Geplaatst

MARIO NETTEN

Het is onbegrijpelijk wat voor namen kinderen soms van hun ouders toebedeeld krijgen…Bij mij op school zat vroeger een jongen die Mario Netten heette. Ik kan me niet herinneren dat ik hem ooit daadwerkelijk ontmoet heb, maar zijn naam snelde hem op het schoolplein kilometers vooruit.
Onlangs moest ik ineens aan hem denken. Ik besloot hem te googelen, waarna ik uitkwam op foutenamen.nl. Een register van allerlei absurde namen.
Daar stond Mario Netten dus ook geregistreerd.
Nadere inspectie van het register roept echter het stellige vermoeden op dat iemand deze naam in een melige bui verzonnen heeft en vervolgens aangemeld. Alle namen roepen immers dat vermoeden op: Ad Oombom, Anne-Wil Grazen, Ans Ichtkaart, Erna Ervoor, Herman Dat, Pien Okkio, Ray te Makkelijk en Winnie Wakmoedoen lijken me wel erg vergezocht.
Dat geldt ook voor de lollige namen in mijn categorie: Ko Gellager, Ko Kos, Ko de Kraker. En ik maar denken dat in mijn schooljeugd het Ko de Boswachtergeroep ongeveer de ultieme kwelling was.
Foutenamen.nl herbergt gewoon een opsomming van fantasienamen waarvan een enkele toevalstreffer ook daadwerkelijk bestaat. Zoals Mario Netten.

Verder over Mario Netten niet echt iets kunnen vinden. Bij een of andere amateurclub staat er eentje in de goal. Of dat dezelfde is weet ik niet.
Maar misschien lijdt Mario Netten wel een dermate teruggetrokken bestaan dat hij buiten de tentakels van Google blijft. Of hij heet voortaan Marco Netten.
Want je kunt je voornaam veranderen. En met iets meer moeite je achternaam ook. Zoals Bram Geilman dat deed. Deze oud-doelman van Feyenoord, Excelsior, Roda JC en Fortuna Sittard heet tegenwoordig Bram Gildeman.
Maar als je onder je oude naam een publiekelijk leven hebt geleid en als je dan nog steeds in de voetballerij werkzaam bent kun je toch nooit echt een nieuwe start met een nieuwe naam maken.

De meer anoniemen onder de vreemdbenaamden (voor zover je met een bepaalde achternaam anoniem kunt zijn) hebben meer geluk. Die kunnen hun sporen wat makkelijker wissen.
Zo is de familienaam Slapkloot via Google niet meer te traceren.
Ik hoorde jaren geleden van de familienaam Slapkloot in een radioprogramma over mensen met dit soort achternamen.
Een zekere Theo Slapkloot vertelde zijn pijnlijke relaas. Dat hij zich op feestjes vaak niet voor durfde te stellen. Of in zijn zenuwen ‘Klapsloot’ zei. En dan geloofden ze niet dat hij zo heette. En dan wilden ze zijn paspoort zien. Leuke feestjes waar ze je paspoort willen controleren of je naam wel klopt denk ik dan. Maar ja.

Blijkbaar is Theo Slapkloot er wel in geslaagd om zijn familienaam te veranderen. Want Slapkloot komt dus op het hele wereldwijde web niet voor.
Nou ja, vanaf nu dan weer wel.

Reacties

Eén reactie op “MARIO NETTEN”

  1. Mario Netten avatar
    Mario Netten

    Hij staat niet op doel, maar midmid..