Geplaatst

Het is dezer dagen weer laveren tussen de regenbuien door. Maar binnenkort is het weer uit met de pret.Tja, het zijn nu eenmaal gouden dagen voor ons hooikoortspatiënten. Die pollenwegspoelende hoosbuien doen ons immers niets dan deugd.
En hoppend van de ene luifel naar het andere terras hoef je geen nat pak te halen.

Maar vanaf zondag begint het gezeik weer. Want dan gaat de zon weer schijnen, waardoor de nu zo kletsnatgekletterde grassen gaan opdrogen en weer pollen gaan produceren.
In de regio Tilburg gaan de temperaturen zondag en maandag oplopen tot maximaal 28 graden. Vanaf dinsdag gloort er weer een sprankje hoop, want dan is de maximumtemperatuur weer een graadje lager en verschijnt er weer her en der een wolkje. Wellicht is dit een voorbode voor betere tijden.

Hoe het na dinsdag zal gaan weet ik nog niet. Verder dan dinsdag aanstaande reikten de voorspellingen van weeronline.nl niet.

Maar het is ongelofelijk. Weeronline, daar kunnen geen tien Erwin Krollen tegenop. Alleen al de hooikoortsberichten zijn van een onwaarschijnlijke rijkdom. Zojuist is mijn vocabulaire uitgebreid met woorden als stuifmeelverwachting en allergiedruk.
Maar ook elders op de site is het een feest van totaal gebrek aan herkenning.
Neem nu de Weeronline Windcalculator. Met deze tool kun je exact de m/s, knopen, km/h, Beaufort en mph berekenen dan wel verwijderen. Ik heb alleen geen idee wat het allemaal is, laat staan hoe je het berekenen moet. Of verwijderen.

En dan stuit je weer op een woord als zonneschijnduur. Destilleert ’n beetje Jan Mulder toch algauw minimaal één CaMuutje uit. Om over stuifmeelverwachting nog maar te zwijgen.
Maar ik heb geen zin om maar wat raak te gaan zitten associëren bij een paar woordjes. Ik heb zin om te dwalen over Weeronline alwaar ik mij voel als een kind in een snoepwinkel vol ondefineerbare doch zeer exotisch aandoende zoetwaren.

Terwijl ik dit alles intik klettert de regen geruststellend tegen de ruiten aan. Soms klettert het zo hard dat je bijna zou gaan denken dat het hagel is. Heerlijk.
Sneeuw is het in elk geval niet; volgens Weeronline ligt er in Nederland momenteel 0 centimeter sneeuw.