 7. aldert avatar
  aldert

  Dank voor het mooie complimnet, Ren

 8. arjen avatar
  arjen

  @Tom
  Er stond deze week ook een groot stuk over de PvdA in de Tilburgse Koerier. Beetje flauw om Aldert dus hier zo aan te vallen.

  Arjen Roos, LST

 9. Jan van Esch avatar
  Jan van Esch

  Aldert heeft het journalistiek gezien natuurlijk bij het rechte eind. Partijen die zich roeren vragen en verdienen aandacht. Wat dat betreft doet de LST het prima.
  Om te spreken over een mogelijke hetze lijkt me dan weer overdreven Aldert, als je met schriftelijke vragen of tijdens inhoudelijke debatten anderen uitdaagt op een niet mis te verstane toon dan kun je ook een stevige reactie terug verwachten. En sommige partijen kiezen daarmee voor een stoer profiel waardoor de nuance onvermeld blijft. Immers veel mensen lezen alleen de koppen en niet de kleine letters en er zijn journalisten die stoere uitspraken spectaculair vinden en daar dus een schepje bovenop doen. Dus geen hetze maar ageren tegen zwetsen. Mijn vraag aan de LST is steeds: Hoe dan? Het antwoord is aan de kiezer

 10. aldert avatar
  aldert

  Jan, ik ben het grotendeels eens met je betoog, maar je gaat volledig voorbij aan

 11. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  De andere reacties lees ik later wel, dan kan ik een onbeinvloede reactie geven!
  Als de Koerier in de bus zit, lees ik als eerste de column op de voorpagina links. Fantastisch!
  Bijna altijd, bijna dus, is het dezelfde mening als ik zelf heb, maar veel beter onder woorden gebracht.
  En een hetze tegen Hans Smolders? ZE zijn al lang bezig, en dat Hans EN de mensen van zijn partij het vol houden vind ik enorm knap! Gezond kan het niet zijn, voor niemand. Nog een paar maanden te gaan, en hopelijk gaat men hem op waarde waarderen en een stem uit brengen op de juiste partij.Over het Br. Dagbl. kan ik kort zijn, we zijn abonnee sinds 1975, maar er zitten daar nogal wat eigenheimers op een stoel, die beter ergens anders in de pan zouden kunnen zitten. Dan had het nog nut. De beste vaklui zijn weg op dit moment, vandaar het tegenvallende kaliber! Ze maken erg veel verschil als het op het plaatsen van ingezonden brieven gaat. Dat komt omdat ze een beetje een kliekje zijn geworden van oude en nieuwe aardappels, dat geeft geen lekker puree!
  Onze schuddeskundige is mij verder onbekend, laten we dat maar zo houden!

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Omroep Brabant 27 november 2008 op website vd LST:
  NSB-streek
  Lijsttrekker Hans Smolders reageerde donderdagmorgen dan ook verbolgen over de nachtelijke kap. “Schandalig en een echte NSB-streek”, aldus Smolders……..

  dus ingezonden brief of niet: dit betreft een redactioneel stuk van Omroep Brabant waarin de fractievoorzitter van de LST letterlijk wordt geciteeerd.

  en vwb de colunmn: ik kan het niet helpen maar er zoemt steeds iets in mijn hoofd van jaren geleden, het was iets met demoniseren of zo.

 13. aldert avatar
  aldert

  Tine, dat Smolders spreekt van een NSB-streek, wil nog niet zeggen dat hij Jan Hamming persoonlijk een NSB’er noemt. Heel suggestief wat je hier doet. Jammer!
  Enne… wie demoniseert hier wie? Ik hoop dat je toch niet bedoelt dat ik dat met de PvdA doe, want dan zou ik dat graag onderbouwd willen zien. Verklaar je nader!

