Geplaatst

Ook voor beginnende striptekenaars is internet een uitstekend podium om contact met het publiek te zoeken. Hoe beginnend zo’n tekenaar soms ook is. Of oogt…De nieuwe superheld van dit moment heet Jose the Magic Tampon. Jose’s korte stripavonturen zijn sinds kort online te lezen.

Veel meer dan simpele pennestreken zijn het niet. De vier à vijf plaatjes beslaande verhalen zijn rechtstreeks in hun kladderige vorm op de site geplaatst. Ze ogen als een kinderproduct dat vroeger heimelijk in een lade zou hebben gelegen en later uit schaamte en zelfontkenning weg zou zijn gegooid.

Of het daadwerkelijk door een puber met meer dromen dan daadkracht gemaakt is zou ik niet durven zeggen. De puberaliteit waarmee de verhaaltjes geschreven zijn getuigen dèrmate van puberaliteit dat je haast gaat denken dat het een gimmick is.

Het is van een lachwekkende smakeloosheid als Jose The Magic Tampon het opneemt tegen illustere vijanden als Manny The Mystical Maxi Pad (met wie Jose een ‘menstrual duel’ voert), Todd the Vivacious Vibrator en Roberto The Phony Tampon (met wie Jose een ‘absorption duel’ voert).

Er is veel concurrentie en broodnijd op de inbetween legs- market, zo blijkt.
“Why do the ladies love you?? I have three diff’rent speeds, dammit!” bijt Todd The Vivacious Vibrator Jose toe.

Maar ofschoon de koppositie in de tussenbeense branche Jose’s corebusiness is (“I’m bestowed with the power to kick some maxi pad ass!”), reiken Jose’s krachten verder. Zo sticht hij vrede in het Midden-Oosten en helpt hij zijn goede vriend de acteur Charlie Sheen van de drank af door de drank uit diens glas te absorberen.
Ook voorkomt hij in ‘Jose vs. The Hurricane’ een grootscheepse ramp door tijdens een storm de hevige regen rechtstreeks vanuit de wolken te absorberen voordat het water ook maar iets heeft kunnen raken.

Onlangs kwam in het nieuws dat er rapporten uit de jaren negentig waren gevonden waaruit bleek dat het Amerikaanse leger destijds plannen heeft gehad om een bom te ontwerpen die stoffen afscheidt die de vijand tot homoseksueel gedrag aanzet, waardoor ze aan andere dingen dan vechten zouden gaan denken.
Zit toch zeker een aardige cartoon in, zou je denken. Maar in plaats van stof tot cartoons te lèveren zou The U.S. Army natuurlijk veel beter hun stof aan cartoons kunnen ontlènen.
Jose The Magic Tampon toont immers aan wat er slechts nodig is voor alle wereldproblemen: een tampon die gezegend is met een enorme middelpuntvliedende zuigkracht.