Geplaatst

Feministisch Zeurhengelen ?

In een van de reacties op mijn column over de omissie van BD geen/nauwelijks aandacht aan het wereldkampioenschap van karateka Canan Yorulmaz (https://www.tilburgz.nl/2011/07/11/tilburgse-wereldkampioene-karate-genegeerd/ te hebben geschonken dook de term ‘feministisch zeurhengelen‘ op. Geweldige term: feministisch zeurhengelen! Zou het daaraan ontbreken in dit land, deze stad: een authentiek feministisch zeurhengelplatform ? Zo’n virtuele hengelplek waar anders dan bij het fysieke hengelen van veelal sombere mannetjes die in stilte naar een dobber met een dooie vis zitten te staren energieke vrouwen luidkeels zeurend, treiterend en jennend en met veel wapengekletter van potten en pannen, met lawaaierig gerinkel van messen en machetes, met rieken en vorken proberen een lans te breken voor de wapenfeiten van hun seksegenoten ?

Een feministisch zeurhengelplatform voor vrouwen die knokken voor meer en betere kinderopvang, om veilige schoolroutes voor hun kids, om werktijden die min of meer zijn aangepast aan schooltijden, om gelijke salarissen voor gelijke arbeid van man en vrouw,voor economische zelfstandigheid van vrouwen, voor het terugdringen van seksueel misbruik van vrouwen, voor het toelaten van vrouwen in raden van bestuur en in hogere overheidsfuncties, voor gelijke rechten die er in heel veel gevallen nog steeds niet zijn ? Dat platform waarop dan eidenlijk tussen de oren komt dat helaas en nog steeds ook in Tilburg zoals overal in de wereld meer vrouwen dan mannen langdurig in armoede leven? Dat meer vrouwen dan mannen als mantelzorger werkzaam zijn met alle risico’s vandien vwb betaald werk? Dat die honderdduizend vrouwen die in Tilburg leven net zoveel recht van spreken hebben en aandacht voor hun idealen als die andere helft van de Tilburgse bevolking ?

Dat feministisch gezeurhengel als pleidooi voor het waarderen van vrouwen die sublieme prestaties leveren op sportief en cultureel gebied ? Uitmuntende prestaties als die van een wereldkampioene karate Canan die als een wenkend perspectief zijn voor duizenden meiden die iets willen bereiken in het leven? Als uiterst gemotiveerd zeurhengelaar deel ik met liefde en plezier een veeg uit de pan uit aan ijdeltuiterige Mart Smeets die in zijn programma De Avondetappe geen plaats weet in te ruimen voor de glorieuze winnares van de GiroDonne Marianne Vos. En ik ben ervan overtuigd dat er heel wat andere zeurhengelaarsters klaar staan om NOS, P/W en KVDB  een handje te willen helpen met het zoeken naar vrouwen ‘die er toe doen’ als dat volgens de programmamakers kennelijk zo moeilijk is.

Dat feministisch zeurhengelplatform waar die goed opgeleide vrouwen de sombere mannetjes met hun hengel en dooie visjes weerstaan met een krachtig pleidooi waarin ze aandacht opeisen voor de eigen daadkracht, waarin ze trots en fier laten zien wat ze waard zijn en wat ze kunnen ? Dat platform  voor vrouwen noemen we hier echter niet ‘feministisch zeurhengelen’ maar ‘empowerment’, vrouwen die zich bewust zijn van eigen kracht en kwaliteit, die opkomen voor hun belang en dat van hun seksegenoten, die strijden tegen huiselijk geweld en werken aan scholing en vergroting van kennis, die niet zeuren achter de geraniums maar die kranten gaan lezen, die plannen maken en die het heel soms zelfs tot wereldkampioen weten te schoppen.

