Geplaatst

Burgerturf

Zolang er voor het wereldwijde web geen wereldwijde wet bestaat kan alles. Goddank heeft een mens een eigen limiet. Maar daar hou je niks mee tegen. Je houdt het hoogstens van je af.De berichten circuleerden volop op het wereldwijde web en als tip kwam het ook al mijn mailbox binnen.
En na internet volgt natuurlijk de TV.
Je kon gisteren niet om de nowthatsfuckedupsite heen.

Deze betaalde pornosite geeft Amerikaanse soldaten min of meer gratis toegang tot hun lusthof. Ik zeg niet voor niets min of meer gratis, want enige ruilmateriaal wordt wel gevraagd.
Het ruilmateriaal behelst foto´s van verminkte Afghanen en Irakezen.

Het Talpaprogramma NSE, die poging tot tegenhanger van RTL Boulevard, pakte uit met dit bericht. En met gecensureerde foto´s.
Want ze waren echt te gruwelijk om te tonen, zo werd gezegd.
Het item verzandde in het voorlezen van een verklaring van Amerikaanse regeringswege: men keurde het af, doch wilde geen rechtertje spelen.
Beau van Erven Dorens gaf nog iets van een mening en Harmke Pijpers bewaarde haar scherpe commentaar voor het volgende showbizznieuwtje. Want die heeft zich er maar bij neergelegd dat ze een kind met gymnasiumcapaciteiten op een VMBO-school is. Een mens moet immers wat voor de broodwinning.

Meningen over deze site zouden echter voor zich moeten spreken. Maar de inzendingen op de site zelf bewijzen natuurlijk al dat de mening niet zo eenduidig is als deze dient te zijn.
Ik ben er toch maar heen gesurft. Investigating journalism zullen we maar zeggen. Maar ik heb bij het gewraakte forum staan dralen als een puber bij de ingang van een sexshop.
Met dien verstande dat ik het mysterie dat bij het betreden van het toegangspoortje ontsluierd zou worden gegarandeerd niet zou willen zien.
Uiteindelijk raapte ik al mijn moed bijeen en betrad ik het walgelijke walhalla. Na het aanschouwen van anderhalve foto draaide mijn maag al om.

De link onderaan deze column staat er bij wijze van service zoals er onder al mijn columns zo’n link staat.
Maar wat mij betreft is het nooit zo voor de vorm geweest als deze keer. Mocht je deze link niet aan durven klikken, voel je dan geen burgerturf. Wees er eerder trots op.
Toen ik die anderhalve niet nader te noemen foto aanschouwde voelde ik hoe ik tegen mijn limiet aanliep.
Een gevoel dat de huidige samenleving voorgoed kwijt lijkt te zijn.