 14. avatar
  Anoniem

  Tine, je doet jezelf nu dommer voor als dat je in werkelijkheid bent.
  De nachtelijke kap was een NSB-streek, daarmee was niet gezegd dat de wethouder een NSB-er was. Zo kan je alle woorden wel naar je eigen straatje draaien.
  Omroep Brabant erkent dit, waarom jij dan niet?
  Ik heb zo ook mijn connecties, dus bij deze.

 15. avatar
  Anoniem

  Net zoals zovelen, durft Tine niet uit te spreken dat zij refereert aan Fortuyn die v

 16. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  We houden niet van putje, sorry partijke trekken, maar onze research-afdeling ontdekte nog een saillant (hietdahzo?) puntje bij het Tabloike. Van spraakmakende onderwerpen legt het Tabloike een dossierke aan. Prima de lux en lekker makkelijk om eens iets na te trekken. Alleen maar goed dus. Uitsluitend redactionele stukken vormen het dossier, dus geen (red. en we hebben het nagekeken als luie en pikkende internetazijnpissers) ingezonden brieven. We checkten twee dossiers, de mall en Adje. Geen ingezonden brieven! Toen checkte we, den Aldert voelt em al komen, het dossier Hans Smolders. En jawel hoor ene vervelende negatieve ingezonden brief van ene J. Vermolen, al net zonne Toneelnaam als N. Leksteel, sorry N. Wijnstok. Waarom toneelnaam? Je wilt als toneelschrijver geen bestaande namen beledigen dus zoek je niet bestaande namen,

 17. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Shit, ik plaats den deze morgen ook op onze site, anders heb ik wat uit te leggen aan onze research-afdeling. Het had ene scoop (Hietdahzo) moeten worre.

 18. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Wat zegt een woord? Als een omschrijving als

 19. avatar
  Anoniem

  En wederom gebruik je een suggestie Tine
  LST overkomt niks, mevrouw van de Weyer, mijn geliefde schoonvader is stervende, na een ziekbed van 13 jaar strijden. D

 20. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @arjen
  ik heb het er niet over welke partij hoeveel regels krijgt in welke krant, los van partijpolitiek is het gewoon een feit dat de media goed nieuws doorgaans niet als nieuws zien, maar gezanik wel. En jullie kunnen gewoon goed zanikken,of je dat nu als een compliment opvat of niet laat ik geheel aan jou over 😉

  (voor alle duidelijkheid, dit is gewoon wat mij betreft een leuk relativerend grapje, gewoon voor de lol).

 21. Peter LST avatar
  Peter LST

  Als raadslid van de LST fractie heb ik de afgelopen 3 jaar van dichtbij meegemaakt hoe er gereageerd wordt op de werkwijze en uitspraken van onze fractie.

  Zowel onze fractievoorzitter als wijzelf hebben nooit om aandacht gevraagd maar wat je verdiend krijg je ook of zoals Aldert schrijft is er over en partij die fors aan de weg timmert simpelweg mee te schrijven dan over de passieve parijen die al decenia lang dezelfde riedel afdraaien.

  Als nieuwkomers hebben we van meet af aan keihard gewerkt en het beestje bij de naam genoemd.
  Je kunt dat vernieuwend noemen en dat is de media denken wij ook opgevallen.

  Ik kan hier alle lezers op het hard drukken dat wij gewoon met ons werk als volksvertegenwoordigr bezig zijn en weten donders goed waar we mee bezig zijn.

  Wij krijgen vele reactie’s dat Tilburgers blij zijn met ons werk maar er zitten natuurlijk ook andere reactie”s tussen.

  Persoonlijk vind ik dat niet erg want ook daar kun je van leren.
  Om van een hetze te spreken tegen de LST fractie is wellicht wat ver gezocht maar het spel dat gespeeld wordt door onze politieke tegenstanders om onze werkwijze en visie in een kwaad daglicht te stellen geeft me vaak wel een raar gevoel in de buik.

  Gelukkig is dit maar een selectief gezelschap en reageren ze wellicht uit frustratie.

