Geplaatst

…want mannen zijn zo dom…

Veel tijdschriften ondervinden hinder van internet. Sommige tijdschriften, zoals bijvoorbeeld Flair, maken met hun webedities juist handig gebruik van de verworvenheden van het wereldwijde web. Zo wordt de webeditie van Flair flink opgefleurd met het forum…“Ik vraag mij af hoe je op iemand verliefd kunt worden die je nog nooit heeft gezien? Er bestaat toch zoiets als lich. chemie en zintuigen bv. oogcontact?” aldus Betterzzzweet in een formudicsussie in de rubriek ‘Praat mee’ op flaironline.nl.

Het forumtopic waar het hier aangehaalde fragment uit komt heeft een zeer hedendaagse thematiek: Mysteryprincess vertelt hoe haar man in een chatbox een vrouw had leren kennen en hoe het van chatten evolueerde naar mailen, SMS’en en het versturen van Valentijnskaarten. Binnenkort zal Mysteryprincess samen met haar man deze virtuele maitresse ontmoeten omdat dat ‘de spanning weg zou moeten nemen’. Mysteryprincess vertelt op het forum over haar worstelingen hiermee.

Het is wel een modern Droste-effect dat we hier zien: een vrouw vertelt anoniem aan even anoniemen op een publiekelijk forum haar zeer persoonlijke problemen met een echtgenoot die anoniem een virtuele relatie aangaat met een even anoniem persoon. Een soort publieke anonieme intimiteit die op een andere anonieme intimiteit refelecteert dus.

De Flairforummers zijn even open in hun reacties op de ontboezemingen van Mysteryprincess.
Zoals bijvoorbeeld Nell47 in haar tirade die haast niet rechter uit het hart had kunnen komen:
“Als ik in jou schoenen zou staan, zou ik zeggen tegen hem, een vrouw die ontmoet op de chat of waar dan ook in de kroeg enzo, is altijd leuker als je eigen vrouw, en waarom nou!!! je kent haar niet ze doet zich zo ie zo altijd leuker voor en het gras lijkt altijd groener aan de andere kant, misschien snurkt ze wel of heb een houten poot of een geslachtsziekte maakt er maar wat gruwelijks van tegen hem. Misschien wordt hij wakker, want mannen zijn zo dom hij denk oh een leuk gesprekje aardige vrouw, maar die vrouw klopt al niet want anders zou ze dat soort dingen niet doen zoals valentine.s kaarten enz.”

Uiteraard laten ook de lotgenoten van Mystery Princess zich niet onbetuigd. Zo schrijft Jen123 over haar vriend die voor een relatiecrisis zorgde door te chatten en vervolgens te daten met wildvreemde chatboxmeisjes: “Ik heb hem erg duidelijk de keuze laten maken, zij of ik. Ik kwam er namelijk achter toen ik het raar vond dat hij veel met haar aan het chatten was en toen ik uit nieuwsgierigheid zijn chatlogs aan had gezet en een keer zijn gesprek had gelezen.
Het was zo schokkend, die taal en etc. dat er een groot brok in me keel schoot en mijn hart ging tekeer als een gek. Ik was erg gekwetst op dat moment omdat wat je leest heeft toch je vriend geschreven en niet naar jou maar naar een andere meid!!! (…) Als ik jou was had ik toch uit nieuwsgierigheid zo’n gesprek gelezen…niet uit jaloezie (ik ben model en zie er goed uit dus zou niet weten waarom ik jaloers moet zijn, maar gekwetst mag!) maar gewoon om te kijken hoe ernstig zijn gevoelens voor haar zijn.”

En dan is er nog heksie: “Mijn vriend en ik zijn uit elkaar geweest alleen omdat hij zo nodig moest afspreken met meisjes die hij op de tmfchat had leren kennen.”
Blijkbaar is heksie met haar vriend ergens in het midden uitgekomen: “We zijn nu weer bij elkaar, maar hij chat nu alleen nog maar via m.s.n.”

Overigens voegt heksie aan de meervoudige gelaagdheid van de publieke anonieme intimiteit nog een extra dimensie toe door haar posting te ondertekenen met: “Knuffel, Judith.”

Reacties

Eén reactie op “…want mannen zijn zo dom…”

  1. Ton Groenendaal avatar
    Ton Groenendaal

    Ik vind dit zo'n leuke column, onder de aankeiler al direct raak. Als die tante nog beter zweet dan dat ze praat, dan hou ik mijn hart vast.