Die met dit soort wapenfeiten een lichtend voorbeeld zijn voor duizenden jonge meiden en vrouwen die inzien dat een verbeten en volhardende strijd tot fantastische resultaten leidt.Geen feministische zeurhengelaarsters dus maar bikkels. Van die vrouwen dus, die kom je niet alleen in Tilburg tegen maar die lopen er bij bosjes rond in dit land.

Een journalist van een lokaal blad noemt het vrouwelijk gehuil, een ander houdt het op feministisch zeurhengelen.

Zeurhengelen? Me hoela !

TVDW

Voor de echte zeurhengelaar: Nieuwjaarsdag  2010 verscheen van mijn hand de column: ‘Geweldige mannen, en nu nog een vrouw’, over de aandacht van de media voor activiteiten van vrouwen.

http://www.pvdatilburg.nl/lokale-politiek/de-raadsfractie/tine-van-de-weyer/geweldige-mannen-en-nu-nog-een-vrouw.html

Citaat uit deze column:

In november 2009 publiceerden Janneke Boer en Jolanda van Henningen in opdracht van het platform ‘Vrouwen in de Media’ een onderzoek naar de man/vrouw verhouding in medialand. De opzienbarende conclusies liegen er niet om. Aangetoond wordt dat in Nederlandse dagbladen bijna 80 procent van de binnenlandse berichtgeving over mannen gaat. Na vier dagen turven blijkt dat vrouwen slechts voor 22 procent deel uitmaken van het nieuws. Op de televisie hetzelfde liedje:van de sprekers blijkt iets meer dan een kwart vrouw en op de radio zijn de cijfers nog dramatischer want is het percentage vrouwen dat aan het woord komt slechts 13%.

Alle berichten van deze auteur

Reacties

27 reacties op “Feministisch Zeurhengelen ?”

 1. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  Tja,
  Tine je behoort nog tot gestaalde harde kaders van de linkse politiek. Zoals geen oog voor de realiteit.  Universitair zijn de dames in de meerderheid, halen betere resultaten dan de door het feministische front gehate mannen. Vele medelanders halen de beste resultaten. Ook op HBO en VMBO zie je dezelfde tendens. Het matriarchaat is aanstaande, de emancipatie is voltooid.   Ik weet dat de politiek altijd achter feiten aanloopt, gedeeltelijk gebaseerd op totaal verouderde of politiek georkestreerde studies die kant nog wal raken.  Een voorbeeld: Medicijnen op Erasmus wordt bevolkt door 60% vrouwen waarvan de meerderheid medelander is al dan niet getooid met hoofddoek. Zo kan ik nog tal van voorbeelden aanhalen.  Het wordt eens tijd voor de emancipatie van de man al dan niet medelander. Of gaat de politiek over een jaar of vijf constateren dat het weer fout is gegaan en er een dure inhaalslag gemaakt moet worden. De balans is nu al verstoord.   Mooi plaatje van een eenzame mannelijke visser die in jouw toekomstbestendige matriarchaat geen toekomst perspectief heeft.

 2. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ruevert
  1.gestaalde kaders:tot mijn spijt:geen kennis van. Als kunstenaar wel veel beelden gemaakt uit staal (zie http://www.tinevandeweyer.nl) maar nooit in kaderrol
  2.geen oog voor realiteit: let op de snoeiharde cijfers vwb aandacht voor vrouwen in media in laatste alinea van mijn column.
  3. emancipatie voltooid:lees de resultaten vwb participatie van vrouwen in de diverse gremia nog eens aandachtig door.
  Bij de universiteiten is het aantal vrouwen groter, ze haken minder snel af en studeren eerder af. En ook nog met betere resultaten.
  Bedrijven met vrouwen in de RvB en/of RvC leveren een 10% hoger bedrijfsresultaat en aandelen koers.
  Toch zie je dat bij de 5.000 grootste particuliere ondernemingen van Nederland het percentage vrouwen in de Raden van Bestuur en de Raden van Commissarissen slechts 3,8% is.Kortom: ook goedopgeleide vrouwen vallen om een of ander reden vroegtijdig uit waar het gaat om werkelijk rendement.
  Laten we maar eens goed gaan nadenken of concepten als Het Nieuwe Werken bijvoorbeeld niet alleen vwb duurzame ruimtebenutting en duurzaam energiegebruik maar vooral ook vwb duurzaam maatschappelijk functioneren kansen biedt om deze tendens te gaan keren.
  4. matriarchaat?: daar hou ik beslist geen pleidooi voor maar wel voor evenredige aandacht van die grote hoeveelheid vrouwen (volgens jou een meerderheid zelfs) die hoger dan wel wat lager zijn opgeleid maar die volgens de lokale en nationale media kennelijk onvindbaar zijn om de door jou (?) en mij gerespecteerde aandacht te krijgen.

