Geplaatst

Play me, I’m Yours

 

 

En weer een fantastisch feestje in Tilburg want op  initiatief van festivalorganisatie Incubate staat Tilburg en haar ‘ommeland’ van 12 tot en met 18 september vol met piano’s. Deze piano’s zijn een cadeau voor de inwoners en bezoekers van de stad. Iedereen mag ze bespelen: jong en oud, ervaren en onervaren.

De organisatie is nog op zoek naar piano’s. De piano’s duiken overal ter wereld op de vreemdste plekken op. De piano’s zijn bedoeld om mensen dichter bij elkaar te brengen en ze presenteren de regio Tilburg als een sociale en internationale omgeving.

New York

Eerder stonden meer dan 400 piano’s onder meer in São Paulo, Londen, Barcelona en New York. In de laatste stad stonden 60 piano’s. De ambitie van Incubate is om het aantal piano’s van New York te overtreffen.

Play me, I’m Yours

Play Me, I’m Yours is een project van de Engelse kunstenaar Luke Jerram. Sinds maart 2008 verschijnen over de hele wereld piano’s op straten, parkjes, pleinen, het station, de markt, de basisschool een brug of voor de deur van een galerie.De piano’s dragen de simpele instructie ‘Play Me, I’mYours’. Ze zijn beschikbaar voor iedereen om vrij te gebruiken.

Piano’s gezocht

Van 12 tot en met 18 september verschijnen de piano’s in Tilburg en in enkele omliggende plaatsen. Incubate is nog steeds op zoek naar piano’s.

Dus als mensen thuis hun piano kwijt willen, dan kunnen ze mailen naar tim@incubate.org.De organisatie komt de piano dan ophalen.

Vele piano’s zijn gepersonaliseerd en ingericht door kunstenaars of door de lokale gemeenschap. Na afsluiting van het project worden de piano’s geschonken aan scholen en maatschappelijke groeperingen in het gebied.

Kom maar op met die piano’s, vleugels en klavieren: Tilburg is er klaar voor.

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

3 reacties op “Play me, I’m Yours”

  1. Sheila avatar
    Sheila

    Wat een vermakelijke site! Feminisme als beweging om zelfs wat betreft vrouwen alleen nog de mannelijke pool in het leven te erkennen. En met kunst nu nog mooier. Nergens hier ooit een regel over componisten of vertolkers van pianowerken. Maar wat is hier nu wél kunst…. de piano op straat zetten. Echte kunst! Niveau draaiend huis! En hoe ver gaat die culturele revolutie! Iemand dumpte pas zijn kapotte stofzuiger in de Oude Warande. Vol verbazing zag hij even later hoe kunstkenners zich vergaapten aan het in hun ogen ´buitengewoon geslaagd kunstwerk´.

  2. Paul van Est avatar

    Breng die stofzuiger naar Leonard en Jeroen, zij moeten vast nog opruimen na de laatste culturele happening! (Heb zelf ook 2 oude Hoovers en koester ze).