  In 2006 werd er wellicht gedacht dat Hans en zijn fractie snel het loodje zouden leggen in het politieke moeras
  Na 3 jaar weten ze als geen ander dat de LST de enigste partij is die dicht bij zichzelf is gebleven en niet heeft gedraaid.
  Belangrijker nog we hebben geen barstje vertoond en als een eensgezine club staan we klaar voor de Tilburgers.

  Ik heb Hans van dichtbij meegemaakt en ik heb hem maar een keer echt geraakt gezien en dat was tijdens de affaire rondom het wachtgeld.
  Hier voelde hij zich terecht ernstig tekort gedaan en toen was er naar mijn mening wel een gerichte actie tegen de LST aan de gang.

  We kunnen best tegen een stootje en in bokstermen uiterukt verwachten we tot Maart 2010 zeker en vast nog enkele linkse directe hoeken.
  Daar kunnen we tegen als ze maar niet onder de gordel zijn.

  Laten we de politieke rekening opmaken na de verkiezingen van 2010 dan weten we ook zeker wat de Tilburgers echt van ons werk de afgelopen raadsperiode hebben gevonden.

  Aan Aldert en overige journalisten zou ik zeggen, blijf gewoon objectief verslag doen van hetgeen jullie constateren dan weet ik in ieder geval zeker dat het met de aandacht voor de LST wel goed zit !!

  Fijn weekeinde allemaal.

 22. aldert avatar
  aldert

  Tine, ik schrik echt van wat je hier te berde brengt. Je kunt er een heel verhaal over misdadige regimes omheen breien, maar Hans Smolders heeft Jan Hamming never nooit een NSB’er genoemd. Punt! Einde discussie! Je kunt niet rechtpraten wat krom is. Die chef van Brabants Dagblad dacht dat dat wel kon, toen ik hem hierop aansprak en hij antwoordde dat het ging om ‘een nuanceverschil’. Ja d

 23. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  aldert lees je eigen stuk nog eens door. je schrijft dat politieke partijen die actief zijn nu eenmaal de aandacht trekken. Daarmee suggereer je in mijn ogen dat de pvda niet zo actief zou zijn als de lst.

  @peter lst
  ik moet zeggen dat de koerswijziging van de lst me wel wat zorgen baart. Pim Fortuin had nog een zeker sex appeal, een lekkere valse nicht die de boel op scherp kon zetten maar nu Hans weer een lijntje met Wilders heeft geef ik ‘m minder krediet. Waar Fortuin nog een zekere welbespraaktheid had en op zich wel wat te vertellen had, daar vind ik Wilders toch meer een one issue beweging en dat ene issue spreekt mij gewoon niet aan.

  Voor alle duidelijkheid, een lekkere valse nicht is niet als scheldwoord bedoeld, ik vind Paul de Leeuw bijvoorbeeld ook een lekkere valse nicht en hij zal dat ook niet als beledigend opnemen.

 24. aldert avatar
  aldert

  Sorry Tom, maar ik had je toch echt hoger ingeschat. Als ik schrijf dat politieke partijen die actief zijn, nu eenmaal de aandacht trekken, suggereer ik absoluut niet dat de PvdA niet zo actief is. Wat is dat nou toch voor onzin?
  Geef gewoon toe dat je even niet goed hebt gelezen. Dat siert je veel meer dan dit gedram.
  Daarnaast ga je volledig voorbij aan het begin van de column zoals die op 23 april in de Koerier stond. Ik weet niet hoe goed jij de Koerier leest, maar er gaat toch ook echt heel veel aandacht naar de PvdA. Die fractie is, net als die van de LST, heel actief. En dat vertaalt zich in veel ‘media-exposure’.