 3. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Tine,
  je behoort echt tot de gestaalde kaders van de PVDA. Net zoals ome Joop, de laatste echte leider van jullie partij, is er geen plaats voor nuance en reflectie op de mening en opvattingen van anderen. Er is maar een doctrine, die van de partijleer, zelfs al is die achterhaald door de tijd.  Jammer

 4. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Ruevert
  groter compliment dan me te vergelijken met 'ome Joop' had je me niet kunnen maken. Hartelijk dank daarvoor!

 5. Ruevert: heeft geen reces avatar
  Ruevert: heeft geen reces

  @Tine,
  dat bedoel ik dus. Het enig echte gelijk is altijd aan de zijde van de trouwe volgelingen van “Ome Joop” wiens visie onomstreden is en voor geen andere interpretatie vatbaar is. Jammer dat de keizer deze ballon heeft doorgeprikt. Net zoals bij de andere regentenpartij het CDA.

 6. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  de kiezer is de keizer, wat het CDA en PVDA vergeten zijn.

 7. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Ruevert
  Ok,na potje PvdAklagen terug naar topic van wat ik schreef. Heb jij het idee (via nieuwe cijfers) dat aan laatste alinea iets veranderd kan worden?
  Aangetoond wordt dat in Nederlandse dagbladen bijna 80 procent van de binnenlandse berichtgeving over mannen gaat. Na vier dagen turven blijkt dat vrouwen slechts voor 22 procent deel uitmaken van het nieuws. Op de televisie hetzelfde liedje:van de sprekers blijkt iets meer dan een kwart vrouw en op de radio zijn de cijfers nog dramatischer want is het percentage vrouwen dat aan het woord komt slechts 13%.

 8. Sheila avatar
  Sheila

  In de natuur is het nog erger. Bij zingende vogels is vrijwel altijd 100 procent van het mannelijk geslacht en 0 procent van het vrouwelijk geslacht.

 9. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Ongelofeloos Tine…!
  Hoe je het door mij gehanteerde 'feministisch zeurhengelen' uit de context van voornoemde column hebt weten te halen ten faveure van je – overigens behartigingswaardig – geshop voor de vrouwenwinkel.

  "Een journalist van een lokaal blad noemt het vrouwelijk gehuil, een ander houdt het op feministisch zeurhengelen.
  Zeurhengelen? Me hoela !"

  Nee, Tine. In dát verband heb ik 'feministisch zeurhengelen' niet gebruikt.
  Ik heb het gebruikt in een reactie op die door jou aangehaalde (en geschreven) column, waarvoor je achteraf – wat halfslachtig, zoals nu blijkt – je excuses aanbood.

