Geplaatst

Baat het niet? …….Schaden zal het zeker niet….

Waar coalitiepartner VVD de gaten in de weg in kaart tracht te brengen heeft de PvdA de veiligheid op de weg als belangrijk aandachtspunt gekozen.  

Veiligheid voor alle verkeersdeelnemers: fietsers, voetgangers én automobilisten is in onze ogen een nóg belangrijker element dat gewaarborgd moet zijn om op een verantwoorde manier aan het verkeer te kunnen deelnemen.De overheid heeft daarin een belangrijke verantwoordelijkheid en burgers kunnen helpen door te wijzen op als zodanig ervaren knelpunten.

 

 

Nadat de PvdA in de afgelopen tijd een accoord heeft weten te krijgen voor een eerste transferium in Tilburg, een verbetering van de bewaking van de fietsenstalling bij het station, (vrijwel) gratis openbaar vervoer, extra nachttreinen met kermis en nog tal van andere zaken op het gebied van verkeer en vervoer is het hoog tijd om vooral te gaan inventariseren waar inwoners in Tilburg tegenaan lopen als ze kijken naar de veiligheid  in het verkeer in hun directe leefomgeving.

Daarom heeft de PvdA vanaf nu een speciaal meldpunt Verkeersonveiligheid Tilburg op: http://www.veiligverkeertilburg.nl/

Op deze website kan ieder die daar aanleiding toe ziet melden wat als een verkeersonveilige situatie wordt ervaren. De PvdA zal deze meldingen bundelen en op gezette tijden aan de verantwoordelijk wethouder aanbieden met een verzoek om deze meldingen op hun merites te beoordelen en waar mogelijk maatregelen te treffen.

Gaten zoeken in de weg is natuurlijk prima en het opvullen daarvan geeft minder ongerief maar zoeken naar verbeterpunten waar het gaat om de veiligheid in het verkeer lijkt de PvdA net een stapje verder gaan.

Meld het ons en we leggen het bestuur onder vuur!

U kunt op twee manieren een melding doen:

– via het formulier op de website www.veiligverkeertilburg.nl

– door een e-mail met eventueel een digitale foto naar tinevandeweyer@raadtilburg.nl o.v.v. veiligverkeertilburg te sturen.

 

Meldpunt Verkeersonveiligheid Tilburg:

http://www.veiligverkeertilburg.nl/

 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

24 reacties op “Baat het niet? …….Schaden zal het zeker niet….”

 1. arjen avatar
  arjen

  Als voetganger moet je op de Spoorlaan over een absolute topconditie te beschikken om binnen het groen-rood verhaal de overkant te bereiken.
  Heeft misschien iets te maken met de Olympische ambities van de PvdA, maar voor de gemiddelde voetganger is het qua tempo onhaalbaar!

 2. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  geldt in elk geval niet voor jou persoonlijk Arjen, ik ken je conditie als Ten Milesloper…………..waarvoor respect.
  als je een serieuze reactie/suggestie wil geven graag op het aangegeven adres.

 3. Renee avatar
  Renee

  In Napels heeft men een tijd geleden een proef gedaan. Men wilde weten hoe mensen zich in het verkeer zouden gedragen als men alle verkeerslichten zou uitschakelen. Zeker voor de Italianen, die zelf al een pittig karakter hebben, was dit een beproeving. Het zou een week duren, deze proef.
  Met verbazing keek men na deze week naar de resultaten; mensen moesten nu zelf hun verstand gaan gebruiken, niets werd voorgekauwd in het verkeer dmv lichten ed,…..en wat bleek: de burgers zijn zelf best in staat in dit alles in peace en vree te regelen, als vanzelf…….
  Er deden zich in die week geen aanrijdingen voor, ……..er werden geen mensen van hun sokken gereden als ze de weg wilden oversteken.

  Rara, hoe kan dat nou? Zullen we hier in Tilburg deze proef ook es doen? Een week lang zonder betutteling in het verkeer? Of zouden wij in Tilburg verleerd zijn om ons verstand te gebruiken en varen we blind op de hulpmiddelen die de verkeersregeling ons biedt?

