Geplaatst

Barbie’s extreme make over

De extreme make-over is niet meer exclusief voorbehouden aan het menselijk lichaam…Om Charice te laten transformeren tot Barbra Streisand diende haar bovenlip opgevuld te worden met Milliput Pasta, waarmee ook haar neuscorrectie gedaan werd. Verder kreeg heur haar een bruinige kleurspoeling, terwijl de haarwortels meer donkerbruin geverfd werden.

Nee, dit is geen plastische omschrijving van de zoveelste plastische verbouwing zoals wij die inmiddels van de vele make over-programma’s kennen.
Charice is een pop en Juan Alberne is de poppendokter.
Juan Alberne is behalve een begenadigd en befaamd karikaturist (zijn werk is onder meer terug te vinden in de privécollectie van de Spaanse koning Juan Carlos I) ook nog een plastische poppenchirurg.
Barbies en aanverwante poppen worden door Juan Alberne getransformeerd tot heuse glamourqueens.

Zo behelst de collectie van Alberne onder meer Madonna in vrijwel al haar periodes, Nicole Kidman in diverse Moulin Rouge-outfits, Marilyn Monroe in haar meest fameuze rollen, Kate Winslet in Titanic-kleding en Liza Minelli in haar Cabaret-kostuum. Maar ook Sarah Michelle Gellar uit ‘Buffy the Vampire Slayer’ ontbreekt niet.

Kosten noch moeite zijn gespaard om de poppen zo authentiek mogelijk te laten lijken. Er zijn zelfs heuse poppencouturiers ingeschakeld.
Beyoncé Knowles is bijvoorbeeld gehuld in een jurk van Lolly’s Corner, een bontjas van Ferzie Fabric Collections en laarzen van Joe Tai, terwijl haar oorbellen van Vince Tibavido zijn.
Voor wat betreft de juwelen is ‘Facets by Marcia’ echter hofleverancier. Marcia’s minijuwelen worden gedragen door onder meer Vanessa Williams, Toni Braxton en Sophia Loren.

Het meest indrukwekkend zijn echter de chirurgische ingrepen die Alberne heeft moeten verrichten om de Barbie’s te modelleren naar des diva’s evenbeelden.
Zo kreeg de Galoob-pop om Kate Winslet te worden een heuse lichaamstransplantatie; haar lichaam transformeerde van Galoob naar Barbie. Ook werden haar handen gerepositioneerd.
De Sylvia Kristel-pop (in haar Emanuelle-outfit de enige halfnaakte pop uit de collectie) kreeg nieuwe handen en benen alsmede heuse tepels van alweer die duivelse Milliput pasta.
En de pop die Halle Berry in haar Catwoman-outfit moest gaan verbeelden kreeg zelfs een heuse hoofdtransplantatie.

Veel van deze transplantaties zijn niet ver bezijden de realiteit meer. Ik herinner mij een extreme make over-programma waarin een niet bijster aantrekkelijke tweeling zich tot een Brad Pitt in duplo liet transformeren. De vele gezichtswijzigingen (tot aan volledige kaaktransplantaties aan toe) waren alles bij elkaar genoeg om van een hoofdtransplantatie te kunnen spreken.

Ach ja, ze benne zo knap tegenwoordig. Maar voor degene die een Barbiepop voor veel te veel geld laat verbouwen tot een filmster en van bijbehorende kleding en juwelen laat voorzien, helpt waarschijnlijk geen hersentransplantatie meer.

Reacties

Eén reactie op “Barbie’s extreme make over”

  1. Ken avatar
    Ken

    Ik vind het prachtige Pop-Art