Geplaatst

Gezondheid!

Jawel, het is weer hooikoortstijd. En dus voor hooikoortspatiënten tijd om de antipollenmiddelen te updaten.Ik had er bijna een jaar of tien geen last meer van gehad, maar vorige week maakte de hooikoorts plotseling een glorieuze comeback in mijn neusslijmvliezen.
Ik voorzag weer een hervatting van een jarenlange lijdensweg, gemarkeerd door bedorven zomers en medicijnen die me voor even van mijn periodieke kwelgeest af leken te helpen, maar na een of twee seizoenen niet meer resistent waren.
Want hooikoorts is als het nieuwste wormvirus: het komt uiteindelijk altijd weer door de stevigste firewall heen.

De medische en de homeopathische industrie hebben dan ook reeds kapitalen aan mij verdiend. En waar voor mijn geld kreeg ik net lang genoeg om de garantie te laten verstrijken.
Het stadium van de dikke ogen ben ik nu wel ontgroeid, maar ja, die loopneus…
Al websurfend voor het geval het nieuwste, gisterenmiddag aangeschafte middel weer niet zou helpen, stuitte ik echter op de allergiewinkel.

Welk een luilekkerland voor hooikoortspatiënten. De allergiewinkel heeft de nieuwste gadgets op gebied van hooikoorts en huisstofmijtallergieën.

Zo is er de Personal Air Purifier, die je om je nek kunt hangen. Deze p.a.f. detecteert elke pol die binnen een straal van een meter bij je in de buurt komt. Bovendien heeft het ding een bijgeleverde carkit die als draaibare steun voor in de auto fungeert en ook nog een adapter voor een sigarettenaansteker bevat.
Als je dat zo leest betreur je haast dat je niet rookt en geen auto rijdt.

En dan de multi toepasbare neusfilterhoudertjes van Nosecaps. Of de neusfilters van Nasal Air Guard. De naam alleen al: Nasal Air Guard…Alsof er in ieder neusgat een dappere luchtpiloot geïnstalleerd wordt die ten strijde tegen stuifmeelwolken trekt. Of zoiets. In elk geval is de Air Guard zeer plooibaar: “Vormt zich naar de neus!” zo belooft de advertentie.
De filters zijn van doorschijnend plastic, zodat de filters in je neus niet direct zichtbaar zijn.

En dan zijn er nog heuse pollenhorren die je zelf op maat mag knippen en bevestigen met bijbehorend klittenband. En de aanverwante pollenfilters van vliesdoek.

En wat dacht u van het Medinose neusstuk met het aansluitsnoertje van ca. een meter? Loop je even mooi met een meter bewegingsvrijheid met zo’n stekker in je stopcontact. Als de aansluiting maximaal een meter van je pc verwijderd is kun je toch maar mooi pollenvrij online gaan shoppen.

Het is werkelijk allemaal te modieus en te veel om op te noemen. En het is toch dankzij mijn hooikoorts dat ik op dit mèr à boire aan potentiële trends gestuit ben.
Vooral in die neusfilters van doorzichtig plastic zie ik wel wat. Kan zomaar dè zomerrage van 2005 worden. Ook voor niet-hooikoortspatiënten. Die desgewenst ook kunnen kiezen in uitvoeringen in fluorescerend groen, geel of pimpelpaars. Al naar gelang de zonnebril of beugel waar het bij moet kleuren.