 25. arjen avatar
  arjen

  Er reageren hier mensen met heel veel boter op hun hoofd. Een ‘NSB-streek’ is volkstaal voor ‘verraad’, ‘vals’ of ‘stiekem’. Nooit heeft Hans Smolders wethouder Jan Hamming heeft uitgemaakt voor NSB-er. Wel heb ik ooit een SP-wethouder het CDA horen uitmaken voor boevenbende. Datzelfde CDA werd ooit ook eens door PvdA-raadslid Nol van Trier uitgemaakt voor El Quaida.
  Dus… wie zonder zonde is, werpt de eerste steen.
  En tot slot richting Tom Pijnenburg: nee, daar reageer ik eigenlijk maar niet op. In mijn column hier op jouw eigen TilburgZ heb ik het verschil tussen Wilders, Fortuyn en Smolders breed uitgemeten. Je leest of je eigen medium niet OF je wilt eigenlijk toch wel graag meedoen met de hetze tegen Smolders? En ik maar denken dat TilburgZ zonder subsidie draaide!

 26. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Aldert,

  Op de eerste plaats citeer ik letterlijk vanuit de LST website waarop een bericht van Omroep Brabant staat vermeld over uitspraken vwb NSB enz.
  Dat gaat mij verder niet aan, maar is gewoon een nieuwsfeit en kennelijk als zodanig ook door de LST erkend want anders zou ik dit zeker niet zonder een woord van commentaar op de eigen website lezen van deze club.

  Op de tweede plaats was mij reactie nav een letterlijke quote van Renee over ‘wat ons nu overkomt’. Hierbij ervan uitgaande dat haar reactie gestoeld was op de column die jij hierboven schrijft. Want niets in haar reactie tot dat moment hier verried een pesoonlijk malheur. En uiteraard voel ik medeleven met haar priv

 27. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @aldert

  ik heb jou ook verkeerd ingeschat Aldert

 28. avatar
  Anoniem

  @Tine, sorry hoor, maar lezen is niet je sterkste vak.

  Op 3 juli jl. schreef ik letterlijk: : @Aldert, het is al wel een tijdje geleden, maar wilde je toch laten weten dat ik heel ontroerd was door je stukje van donderdag 25 juni jl met als titel “springlevend” Ik vertaal deze column naar hetgeen ons nu overkomt; bedankt in ieder geval. ”

  Hoe kun jij in dan ervan uitgaan dat mijn reactie gestoeld was op de column die Aldert hierboven schreef?
  Ik ben wel belg, maar hey, nie blond, dat valt dan weer mee.

  By the way, je had het w

 29. aldert avatar
  aldert

  @ Tom:
  Verklaar je nader!

  @ Ren

 30. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Renee
  sorry, mijn tijd is te kostbaar dat ik diepgravend onderzoek moet gaan doen als ik een reactie hiero lees: dan reageer ik op wat er klip en klaar staat en ga ik niet eerst de complete schrijf/reactiegeschiedenis van een bepaald persoon op diverse columns uitpluizen. Ik ben toch gekke harry zeker niet…..spijt me geweldig maar dat is echt teveel gevraagd.Anders dan het merendeel van mijn politieke collega’s neem ik al in de schaarse vrije tijd de moeite om hier de discussie aan te gaan maar je mot me niet gek maken.

 31. aldert avatar
  aldert

  Tine, niet om je aan te vallen, maar ik vind het werkelijk onvoorstelbaar dat het voor jou zo moeilijk is om een slordigheidje toe te geven. Het gaat mijn bevattingsvermogen huizenhoog te boven. Dat kan nog leuk worden als het verkiezingstijd is.

 32. avatar
  Anoniem

  Tine, ik verwacht van een raadslid juist wel dat als hij/zij hier reageert op welke reactie dan ook, dat je dan aandachtig leest wat er geschreven staat. Wat heeft het anders voor meerwaarde aan een discussie te gaan reageren?

  Het gaat me niet om het feit dat je mijn situatie overzien hebt, maar het gaat me wel om hetgeen Aldert zo goed omschrijft in zijn laatste reactie.