  Kwalijker vind ik het dat je mij – heel kies noem je mijn naam niet, maar spreekt over 'een ander' – hierboven indeelt bij een categorie waarin ik nooit heb thuisgehoord. Met nota bene een naar jouw hand gezette interpretatie van 'feministisch zeurhengelen'.
  Deze vorm van copuleergeschrijf noemen ze in de mannenwereld ook wel 'matennaaien'…

  Ken je sport, Tine. En werp je excuushengel nog maar een keertje uit…

 10. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Shoarma is Döner
  ‘Feministisch zeurhengelen’ is een mooie term en ik heb hem dankbaar gebruikt voor dit verhaal. Nou niet gaan zeuren Allard, je creatieve inval wordt gewaardeerd en meegenomen in het zomerse plaagspel.Sterker nog: ik hoor geluiden dat er in vrouwenkringen wordt overwogen een jaarlijkse zeurhengeltrofee uit te reiken aan de meest ongëmancipeerde Tilburger. Als dat het geval mocht zijn zal ik er persoonlijk voor zorgen dat jij de zeurhengeltrofee 2011 de eerste keer mag uitreiken zodat je bij die gelegenheid de term gelijk kunt munten.

 11. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Tine,  in een tijd waar meiden alleen ga backpacken in India, Australië of Zuid-Amerika om maar een paar bestemmingen te noemen.  In een tijd dat de unversiteit, HBO en MBO meer succesvolle vrouwen hebben.   In de tijd dat de hoeksteen van de maatschappij(helaas voor het CDA) definitief tot het verleden behoort en vrouwen voor hun eigen recht opkomen.  In een tijd dat de vrouw(los van de suffragettes) binnen 60 jaar gelijkwaardig is aan de man.  In een tijd waar binnen tien jaar het matriarchaat een feit is   vind ik jouw betoog net als het zeurende calvinistische deel van het feminisme regelmatig ten berde brengt.  Achterhaald, niet meer van deze tijd en totaal ontworteld van de de maatschappij.  Vandaar even de steek onder water van de alwetende "ome Joop", helaas niet opgepikt.  Het draait om interactieve communicatie in de huidige maatschappij. Het aloude top down principe, dat jij blijkbaar ook nog omarmt, werkt al lang niet meer.

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Ruevwer,
  Het klopt dat 'onze' dochters alleen gaan backpacken en eveneens dat er meer vrouwen gaan studeren.En dat vrouwen voor hun recht opkomen.Op de eerste plaats is dat privilege echter beslist niet weggelegd voor het merendeel vd vrouwen zie de enorme vraag naar ondersteuning voor de duizenden vrouwen die het niet in hun eentje weten te rooien(vaak met kinderen)zoals we dat alleen al in Tilburg zien bij bijv. SEW, Feniks, Stichting Buitenlandse vrouwen.
  En op de tweede plaats geef je geen antwoord op de vraag waarom die goed opgeleide vrouwen die al backpackend rond schijnen te trekken niet met een glansvolle carriere in de schijnwerpers vd media verschijnen.
  Kennelijk onzichtbaar blijven als het gaat om sturing te geven aan de samenleving. Voor de goede orde nogmaals dus de cijfers over negatie vd media waar het vrouwen betreft in de hoop dat je die kunt weerleggen:
  'Aangetoond wordt dat in Nederlandse dagbladen bijna 80 procent van de binnenlandse berichtgeving over mannen gaat. Na vier dagen turven blijkt dat vrouwen slechts voor 22 procent deel uitmaken van het nieuws. Op de televisie hetzelfde liedje:van de sprekers blijkt iets meer dan een kwart vrouw en op de radio zijn de cijfers nog dramatischer want is het percentage vrouwen dat aan het woord komt slechts 13%.'

 13. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Tine, je bent een ongelofeloze haaibaai…!
  Nee, eerder een gladde paling.
  😉
  Maar ik waarschuw je.
  Graag reik ik die trofee uit.
  Maar kijk uit.
  Ik wil 'm niet aan jou uit te hoeven reiken.
  De kus krijg je nu alvast…!
  😉

 14. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Tine,
  alle randvoorwaarden zijn aanwezig voor het aanstaande matriarchaat. Daar ligt het dus niet aan.  
  De biologische klok wellicht? Vrouwen worden moeder en trekken zich terug uit het arbeidsproces of gaan part time werken.RTV interseert mij niets. Noem eens een mannelijk lid van het communicatie afdeling in dit dorp op. Hoeveel vrouwelijke ambtenaren zijn er wel niet op belangrijke posities etc.   
  De tijd van vingertje wijzen is voorbij. Het is aan de vrouwen om de laatste slag te maken

 15. Hans de Bruijn avatar
  Hans de Bruijn

  X0 De mensen zijn hier nog lief voor elkaar.

