Geplaatst

Tilburg is een jazzstad maar jazz is meer dan Tilburg. Dus is het maar goed dat er Jazzenzo is.Ik stuitte erop toen ik van de week in Paradox wat overgebleven flyers voor mijn bundelpresentatie neer kwam leggen.
Jazzenzo. Een grijzig foldertje met een naam en een websiteadres. En de hartelijke aanbeveling van de beheerder. Die mij vooral wees op de soberheid en de effectiviteit van dit foldertje.

Inderdaad heel anders dan die drukke flyer annex uitnodigingskaart van mij met allerlei ronkende teksten en persuasieve wervingstechnieken.

Terwijl ik natuurlijk kan volstaan met de vermelding van het evenement (Ko de Laat viert vijftienjarig jubileum met vijftiende dichtbundel), plaats (Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg), datum (6 november), tijdstip van aanvang (15.00 uur) en entree (gratis). Moet genoeg zijn voor een naar dichtersbegrippen bovengemiddelde opkomst. Zoals me dat al jaren lukt.

Nee, dan Jazzenzo. Een foldertje zoals er wel meer liggen. Maar toen de Paradoxbeheerder zei dat het een initiatief van Erno Elsinga was, besefte ik hoe besurfenswaardig de website was. Want Erno weet van aanpakken. en wie niet van Erno weet, zal dit na het bezoeken van Jazzenzo alleen maar kunnen beamen.

Op Jazzenzo vele verslagen van jazzconcerten, interviews met jazzmusici en ander jazznieuws. En Elsinga had zich er als Tilburgse ingewijde natuurlijk gemakkelijk vanaf kunnen maken door zich te beperken tot bewieroking en mannetjesmakerij van het lokale Paradox- en Voortuinscenetje, maar niets daarvan. Of in elk geval niet uitsluitend daarvan.
Want ook interlokale jazzbolwerken als de Lantaren te Rotterdam en Zaal St. Alma in het Belgische St. Jozef Rijkevorsel worden aangedaan. Zowel het programma als de zaalsfeer wordt treffend weergegeven.
En dan zijn er ook nog hele concerten online te beluisteren.

Welk een weelde schuilt er achter een foldertje met een simpele naamsvermelding. Dat volgens de beheerder van de Paradox ook regelmatig meegenomen wordt. En meegenomen worden is voor een flyer vandaag de dag al een van de hoogst haalbare zaken.
Dus voor hen die de duizelingwekkende vesting die het flyerrek vandaag de dag is níet durven te nemen volgt hieronder de link. Veel makkelijker gaan we het voor vandaag niet maken.

Reacties

Eén reactie op “Jazzerno”

  1. King Ko avatar
    King Ko

    is d