  Vlak voor de Europese verkiezingen waren er overijverige jonge mensen (het leken wel studenten) in de binnenstad voor de PVDA aan het flyeren.
  Ik zat op de Heuvel te genieten van een ijsje.
  De jonge PVDA-student wilde een flyer geven aan de man naast mij en die weigerde de flyer aan te nemen toen hij zag dat het PVDA logo er op stond. “Waarom dan,” vroeg de student?
  De man antwoordde letterlijk dat de PVDA zich altijd en overal wel wist uit te draaien.
  Toen de PVDA-jongen over defensie begon, waren de rapen helemaal gaar. De ondervraagde was militair en net voor verlof thuis.
  Hij vertelde zonder er doekjes om te winden waarom PVDA never nooit zijn stem zou krijgen.
  Maar de overijverigheid waarmee de PVDA-student zijn standpunt aan de millitair wilde opdringen, was zo vervelend dat de man op een gegeven moment gewoon wegliep.
  De student luisterde niet naar zijn ervaringen en standpunten, nee, de pvda-student wuifde ze weg en drong zijn standpunt op.
  Weet je, het doet me denken aan die vervelende telefoontjes die iedereen weleens krijgt van zo’n callcenter: veel kletsen maar weinig inhoud omdat er nooit naar tegenargumenten geluisterd worden. Alleen maar willen overtroeven en willen scoren, jammer.

 33. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Vwb standpunten aandachtig lezen: Yep! dat doe ik. Maar ik ga echt niet terugwroeten in allerlei columns van weet ik waar en wanneer als ik op een passerend stukkie reageer.
  Volgens mij ben ik meer dan voldoende betrokken om de gesprekken in de samenleving aan te gaan en ik weige te accepteren dat jij me meent te vertellen dat ik onvoldoende naar de mensen luister. Dan kan ik je zo en lijst namen geven die daar anders over denken.

  en vwb je ijsjesconnotatie: Wat had jij gedaan in zo’n geval? Niets? Er het zwijgen toe gedaan ? Je mond vol ijs gehouden of je standpunt verdedigd?
  En dat laatste heeft ons jonge bevlogen PvdAlid kennelijk wel gedaan.

  Kijk, als je bij de eerste de beste discussie de handdoek al in de ring gooit win je de oorlog natuurlijk nooit(zeker niet met een gewezen militair).Z

 34. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Aldert
  het gaat mijn bevattingsvermogen huizenhoog te boven welk slordigheidje dat je bedoelt…. tja…..

 35. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Niet zo hypocriet Aldert, je weet toch nog wat je laatst zei bij de redactievergadering van de duurzaamheid agenda? Jij hebt misscien een verborgen agenda met de stukken die wij aanleveren, maar dat is dan toch een andere dan de mijne.

 36. aldert avatar
  aldert

  Ha ha, nou Ren

 37. aldert avatar
  aldert

  Tom, sorry, ik vind je een ontzettend lieve jongen, maar nu maak je het echt te bont. Als

 38. avatar
  Anoniem

  Hmm nee Aldert, ik geef het op. Ik neem nog een colaatje met een sigaretje en zet een CD op van Rammstein, ff lekker hard om mijn hoofd te legen. 😀 De buren zitten toch op de camping dus,…….

  @Tine, je hebt notabene op mijn reactie gereageerd, haha, jij maakt het wel bont zeg.

 39. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Tine, je hebt notabene op mijn reactie gereageerd, haha, jij maakt het wel bont zeg.

  er is geen koe zo bont of er zit een vlekje aan Renee…………….

 40. avatar
  Anoniem

  O en by the way Tine, je hebt gelijk hoor, aan weglopers heb je niks.
  Maar aan mensen met narcisitische trekjes die menen te denken dat hun mening het walhalla is nog minder. Zoals Wies van Vessem het in een ander log vermeldde: “niet veel reageerders op TilburgZ laten merken dat zesnappen dat hun perspectief er ook maar 1 van de velen is.”
  Maw een enorme plank zonder opening tot gesprek.
  Die millitair was nl zo rood aangelopen van boosheid dat ie wegliep, omdat die pvda snotneus niet eens wist wat er in voormalig Joegoslavie had plaatsgevonde, dat was nl. voor zijn tijd.
  Nee, aan weglopers heb je inderdaad niks.

