Geplaatst

Nu ook met nanosomen

De ratrace tussen spyware en antispywaretools wordt steeds harder, zo blijkt.,,Phishing?” vroeg de softwarewinkelier een paar weken terug aan me. Ik had net de Spysweeper gekocht en gevraagd of deze ook tegen phishing hielp.
Een jongere collega moest erbij komen. Maar die had ook nog nooit van phishing gehoord.

Zelfs de handel kan het niet meer bijbenen. En dan komen er morgen weer klanten die de klok hebben horen luiden vragen naar tools tegen zombienetwerken.

Antivirusprogramma’s en antispywareprogramma’s zijn de nachtcrèmes van de webwereld geworden: ze bevatten elke week meer. Want nachtcrème begon met hydrateren, daarna ging het aloë vera bevatten, daarna retinol, daarna proretinolplus, daarna proretinol actief, daarna nanosomen…en altijd weer veertig procent sterker dan ooit. Of was dat alleen met wasmiddelen? Maar wee de vrouwen die het in het pre-proretinoltijdperk zonder al deze revolutionaire ingrediënten hadden moeten doen. Hoe deerniswekkend verschrompeld moeten zij hebben afgestoken tegen de retinolradicalen en de nanosoomnavolgers van nu.

Dan zijn de pc-gebruikers vroeger toch ook maar schaars bedeeld geweest qua beveiliging. Nu waren er destijds ook nog niet zoveel bedreigingen voor de pc als toen, maar toch.
De nieuwste antispywareprogramma’s ogen als dichtgespijkerde burchten wannneer je de aanprijzingen moet geloven.
Spyware & adwarescanner, keylogger guard, popup blocker, phishing protector, real time protector, browser guard, spyware cookie guard, malware immunizer…Wie oh wie zal hier ooit doorheen komen?
Degene die het zal lukken is vast al geboren. De klootzak die door alle beveiligingen inclusief de laatste live updates heen gaat komen is nader dan u denkt.

Maar tot die tijd mogen wij ons veilig wanen en blijmoedig snoeven over hoe die malware mooi even geimmunized wordt.
Niet dat we weten waar we het over hebben.
Maar dat doet er niet toe. Wie nachtcrème gebruikt weet dikwijls ook niet wat die retinollen en nanosomen inhouden.
Iedereen heeft recht op hoop en geloof. Ook als de buitenwacht het verschil niet bemerkt.