Geplaatst

Please to meet you 2……….27 mei

Wat? Groene Daken tocht

Wanneer ? Donderdag 27 mei vanaf 16:00 – 20:00

Waar ? Diverse locaties.

Verrassend groene daken!

Open Groene Dakenroute op 27 mei 2010 – week van de biodiversiteit

Een groen dak is een verzamelnaam voor platte- en hellende daken met begroeiing. Dit kunnen vetplantjes (sedum) zijn, maar ook kruiden, mos, gras of zelfs bomen en struiken. Dit is afhankelijk van de constructie van het dak. Groene daken bieden veel voordelen zoals buffering van regenwater, verbetering van de luchtkwaliteit, intern klimaat in gebouwen, geluidsdemping, vergroening van de leefomgeving en vaak leveren ze een positieve bijdrage aan biodiversiteit. Veel insecten, maar ook vogels maken gebruik van de groene daken.

Investeren in groene daken heeft zowel milieu- als economische voordelen. Steeds meer bedrijven, instellingen maar ook inwoners van Tilburg denken er dan ook over na om een groen dak aan te laten leggen. Dit is een goede ontwikkeling voor de stad en voor het milieu.

Een aantal bedrijven, instellingen en particulieren stellen op donderdag 27 mei hun groene dak open van 16.00 – 20.00 uur. U kunt een kijkje nemen bij:

Het bedrijf Cityroofs (Centaurusweg)
Het Factorium (Koningsplein)
Stadskantoor 1 van de gemeente (Stadhuisplein 130)
VVV (Nieuwlandstraat)
Tine van de Weyer (particulier; Mr. Stormstraat)
Brabants Natuurmuseum (Spoorlaan); 16.00 – 18.00 uur
 
 

Alle berichten van deze auteur