 4. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Renee,

  Volgens mij woon jij in de reeshof… (?) Gaat me echt te ver om bij verkeerslichten te spreken van betutteling door de overheid. Om daar Napels bij te halen gaat mij ook te ver…

  Ben absoluut een voorstander van om betutteling tegen te gaan, maar ik denk toch echt dat verkeerslichten bijdragen aan de verkeersveiligheid!

  Als je gewoon in Tilburg zult kunnen rondrijden, zul je zien dat toch iedereen vooral voor zijn eigen belang zal gaan en het een grote chaos wordt!!!

  Maar goed dit initiatief komt van de PvdA, dus is het gelijk niets… Juist de LST zou ook wat aan verkeersveiligheid kunnen doen, en er een speerpunt van maken… Jullie hebben toch al een (ex)chauffeur binnen de gelederen?

 5. Renee avatar
  Renee

  Beste betrokken Tilburger,

  Ik maak me ernstig zorgen om je. Bij deze raad ik je ten zeerste aan om in behandeling te gaan bij een erkend psychiater. Want je begint aardig te hallucineren en dat is geen goed teken.
  Ik heb het nl. niet over een idee van de PVDA. Bovendien,……gevaarlijke punten aangeven is altijd goed, en of dat idee nu van de PVDA komt of van iemand anders, het zal me eerlijk gezegd worst wezen.

  In het verkeer heb je regels, wat men in Napels vooral heeft willen aantonen is het feit dat ongeacht de regels het ook heeeeeeeeeeeeeeeeeeel verstandig is om bij het autorijden ook je hersens en je ogen goed moet gebruiken. Je vooral niet blindstaren op de regels, gebruik ze, daar waar het nodig is, buig ze als ze gevaar opleveren. Als je dat doet, kun je pas goed anticiperen op elkaar,…de weggebruikers. Maar ja, dat is voor jou immers wat vreemd aangezien je toestand. Kan jij ook niks aan doen natuurlijk.

  PS; werk bij de psychiater ook even aan je identiteitscrisis, het zal je goed doen.

 6. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Renee

  Tilburg houdt zeker de regels tegen het (verkeers)licht.

  zie:
  http://www.brabantsdagblad.nl/ en zoek op 'verkeerslichten tilburg'

  BD 21 mei:
  Tilburg studeert op het nut van verkeerslichten:

  BD 29 mei:
  Haal de stoplichten uit de stad, een opiniestuk van verkeerspsycholoog Willem Vermeulen

  Veiligheid staat echter voorop;
  Je concrete bijdrage zie ik dan ook graag tegemoet op http://www.veiligverkeertilburg.nl

 7. Renee avatar
  Renee

  Foto's zeggen meer dan woorden Tine, ik maak ze wel na mijn vakantie en dan komen ze je wel op een of andere manier toe. Fijne vakantie gewenst in je nieuw aangelegde tuin. Geniet ervan, ik breng de zon wel mee vanuit Spanje.

 8. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  In ieder geval is een ding duidelijk: de groene golf die in Tilburg aangegeven is langs de ringbanen bestaat helemaal niet, en om de ringbaan zuid te kunnen oversteken moet je flink doorstappen!
  Beloof burgers niet van alles, je kiest voor veiligheid? Haal dan die borden groene golf weg!
  Heeft trouwens dat meldpunt nog enig nut?
  Je kan daar klachten, vragen en ideeen deponeren, waar vervolgens NIETS mee gedaan wordt!
  Dus volgens mij zitten jullie de VVD een beetje na te apen met z'n gaten in de weg….

 9. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @repelsteeltje

  Ja goed gelezen in mijn aankondiging: De PvdA pakt het punt op wat de VVD heeft laten liggen toen ze de gaten in de weg aan het tellen waren.Prima actie overigens.

  Wij kunnen het als coalitiepartners uitstekend met elkaar vinden en de PvdA sluit dan ook aan bij de VVDactie door een ander aspect van verkeer en vervoer aan te pakken en dat is de veiligheid ervan.

  Als je echter bij voorbaat al begint te roepen dat er niets mee wordt gedaan terwijl de site nog pas enkele uren in de lucht is lijkt me dat wel heel erg voorbarig.

  Geef s.v.p. een concreet probleem aan waarvan je denkt dat het om een gevaarlijke sitiatie draait ipv in het wilde weg iets te roepen over gekleurde golven die kennelijk in jouw ogen geen nut hebben.Iets te vaag om mee aan de slag te gaan.