  En nu Rammstein, morgen luister ik weer braaf naar Vivaldi 😀

  PS Tine: Narcistische trekjes vertonen doen we allemaal weleens, wil ABSOLUUT NIET zeggen dat we narcisten zijn!

 41. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  o, je mag de boel hier wel censureren hoor, dan maak ik wel een nieuwsartikeltje met de notulen van de redactievergadering 😉

 42. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Misschien is ook een klein stukje genuanceerde vaderlandse geschiedenis wel op zijn plaats in deze discussie, waar de term NSB nogal eens valt. De NSB was niet de entiteit die verantwoordelijk was voor de nazi-gruwelen. Het zal, vooral hier, verbazen dat de NSB niet veel meer of minder was dan een politieke partij, die in meerderheid ontdekten dat ze de verkeerde kant gekozen hadden, toen ze werden wakker geschud door het oorlogsgeweld en de vervolgingen. Veel NSB

 43. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  Jan, bedankt voor je genuanceerde historische connotatie. Er zijn woorden in ons collectief geheugen opgeslagen die niet anders dan met de grootst mogelijke zorvuldigheid gebruikt mogen worden.Misbruik wordt gestraft.

 44. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  Jammer Tine, maar je hebt het niet echt gesnapt. Het is juist die wijze waarop ze in ons collectieve geheugen zijn opgeslaan, die vaak na genuanceerd onderzoek niet klopt. Het is derhalve geen kwestie van straffen, maar meer van uitleggen. De lengte van de tenen bepaald dan de zwaarte van het gebruikte woord/afkorting en stigmatiseerd de betrokkenen. Daar ging het over.

 45. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Jan van Beurden

  Ik heb je nauwkeurige analyse juist uitstekend begrepen:gebruik geen woorden in een context waar die niet in thuishoort. Dat en alleeen dat is waar het om gaat. Eigenlijk is alleen al het feit dat we hier een discussie over moeten voeren op dit forum nav een vermeende – en volgens de media wel degelijk – gemaakte opmerking van een raadslid te gek voor woorden. Of het waar is of niet en zo ja op welke wijze en in welke context:ergens moet daar kennelijk een voedingsbodem voor zijn.

  Lange tenen? Schei toch uit! Schande dat je een dergelijke terminologie in deze context durft te gebruiken! Ik vind het buitengewoon te betreuren dat de naam van een van de – in velerlei Tilburgse ogen -beste politici die Tilburg kent en waar we als stad heel erg trots op mogen zijn wegens zijn enorme verdiensten voor de stad via de suggesties die Hans Smolders in de media meent te moeten ventileren gekoppeld wordt aan een mijns inziens(ons allen neem ik aan ?) abjecte organisatie.

  Ik zal – met je welnemen en met waardering voor je analyse – het blasfemisch gedrag om deze wethouder op deze manier in diskrediet te brengen dan ook te vuur en te zwaard blijven bestrijden.

  Het deugt gewoon niet!

 46. korvel avatar
  korvel

  jij staat echt te genieten van jezelf als je in de spiegel kijkt Tine, dat kan niet anders.

 47. aldert avatar
  aldert

  Nou Tom, ik weet niet waar je ’t over hebt, maar ik ben me van geen dubbele agenda bewust. Zeker flink aan de alcohol gezeten gisteravond? Zo te lezen wel. Volgens mij zat je dat al toen je over dat lijntje tussen Wilders en Smolders begon. Ook kolder.

  @ Tine:
  Weet je wel wat blasfemisch is? Godslasterlijk! Nu verdient Hamming misschien veel respect, maar om te zeggen dat-ie God is, gaat wel erg ver.

 48. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @ aldert, het gaat er over dat je de PvdA een kopje kleiner wilde maken. Dat is niet op de inhoud maar op de partij.

