Geplaatst

Papieren tijger

Het online jagen op wild lijkt het breukvlak te zijn waarop virtual reality ophoudt en een nieuw soort realiteit begint.Ik was er al geruime tijd geleden op attent gemaakt, maar ik had toch nog lang gewacht om het eens te bespreken.
Het is echter een blijvertje gebleken, het online jagen op wild.

Je mag zelf oefenen met een papieren schietschijf (tien schoten voor vijf dollar vijfennegentig) maar je kunt ook via een soort webcamsysteem in het Zuiden of het centrum van Texas op schapen, antilopes of everzwijnen schieten met een computergestuurd geweer. Je mag ook naar Texas komen om dit systeem zelf live te bedienen.

Van je eigen schietpartijen op die papieren schijf kun je ook DVD-opnamen bekomen. Voor negen dollar vijfennegentig.
Lijkt me echt geweldig om aan je vrienden te laten zien. “Kijk, hier schiet ik online tien keer op een papieren schietschijf.” Weer eens wat anders dan zo’n vloerkleed in de vorm van de huid van een zelfgeschoten tijger. En tegen extra betaling kun je, mits je dat van tevoren aangeeft, ook de papieren schietschijf bekomen. Voor de slachting van eventueel online geschoten wild hebben de beheerders van live-shot.com hun adresjes.

De site heeft ook alweer een zustersite waar je online paintball kunt schieten. Ach ja.

Ik weet niet of het nu beroepsdeformatie is dat ik er niet meer van opkijk, dan wel een gewenning waaraan iedereen geleidelijk onderhevig lijkt te raken.