 10. ruevert avatar
  ruevert

  @ repelsteeltje,
  je het toch onderhand weten, De PVD Ambtenaren regelt het verkeer vanaf papier. Dat is het voordeel van de ivoren toren. We stellen bijvoorbeeld een 30 km zone in. En op papier is het dan allemaal geregeld. Dat niemand er zich aan houdt dat is hun zorg niet; het is toch geregeld. Dat een buschauffeur zijn werk niet meer kan doen door alle drempels, verkeersremmende maatregelen, andere ingenieuze oplossingen zoals de cityring en zich uiteindelijk door stress overmand zich ziek meld, totaal onbelangrijk. Op het gemeentehuis is dit allemaal prachtig bedacht door ijverige ambtenaren, die zich na een dag van hard werken en bedenken zich per trein naar hun stad of dorp spoeden om daar het thuisfront te melden dat hij/zij weer een briljant stuk heeft geproduceerd.
  Dit stuk wordt dan klakkeloos overgenomen door de raad, immers het voorstel zit theoretisch feilloos in elkaar. Met als gevolg ouden van dagen die met gevaar voor eigen leven achter hun rollator de oversteek wagen op de ringbanen. 30 km zones die vroeger racebanen waren zijn het nog steeds, onbereikbare straten of je moet een h

 11. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  OK Tine: ga eens even op een doordeweekse dag een poging doen om veilig over te steken in de Groenstraat, wel bij voorkeur niet te snel kunnende lopen, dus met een rollator, of met een paar kinderen naast je op de fiets.
  Je zou kunnen kiezen voor het kruispunt bij Bet Koolen, maar als je een inschattingsfout maakt en zuidelijker erover moet dan heb je toch wel vaak een probleem…..succes…

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Ruevert

  Je zou eens aan de chauffeurs van Veolia moeten vragen wie in Tilburg de bustocht over de ergsteverkeersdrempels voor de cie fysiek heeft georganiseerd. En wie al gedurende lange tijd het gesprek tussen chauffeurs en wethouder op gang houdt.Ik vrees voor jou dat je dan bij de PvdA terchtkomt.

  @repelsteeltje

  Natuurlijk zal ik de Groenstraat meenemen. Al is dit probleem de wethouder al lang en breed bekend (kijk maar eens op de website van de SP.)
  Neemt niet weg dat de Groenstraat met stip in de knelpuntentotptien moet komen.

 13. repelsteeltje avatar
  repelsteeltje

  Mijn complimenten, het staat inderdaad bij het onderwerp 30 kilometerzone van de SP.
  Misschien is er ook wat te doen aan de gevaarlijke situiaties kruisingen Broekhovenseweg/ringbaan zuid en Ringbaan zuid/Laarstraat.
  Daar zouden overzichtelijke rotondes geen overbodige luxe zijn.
  Zeg niet dat het veel te duur is, er hoeft geen huis op, zelfs geen draaiend!

 14. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @repelsteeltje

  Ook deze knelpunten staan bij deze genoteerd. Raadsleden en burgers zijn echter geen verkeerskundigen die de oplossingen moeten bedenken. Daar zijn specifieke deskundigen voor. Of de vorm van een rotonde hierbij de meest gewenste vorm blijkt te zijn is niet aan de volksvertegenwoordiger.Het door repelsteeltje genoemde knelpunt als zodanig zal ik in het geheel meenemen.Misschien ben je in staat om via het opgegeven websiteadres (www.veiligverkeertilburg.nl) nog iets concreter de situatie op beide kruisingen te beschrijven en wat daarbij de exacte knelpunten zijn. Hoeft niet op dit weblog.

 15. www.ilburg.nl avatar
  www.ilburg.nl

  Woooow Tine,
  Dat wordt overwerken terwijl het eigenlijk zomer zou moeten zijn. Je hebt wel het weer mee want dat is niet alles, de herfst begint wel erg vroeg dit jaar. Is die activiteit (red. aparte website zelfs) nu ingegeven door de komst van de wegengatenfotoosvragende VVD wethoudert of de gateninwegenherstellende SP driekwartwethoudert die beide pardoes coalitiecollega

 16. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @theo

  recept voor gazpacho, een heerlijke spaanse soep op een mooie zomerdag voor de thuisblijvers.