 16. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Tine,
  ga je nu inhoudelijk in op deze topic. Normaliter ben je er als de kippen bij(désolé pour l'insulte) of ga je weer de alom bekende regenteske houding gebruiken om te zwijgen. Het enige wat je daar mee bereikt dat het spreekwoordelijke graf voor de politieke arroganten steeds dichterbij komt.   

  Dit loopt door alle partijen, dus heeft niets met jouw politiek grondhouding te maken.  
  Wakker worden en inhoudelijk reageren zou een goede oplossing zijn.

 17. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ Ruevert

  De eerder genoemde cijfers liegen niet:
  Ned.dagbladen: 80 procent van de binnenlandse berichtgeving over mannen gaat. Na vier dagen turven blijkt dat vrouwen slechts voor 22 procent deel uitmaken van het nieuws. Televisie idem:sprekers blijkt iets meer dan een kwart vrouw en op de radio percentage vrouwen 13%.’

  En jij zou willen beweren dat al die hoogopgeleide vrouwen na hun backpackreis vol van het kloekgevoel achter het fornuis pannenkoeken zijn gaan bakken of loopneuzen van koters aan het boenen? (quote ruevert:Vrouwen worden moeder en trekken zich terug uit het arbeidsproces of gaan part time werken)

  Dat ze massaal hun carriere aan de wilgen hangen waardoor ze onzichtbaar zijn? Je hebt echt een dokter nodig!
  Let wel: 13% vrouwen op de radio en 87% mannen: dat zijn nogal geen getalllen zeg!

 18. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Tine,
  helaas zit er door jouw geharnaste opleiding van "ome Joop" geen ruimte voor interactie. Slechts het (eindeloos) herhalen van eigen gelijk is jouw deel. Helaas. Geen wonder dat zelfs de meest simpele vrouw niet meer geloofd in het nirwana dat al decennia als wortel aan hun werd voorgehouden. Achterhaald is deze doctrine zowel politiek als maatschappelijk.

 19. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Zonder het met Ruevert eens te zijn – ja, dat is mogelijk! – vrees ik toch dat ik die trofee aan jou moet gaan uitreiken, Tine.
  Zeg maar waar en wanneer.
  (weet je waarom? Omdat je heeeeel veel gelijk hebt, maar je jezelf geen enkele rekenschap geeft van je ongelijk. Ruevert's bestempelen dat niet geheel onterecht als 'doordrammen'.
  Acherm Joop, moest eens weten…
   
  Ruevert, je bent een pathologische PvdA-hater.
  Dat mag, maar met argumenten alsjeblieft, niet met al te gemakkelijke klisjees, ok…?

 20. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Shoarma, wiens naam men slechts durft te fluisteren midden in de Sahara,
  heeft niets met de PVDA te maken, maar met alle mensen die vervuld van eigendunk zich verheven voelen het gepeupel. Maar ja, de PVDA is wel een héél makkelijk doelwit(overdrachtelijk gesproken)

 21. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ ruever @shoarma

  Ik snap dat ik het jullie in mijn volhardendheid over de emancipatiekwestie niet makkelijk maak om inhoudelijk bij het onderwerp te blijven. Toch is dat het doel. Als je echter inhoudelijk niets meer hebt toe te voegen zoek dan een ander (politiek) blog om je gram te spuwen.
  Als ik een pleidooi hou voor meer aandacht van actieve vrouwen in de media, zeker als ze een wereldkampioenschap voor zich opeisen, staat dat wel heel ver af van wat er zoal in de lokale politiek aan de orde is.
  Mind you, vrouwen zijn voor veel minder gesneuveld als ze zover als jullie dat menen te moeten doen de draad kwijtraken van wat aan de orde wordt gesteld.
  De (rode) draad kwijtraken is voor Ariadne's, toch niet voor echte kerels, wel?