 49. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  misschien moeten we de vergaderingen voortaan maar live broadcasten 😉

 50. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  ik ben nu weer een dag weg dus kan ik voorlopig niet reageren.

 51. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  ok Aldert, blasfemisch klopt niet. maar de intentie wel: ik bedoelde lasterlijk, met modder gooien

 52. aldert avatar
  aldert

  Nou Tom, volgens mij zit je in een delirium, want dat is echt de grootst mogelijke onzin die je kunt verzinnen. Misschien dat ik een keer heb gezegd dat het niet goed is dat

 53. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  @Tine
  Om te beginnen had de aantijging (gevolg) betrekking op de expliciete aktie (oorzaak) waarvan de Heer Hamming heeft toegegeven dat die nachtelijke, stiekeme kap minstens ongelukkig was, en niet op de persoon in zijn algemeenheid. Mits ik het goed begrepen heb. Op het feit dat een woord als blasfemie in deze discussie langskomt, ga ik maar liever niet in. Daar mag jezelf nog een keertje over nadenken aan de hand van onderstaande verklaring, succes

 54. jan van beurden avatar
  jan van beurden

  @ Tine,
  Sorry, ik had je latere reactie en die van Aldert nog niet gelezen m.b.t. Blasfemie. Ik had het reactievenster een tijdje open laten staan, in verband met zondagochtendontbijt en werkzaamheden en zag ze pas net.

 55. Peter LST avatar
  Peter LST

  Als ik de vele reactie’”s hier lees kan ik toch niet tot een andere conclusie komen dat ook op dit forum de meeste reactie”s teweeg brengen als het over de LST fractie gaat.

  Bij zowat elke onderwerp waar e.e.a. in verband wordt gebracht met de LST zijn het aantal hits aanzienlijk groter dan bij onderwerpen waar dat niet aan de orde is.

  Dus ook hier krijgt de LST ongevraagd de meeste aandacht dus schijnt het toch een partij te zijn die zich profileert van de andere.

  Dus ik vind de aandacht van de media eigenlijk niet verwonderlijk en daar moeten we dus dan ook niet moeilijk over doen.

 56. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Aldert

  Ha ha, nou Ren

 57. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @aldert

  ik ben blij dat je zo ridderlijk bent om in ieder geval toe te geven dat je de PvdA te groot vind.

  Het zijn overigens niet mijn spullen van duurzaam tilburg, ik heb hen alleen aan jou voorgesteld zal ik maar zeggen. Als je de columns wilt stoppen tref je niet mij maar hen. Ik had al zo’n vermoeden dat je met het issue duurzaamheid niet zoveel had maar ik zou het toch een beetje onsportief vinden als je deze woordenwisseling aangrijpt om een en ander te stoppen, maar dat is wel je goed recht. Hou je dan ook op met je column hier??

 58. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  Harm Snoeren schaam je!
  Sinds wanneer mag jij de goden verzoeken om mij het leven te ontnemen? Die lieve Heer van jou of Allah desnoods: het is mij om het even maar ik zou toch graag nog een tijdje willen blijven leven……
  En als het kan ook als raadslid maar dat zal zeker niet aan Harm Snoeren liggen.

 59. korvel avatar
  korvel

  Beste Tine, en wederom verdraai je iemands woorden. Nergens is te lezen dat je leven moet worden ontnomen.
  Ik hoop dat je werk als raadslid beter gaat dan je antwoorden hier op Tilburgz

 60. Rob Snels avatar
  Rob Snels

  Geachte heer Van der Burg, ik begrijp uit deze bijdrage dat u journalist bent. Het spijt me u mee te moeten delen dat het geen onzin was dat de heer Smolders het verwijt kreeg dat hij en zijn collega’s de heer Hamming een NSB ‘er hebben genoemd. Helaas is deze term toch echt gebruikt tegen de heer Hamming en op zich is dat natuurlijk niet erg chique, om iemand zo te kwalificeren.