  250 gram gepelde tomaten
  1 kleine komkommer
  1 groene paprika
  1 kleine ui
  2 teentjes knoflook
  1 eetlepel rodewijnazijn
  2 eetlepels olijfolie, koudgeperst
  1 snuifje cayennepeper
  zout
  Bereiding:
  Schil de komkommer, snijd hem dwars door, haal de pitten eruit en hak de komkommer vijn. Pel de ui en de teentjes knoflook en hok ze fijn. Was de paprika en snijd hem in de lengte door. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit en hak hem fijn.
  Pureer de komkommer- en paprikasnippers in de mixer. Doe het mengsel in een diepe kom.
  Pureer de ui- en knoflooksnippers op hun beurt in de mixer en meng dan door de komkommer en paprika in de kom.
  Pureer de tomaten eveneens in de mixer en meng dan door de andere groentepuree. Voeg er de olijfolie, de wijnazijn en de cayennepeper bij. Breng op smaak met wat zout en meng het geheel goed.
  Dek de kom af met een keukendoek en zet deze gedurende minstens vier uur in de koelkast voor het opdienen.
  Tips:
  Serveer bij de soep desgewenst in blokjes gesneden tomaat, komkommer en paprika
  Serveer er warm knapperig stokbrood met kruidenboter en/of tappenades bij de soep.

  (persberichtje http://www.veiligverkeertilburg.nl volgt.hebben jouw vakantiewerkers wat minder werk want knipperdeknip en plakkerdeplak)

 17. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Ren

 18. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  Ik kan me weer eens bij Marjo aansluiten… Goede reactie…

  En wat betreft alle anti-pvda mensen hier op dit forum… Welke partij heeft deze portefeuille de afgelopen tijd beheert? Inderdaad… CD-A-arts… We zijn haar vergeten, omdat ze waarschijnlijk ergens in de zon ligt te bakken, wat haar goed gegund is… Maar dankzij "ons Els" hebben we nog wel aantal dingen bij te zetten…..

 19. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  Goed idee trouwens die gazpacho, ga ik weer eens maken. Naast tomaten doen een half groen en een half rood pepertje het er goed in! groetjes

 20. betrokkentilburger avatar
  betrokkentilburger

  WAt is gazpacho?

 21. Dr. Dokter avatar
  Dr. Dokter

  Beste Tine,
  Tilburg wacht volgens mij op een meldingsformulier op http://www.geluidshindertilburg.nl.
  Zo nu met de aanstaande Kermis en zo.

 22. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  "Ik ben overreden op het kruispunt Bredaseweg en Noordhoekring omdat het proppen en aanschuiven was op de Cityring, toen die net af was. Ik was met de fiets. Maar de auto kwam van rechts. Daar lag je dan. Had maar voorrang gegeven."

  Auto's die door rood rijden, dat is pas onveilig.

  Daarom:
  Zet fotocamera's met veel megapixels bij alle stoplichten in het centrum. En knip iedereen die met een auto door rood rijdt een bon aan.

  Maar verkeersboetes leveren helaas de Tilburgse kas niks op, alleen minder doden. Parkeerboetes daarentegen leveren wel op. Is dat een erfenis uit het verleden?

 23. Piet Snels avatar
  Piet Snels

  He Tine, een van je reactie"s

  Wij kunnen het als coalitiepartners uitstekend met elkaar vinden en de PvdA sluit dan ook aan bij de VVDactie door een ander aspect van verkeer en vervoer aan te pakken en dat is de veiligheid ervan.

  Jullie zijn snel bijgedraaid

  Nog niet zolang gelden was de VVD een van jullie grootste vijanden.

  Is dat nu politiek ?

  ik snap er dus helemaal niets van en heb wellicht daarom geen vertrouwen in de politiek.
  Maar ja ik ben ook maar een simpel mens.

 24. ruevert avatar
  ruevert

  gazpacho is pas af met een klein scheutje room en daarbovenop een beetje verse basilicum of eventueel verse oregano. Naar believen. Moet wel verse zijn anders overheerst het.