Geplaatst

Match

Bridget en ik houden wel van elkaar, maar we begrijpen elkaar niet.

Fysiek matchen Bridget Maasland en ik immers voor 68% en emotioneel voor 70%. Maar als je intellectueel slechts 41% matcht houdt het toch niet over. Typische net-niet-klik dus. Ik zal er zeker aan denken mocht ik vandaag de Playboy met de Bridget-reportage tegenkomen.

De bioritmetabellen van celebmatch.com zijn onverbiddelijk. Op grond van je geboortedatum en de geboortedatum van een celeb wordt aan de hand van bepaalde fysieke, intellectuele en emotionele cycli berekend in hoeverre de celeb en jij bij elkaar passen.

Het register waar je uit kunt kiezen is zeer omvangrijk en je blijft ermee aan de gang. Als er iets van klopt weet je meteen van wie je op een première wel werk hoeft te maken en van wie niet. Hierbij enkele voorbeelden van celebs wier bioritmetabel ik aan de mijne heb afgemeten.

Nova van Dijk: fysiek 46%, emotioneel 11%, intellectueel 4%. Typisch geval van hoogstens hoi zeggen en doorlopen.

Kim van Kooten: fysiek 77%, emotioneel 0%, intellectueel 98%. Typisch geval van blijven steken in aardig gesprek.

Amber Teterissa: fysiek 91%, emotioneel 33%, intellectueel 23%. Typisch geval van one night stand door dronkenschap.

Katja Schuurman: fysiek 57%, emotioneel 33%, intellectueel 65%. Typisch geval van toevallige ontmoeting die op avondje stappen uit kan lopen. Kans op vervolg betrekkelijk gering.

Dione de Graaff: fysiek 75%, emotioneel 97%, intellectueel 50%. Typisch geval van er toch maar vanaf zien wanneer het over samenwonen en/of kinderen nemen gaat.

Pia Douwes: fysiek 57%, emotioneel 94%, intellectueel 98%. Typisch geval van platonische relatie die onder extreme omstandigheden in iets fysieks kan ontaarden met gezeur en dilemma’s achteraf.

Patty Brard: fysiek 20%, emotioneel 62% en intellectueel 32%. Typisch geval van goh-deze-uitslag-verbaast-me-helemaal-niks.

Zo kun je uren dagdromend en speculerend zoek brengen met al die geboortedata van al die nationale en internationale sterren. Deze laatste categorie is voor de praktijk minder interessant, daar de kans op een ontmoeting uiteraard stukken kleiner is.

Enkele matches waren ook bijzonder confronterend. Zo schrok ik van de behoorlijk tot zeer hoge scores die ik haalde bij Zsa Zsa Gabor (bouwjaar 1917), Jayne Mansfield (74 als ze nog geleefd had) en Natalie Wood (bijna 68 als ze nog geleefd had). Waar mijn match met hen op duidt wil ik mij liever niet bedenken. Maar het voordeel van spelletjes als deze is dat je er natuurlijk alleen maar in gelooft wanneer het jou uitkomt.

Uiteindelijk kwam ik toch zeer hoopvolle matches op het spoor. Zo is mijn score met de amper twee jaar oudere Frederique van der Wal fysiek 100%, emotioneel 94% en intellectueel eveneens 100%. Ik weet alleen bij God niet wie Frederique van der Wal is. De naam zegt me wel iets maar ik weet niet wat ze doet en ik zie er ook geen plaatje bij.

Maar de meest markante match, die toch het vermoeden oproept dat er wel degelijk wat van klopt, is mijn match met Hind van de eerste Idols-serie. Fysiek matchen Hind en ik 91%, emotioneel 97% en intellectueel 98%. Een score om samen oud mee te worden, zo dunkt mij. Alleen is Hind momenteel wel met Brainpower. Die net als ik rijmt en dicht en brildragend is. Tja, als een mens alles van tevoren weet…