 61. aldert avatar
  aldert

  @ Jan van Beurden:
  Ik wil je toch bedanken voor de uitgebreide uitleg van het woord blasfemie.

  @ Tine:
  Stel je niet aan.

  @ Tom:
  ‘Ik ben blij dat je zo ridderlijk bent om in ieder geval toe te geven dat je de PvdA te groot vind.’ Dat heb ik niet gezegd, Tom!

  ‘Ik had al zo’n vermoeden dat je met het issue duurzaamheid niet zoveel had.’ Waar haal je dat nou weer vandaan? Heb jij eigenlijk wel eens een column van mij over de mall gelezen? En als ik niet zoveel met duurzaamheid heb, waarom stel ik dan toch die redactionele ruimte in de Koerier beschikbaar?

  En maar lullen hier over mensen die zich niet zouden gedragen. Kijk eerst maar eens kritisch naar jezelf! Je maakt het met elke reactie erger.

 62. aldert avatar
  aldert

  Eerlijk gezegd, Rob, was ik er zelf niet bij. Omroep Brabant heeft er ‘NSB-streek’ van gemaakt en Smolders heeft tegenover mij bevestigd dat hij de actie zo heeft genoemd, maar hij zou het absoluut niet over Hamming hebben gehad. Smolders zal nooit iemand een NSB’er noemen, je kunt het met hem eens of oneens zijn, maar voor het uiten van zo’n kwalificatie is hij simpelweg te fatsoenlijk.

  Daarnaast vind ik het ongepast om hier zonder kennis van zaken de schijn te wekken dat Smolders en Wilders ‘een lijntje’ met elkaar hebben.

 63. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Tine

  Sinds wanneer mag jij de goden verzoeken om mij het leven te ontnemen?

  Och,Och beste Tine het is nog erger me je gesteld dan ik al dacht.
  Lezen en zinnen goed tot je opnemen is al teveel gevraagd blijkt uit je opgefokte reactie.

  Ik hoop echt dat je 100 jaar wordt maar je met zaken gaat bemoeien waar je wellicht verstand van hebt. ( ik zou overigens zo niet weten wat dat zou moeten zijn !! )

  Wat ik wel hoop is dat de gehele PvdA club geminimaliseerd wordt en Tilburg bevrijd wordt van dat linkse juk en dat we je nooit meer terug zien als raadlid.

 64. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  1-2-3-Test 3-2-1 testerdetest-liesje leerdelotje lopen langs de lange lindenlaan Test,….

 65. ilburg Theo avatar
  ilburg Theo

  Welja beste Tom, betrek er mij ook even in. En begin ook maar weer over die grijze baard Van Beurden, misschien was die vreuger rood, maar zo lang ken ik em nog niet. Je begint een beetje parano

 66. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  TEDENTIEUZE BERICHTGEVING IN HET BRABANTS DAGBLD

  Gisteren plaatste het BD onder de kop ‘Culturele ambities nu niet opgeven’ een interview met de Tilburgse cultuurmakelaar Bert Matthijssen. In dit interview is onder meer te lezen dat het financi

 67. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  In het Brabants Dagblad van eergisteren is al weer sprake van negatieve beeldvorming rond Hans Smolders. In een opiniestuk over de ‘bonnetjes-affaire’, geschreven door een BD-journalist ( ‘Declareren van ‘klein bier’ zegt niks’ ) , is te lezen dat wellicht in Tilburg burgemeester en wethouders minder kosten hebben gedeclareerd vanwege het ‘gehijg’ van raadslid Hans Smolders…

  ‘Gehijg’??? Dit is weer een voorbeeld van tendentieuze berichtgeving. De BD-journalist had beter kunnen schrijven: ‘vanwege de kritische houding van de LST’.

 68. Aldert avatar
  Aldert

  Fijn, we kunnen weer reageren. Tom, bedankt!

 69. arjen avatar
  arjen

  Heeeeeeeeeeeeeeee Aldert
  Gelukkig nieuwjaar!!!