 22. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Geweldig, jouw begrijpend en invoelend vermogen, Tine.
  (Heel vrouwelijk ook, baaizewee.)
   
  Ja, gooi het er maar op dat ik niet bij het onderwerp blijf.
  Nóg sterker wordt je verhaal, Tine, als je mij op één hoop veegt met de vijandige wereld van die boze mannenwereld.
  Wég met de rationaliteit!
  Lang leve het anticiperen op het juiste – en natuurlijk vooral vrouwelijke – 'gevoel'.
   
  Spuug ik gram…?
  Zou ik pas kunnen als er enige gram in mij was.
   
  Het Brabants Dagblad haat in jouw optiek vrouwen (zie je eigen column (.
  Iedereen die jou terecht wijst, schijnt niet te beseffen dat er veel, heel veel vrouwen zijn die getalenteerd zijn, maar in deze samenleving nog niet de kansen krijgen waar ze recht op hebben.
  En dan ben je dus een ongelofelijke seksist en vrouwenhater indien je iemand – niet zo maar iemand, maar Tine van de Weijer – wijst op het onvermogen zich rekenschap te geven van feministisch zeurhengelend geblaat.
   
  Vreemd toch.
  Met minstens 90% – wellicht 95% – van je pleidooi ben ik het eens.
  En toch mijn toenemende irritatie over dat ongelofeloos pedante ontkennen van de eigen missers, dat negeren van andermans argumenten. Is overigens niks vrouwelijks aan. Sterker, ik ken die houding vooral van mannen…
   
  En ja – vreselijk, nu kom ik zelfs Ruevert tegemoet – die zelfde pedante houding herken ik al méér dan geruime tijd bij de PvdA.
  Een hooghartigheid die de PvdA – ondanks de weerzin daartegen, óók binnen de partij zelf – blijvend lijkt op te breken. Het zelfreinigend vermogen is – ondanks de vele volksraadplegingen – helaas nog steeds niet geactiveerd.

  Geloof mij Tine, ik vind het vreselijk te moeten constateren dat Cohen zich als een Don Quichotte moet laten misbruiken om de Hollandse molens mee te laten malen op het ritme van het maatschappelijk vervreemde en gebureaucratiseerde partij-establishment. Een establishment waarbinnen bijna niemand meer weet waar de sociaal-democratie ooit voor stond.  
  Ik voorspel je, Tine: ondanks zijn integriteit en bestuurlijke vaardigheden, Cohen gaat het niet redden.
   
  Waarom ik hierover begon…?
  Omdat het te maken heeft met diezelfde paternalistische (allesbehalve vrouwelijke) hooghartigheid die ik hierboven schetste. 
  Enfin, ik neem je harte(n)kreet maar ter harte en zoek een ander blog.
  Een (politiek) blog, zonder haakjes…

 23. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Shoarma
  Het is bizar, ronduit bizar, dat als ik iets schrijf over een maatschappelijke kwestie of iets over cultuur er dan binnen no time mijn politieke achtergrond wordt bijgehaald. Het een staat volkomen los van het ander. Als Edith Schippers een potje gaat voetballen wordt toch ook de VVD niet van stal gehaald met kijk eens hoe goed zij links weet in te halen? En Gerda Verburg die de Alpe d'Huez beklimt, dan heeft ze toch niet het hele CDA automatisch in haar peloton? Dus dit hele gedraai om mijn verhaal nu van een PvdAsaus te voorzien is grote flauwekul en alleen bedoeld om de aandacht te verleggen.
  Als je om je woorden kracht bij te zetten je hele stuk moet onderstrepen: een zwaktebod.

