Geplaatst

Chico the Rainmaker

Chico the Rainmaker, wie kent hem nog?

Waarschijnlijk is Chico the Rainmaker tijdens ‘weet je nog’-gesprekken van retroënde dertigers en veertigers het minst frequente gespreksonderwerp. Er is derhalve ook weinig vraag naar Chico op de huidige retromarkt; alleen in Frankrijk is een ietwat obscure DVD van hem te krijgen met als extra onder meer een telefonisch interview met de regisseur. Het heeft mij altijd verbaasd dat er zo weinig in het collectieve geheugen is blijven hangen van deze weirde kinderserie over het afgehakte Indianenhoofd Chico, dat kon praten, zingen,  regenmaken, en, wanneer de onvermijdelijke obligate boeven hem bijna te pakken hadden, zichzelf in een duif veranderen en wegvliegen. Het beeld van dit afgehakte hoofd dat op een rotsblok stond te zingen dat ie Chico the Rainmaker was zou iedereen toch bij moeten zijn gebleven, zou je denken.

Maar nu ik dan een link heb ontdekt naar enkele foto’s van Chico en een geluidsbestandje van de legendarische tune, begin ik te vermoeden dat de kinderen van toen hem niet vergeten zijn, maar verdrongen hebben.

Als je via onderstaande link zijn foto bekijkt, vervolgens die foto aanklikt en nog meer foto’s ziet alsmede het bewuste geluidsbestandje treft, zul je er wel achterkomen waarom. Als je niet bang bent om de heropleving van een weggestopt jeugdtrauma te riskeren dan wel een nieuw trauma te krijgen, zou ik zeggen: klik aan die link en beleef, al dan niet met terugwerkende kracht, deze retro-ervaring.