Geplaatst

PSV-gevoel

Virtueel vechten met vermaarde vrouwen. Zelfs je meest gewelddadige dromen komen uit op internet…De videoclip bij Brooke Valentine’s ‘Girl fight’ is een en al girlpower. Maar wie zèlf dat girlpowergevoel wil hebben kan zich in een heus girlfight begeven op Valentine’s homepage.

Want op deze site kun je girlfights aangaan met computeranimaties van Lil Kim, Ciara, Beyonce Knowles, Paris Hilton, Jennifer Lopez en Lindsay Lohan.

De cursors op je toetsenbord sturen je virtuele vuisten: pijltje naar boven houdt je dekking omhoog, pijltje naar links stuurt je vernietigende linkse en pijltje naar rechts stuurt je keiharde rechtse.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de verleiding niet weerstaan kon. De muziek van Brooke Valentine was opwekkend en opzwepend genoeg om te zeggen: kom, ik ga eens een lekker straatgevecht aan met J-Lo of Paris. Er zijn minder spannende methoden om jezelf af te reageren na een lange hectische dag van hard werken, nietwaar?

Als je een gevecht met een celeb naar keuze aangaat kruip je in de huid van een anoniem strijdbaar straatkatje dat oog in oog staat met de van vechtlust stralende celeb. En dan die twee knuistjes (inclusief benagellakte vingers) maar sturen.

Defensief boksend en af en toe met mijn rechtse directe uithalend wist ik menige partij te winnen. Geleidelijk een puntenvoorsprong opbouwen en uitbouwen is in dit spel de beste techniek. Paris, J-Lo, Kim en Beyonce gaan op die manier vanzelf onderuit.
Maar dan Lindsay Lohan. En Ciara. Behendig ontwijken ze al je jabs en halen ze razendsnel uit zolang je dekking maar even zakt.
“You want some of this?” vraagt Lindsay uitdagend als je haar aanklikt. En Ciara’s strijdkreet (“I’ll stomp that ass!”) lijkt ook niks teveel gezegd. Nee, de term zwak geslacht is zeker niet van toepassing op deze twee.

Rechtshandig, linkshandig, tweehandig, afwachtend of er in vliegend: telkens beuken Lindsay en Ciara op me in en slaan ze uiteindelijk net zolang door tot het licht uitgaat.
En de geleidelijke puntenopbouw door defensief boksen en af en toe uithalen helpt dus niet: lange tijd sta je lichtelijk gelijk of voor, maar elke dreun die je uitdeelt krijg je drie keer terug. En daar gaat het licht weer uit na dat oh zo hoopvolle wedstrijdverloop. Om een PSV-gevoel van te krijgen.

Per gevecht vrouwvijandiger wordend (het is onvoorstelbaar hoe zo’n computerspelletje een mens compleet kan doen degenereren) blijf je steeds weer de twee kempkippetjes voor een nieuwe battle uitdagen.
Die ze elke keer weer lachend van je winnen.

Hoewel, èlke keer…Zo’n een op de vijf keer weet ik Ciara en Lindsay ternauwernood te vloeren. Maar dat zijn zuurverdiende overwinningen.
Bij de tekst die na een gewonnen match op het scherm verschijnt kun je dan ook alleen maar een ironische accent grave op de a bedenken: “You got that one!”