Geplaatst

Mijn naam is Jan, ik weet van niks

Datingsites met webcammogelijkheden zijn de babbelboxen van nu. Maar wie van de ouderwetse liveontmoeting zonder virtueel contact vooraf is, bekijkt de laatste schakel uit deze evolutie net zo verwonderd als de eerste.“Paaaartyyyyline…Telefoneren met z’n tienen tegelijk!”
Je moet de jaren tachtig wel heel bewust hebben meegemaakt om deze jingle te herkennen.
Het blind daten met wildvreemden werd toen nog gestimuleerd via de Babbelbox, een fenomeen dat zich heden ten dage verhoudt tot webcammen als een Betamaxvideorecorder tot een DVD-recorder-met-harde-schijf.

Ja, ook de vleesmarkt evolueert. Wat vroeger een stem op de Babbelbox was, is nu een webcamfilmpje op, pakweg, relaxtv.nl. Heb je in elk geval inzage van tevoren.

Ik weet ook niet wat nou het meest vruchtbare is. Ik behoor nog tot het prehistorische soort dat bij een levend wezen in het wild een telefoonnummer lospeutert.
Of, als we dan een beetje met de tijd mee willen gaan, een E-mail-adres. Maar veel gekker moet het niet worden, sprak de ouwe lul.

Nou ja, vooruit dan. Eén keer, in de late jaren tachtig of de vroege jaren negentig, ben ik eens in het Babbelboxverkeer beland. En dan nog buiten mijn medeweten om.
De telefoon ging, ik nam op en een vrouw aan de andere kant van de lijn vroeg mij:
“Spreek ik met Jan?”
“Nee. Er woont hier geen Jan.” was mijn correcte antwoord.
“Maar jij staat bij mij op de box, joh!” riep de vrouw met een lichtelijk snibbig ondertoontje.
“Welke box?” antwoordde ik suffig.
“Ja, hou jezelf maar van de domme hoor jongen, daaag!” beëindigde de dame woedend het gesprek.
En daar ging mijn in de schoot geworpen kans op wat geluk. Of op een
afknapper. Want dat weet je ongezien niet.

Van die webcamgirls weet je tenminste hoe ze d’r uit zien. Als ze daadwerkelijk degenen zijn die je op de plaatjes ziet natuurlijk.
Toch voel ik niet de aandrang om ze eens te contacteren. Ik geloof er allemaal niet zo in. En wie mij ouderwets noemt dank ik voor de geuzennaam.
Maar ik zou het geen probleem vinden als ik benaderd zou worden door een webcamgirl die bij hoog en bij laag volhoudt dat ik Jan ben.
Want daar ben ik nu wel op voorbereid.

Reacties

Eén reactie op “Mijn naam is Jan, ik weet van niks”

  1. R avatar
    R

    Ja, lachen met de partyline. Wat toen nog 50 cent per minuut kostte, doet nu echt iedereen gratis in een chatbox via internet, met ook nog een webcam.