  Vandaag ingezonden brief in BD gelezen? J.Savelkouls uit Uden bevestigt op pag 12 in niet mis te verstane woorden het gebrek aan aandacht bij de media voor zelfs de WK bij de dames.

 24. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Als Edith Schippers aandacht krijgt in de media als ze tegen een bal schopt, is dat omdát ze VVD-prominent is.
  Als Gerda Verburg aandacht krijgt in de media als ze tegen een berg opziet, is dat omdat zij als CDA-minister in het Jaar van de Aardappel haar Duitse collega aansprak op het verwijt dat de Nederlandse aardappel niet sexy genoeg is.

  En jij bent bij TilburgZ al jaren bekend als de auteur van het PvdA-blog. Dus dan mag je paralellen trekken, toch?

  Baaizewee, dat onderstrepen was een foutje in de link; niksnie om wat dan ook kracht bij te zetten.

  Enfin, moet je ook gelijk geven: inderdaad (te) weinig aandacht voor (o.a.) het WK bij de vrouwen. ('dames', Tine toch!).
  Maar wist jij dat de redacties van kranten en vooral de weekbladen en weekend-edities steeds meer bevolkt worden door vrouwen?
  Alleen vraag ik mij af waarom zij zich laten afschepen met de lifestyle-segmenten: Volkskrant-magazine en NRC-Luxe bijvoorbeeld.
  Zelfs Tilburg Magazine kenmerkt zich meer en meer door lifestyle-romantiek (zio ook het colofon aldaar).
   
  Zijn al die vrouwen daar neergeplant door mannelijke managers of is er mogelijk ook sprake van journalistiek-feminieme vernauwing…?
   
  Enfin, je betoog voor feminisering van de journalistiek blijf ik behartigingswaardig vinden.
  Toch ben ik van mening dat vrouwen de pen ook in eigen boezem moeten steken: de redactieburelen op jullie…!

 25. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Baaizewee, J. Savelkouls uit Uden…!?! Oeps…!

 26. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  @Shoarma, wiens naam is weggewaaid de wind van de tijd.   
  S&R zitten gelukkig in de Hazelaar op een bankje naar een blinde muur te staren. In de spaarzame momenten dat de realiteit hun deel is, kijken ze naar de dame die tussen hun inzit. Hoelang zij daar al zit, weten ze niet meer. Tijd is een relatief begrip. Met fonkelende ogen wachten zij op het verlossende antwoord dat hun al jaren kwelt. Helaas weer geen antwoord. Ongewild dalen zij weer af naar de vergetelheid die dementie heet. 
  Mevrouw de Weyer, het is tijd voor uw pillen. Blij kijkt zij op en begint een inhoudelijke repliek die na al die jaren zich in haar geest had gevormd. Tot het moment dat voor haar geestesoog "ome Joop" verschijnt met met de vermanende woorden: Gij zult nooit en te nimmer…   
  Opgelucht daalt zij ook weer af in de feministische onderwereld waar het gelijk onwrikbaar aan haar zijde is en iedereen is verschoont van hinderlijke vragen en opmerkingen, zoals de goeroe al had voorspeld. Gelukzalig zijn de onwetende zoals de dominee, pastoor, fabrikant en politici al eeuwen verkondigen.

 27. Sheila avatar
  Sheila

  Geweldig Tine hoe je hier blijft ageren tegen het onderscheid tussen mannen en vrouwen. Inderdaad, laten wij als meiden ons net als mannen manifesteren door `strijd` en `wapenfeiten`. Net als mannen voetballen, vechten, boksen en karateklappen uitdelen. Overal ons mannetje staan. Met als voorbeeld Canan Yorulmaz ons nog masculiener gedragen. En op een dag beleven we dan inderdaad de door jou hier geschetste triomf van een vrouw niet meer werledkampioene, maar `wereldkampioen`.