Geplaatst

Tilburgse wereldkampioene karate genegeerd

Wat merkwaardig dat als er in Tilburg een wereldkampioene wordt gehuldigd ( Canan Yorulmaz WK karate vrijdag 8 juli) daar met geen letter over wordt gerept in het Brabants Dagblad. Bij een wereldkampioene van eigen bodem zou je toch mogen verwachten dat dit voorpaginanieuws zou zijn voor een lokale krant ?

Niets daarvan: de Tilburgse editie van zaterdag 9 juli laat een foto zien van wat de krant noemt ‘de zomerse uittocht der Beekse prinsessen’, een gezin dat de caravan aan het inpakken is. Dan wellicht op maandag, het sportkatern. Niets is minder waar. Maandag 11 juli worden de Tilburgers door het BD olijk gewekt met de gestriemde blote billen van een wielrenner op de voorpagina.  Dat de Tilburgse Canan Yorulmaz enkele dagen daarvoor wereldkampioene kyoskushin karate op het WK in Kazachstan is geworden is blijkbaar nog niet eens een piepkleine vermelding waard, laat staan de voorpagina of een foto.

Evenmin het vermelden waard is het feit dat onze eveneens Tilburgse Hind Hakki zich op 10 juni wist te kwalificeren voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland (de belangrijkste popprijs voor beginnende musici). Al die belangrijke prijzen van Tilburgse meiden:niets voor Tilburgers meent het BD. Zou de stad niet mogen weten dat er een paar geweldige vrouwen een prestatie van formaat leveren en zich letterlijk en figuurlijk een weg naar de frontlinie vechten? Zijn dit geen rolmodellen voor al die jonge vrouwen die zich door deze resultaten gestimuleerd zouden kunnen weten? En mag die stad daar dan niet een beetje trots op zijn? Trotser wellicht dan op sommige godenzonen die eindelijk in gedegradeerde staat een wedstrijd weten te winnen ?

Terwijl het herenelftal van Willem II met veel tamtam roemloos ten onder ging werd het vrouwenvoetbal in Tilburg vrijwel geruisloos opgeheven. Eén ding is zeker: in Tilburg moet er nog heel wat worden gevochten eer vrouwen in de publiciteit de vanzelfsprekende aandacht en waardering krijgen die hun mannelijke collega’s in sport of entertainment als vanzelfsprekend – met of zonder blote billen – ten beurt valt.

 

Vergoelijkende reactie BD op mijn appèl:

‘Een bericht over de huldiging van Canan had in de krant van zaterdag inderdaad niet misstaan. Op de sportpagina’s van 7 juli heeft wel het nieuws van haar prestatie in Kazachstan gestaan.Overigens is er van de huldiging door Noordanus wel een foto gemaakt, met het oog op een speciale productie over de burgemeester, aan het eind van deze week. Waarschijnlijk gaat Canan zo alsnog de krant halen.’

Het door BD bedoelde (mini)bericht 7 juli BD over wereldkampioene karate:

‘Karateka Yorulmaz slaat toe

De Tilburgse Canan Yorulmaz heeft in Astana (Kazachstan) beslag gelegd op de wereldtitel kyokushin, een full-contactvariant van karate. In een veld van dertien deelneemsters in de categorie tot 62,5 kilogram elimineerde ze achtereenvolgens een Russische, Kazachstaanse en Japanse opponente om in de finale wederom af te rekenen met een karateka uit het thuisland.’

 

Waauw! Wat zal karateka Canan Yorulmaz blij zijn dat ze alsnog op de rug van ‘heer burgemeester’ als mosterd na de maaltijd de harten van de Tilburgers mag veroveren.

Nu nog het masculiene BD zien te verslaan !

Tine van de Weyer

 


 

 

Alle berichten van deze auteur

Reacties

34 reacties op “Tilburgse wereldkampioene karate genegeerd”

 1. Veerle Slegers avatar
  Veerle Slegers

  Volstrekt eens, Tine. In tegenstelling tot het algemene idee: we zijn er nog lang niet met de emancipatie van vrouwen. Zolang de samenleving (dwz. degenen die in die samenleving de machtsposities bezetten en dat zijn nog steeds meestal mannen) de prestaties van mannen belangrijker vindt dan die van vrouwen is dit soort blogs en nog veel meer nodig om gelijkwaardigheid voor vrouwen op alle fronten te bereiken.

 2. Ali Yenice avatar
  Ali Yenice

  Je hebt volkomen volkomen gelijk Tine.. wat zou de reden zijn dat BD onze Canan uit Tilburg negeert.. !!!

 3. Ercan Yenice avatar

  Het publiceren van dit artikel zou heel mooi voorbeeld zijn voor de allochtone jeugd…Op z`n minst een aandacht dat het ook zo kan zijn…Als een goed geintegreerde medelander wil ik graag hard op zeggen zodat ik me thuis voel na 22 jaar in Nederland…Maar helaas….Bedankt Tine je hebt helemaal gelijk

 4. Ayvaz Çetin avatar
  Ayvaz Çetin

  ?k heb deze bericht gelezen in het buitenland.. via vrienden op facebook..Mijn dank ..(Sayg?lar CANAN K?z?m?za)
  Het is toch normaal voor een TURKSE meisje ze moet blij zijn dat ze kampioene is geworden ..of niet soms.. Ali zegt het al.. Stel dat ze ?ngrid of Ankie heette.. Dan had ze natuurlijk alle Tv zenders aan de deur gehad..voor reportage's.. Talkshows.. enz.
  ?k ken het.. Wij kennen het!! alleen Wij kunnen het niet accepteren dat je zo gediscrimeneerd wordt.. mischien is het Anti discriminatie gevoel in ons verkeerd.. het wordt mischien de tijd dat wij ook moeten discrimeneren.. OF niet??? Vriendelijke groeten ex bewoner Tilburg (Sayg?lar CANANA)

 5. Shoarma is Döne avatar

  Arkadash…!
  Inderdaad een enorme blunder van het BD.
  Al moet je de oorzaak ervan evenwel zoeken op de stranden van Antalya, ben ik bang. Want daar ligt momenteel de halve redactie van het Brabants Dagblad.
  Maakt de blunder niet minder kneuterig, maar om er nu gelijk een allochtoon-feministisch statement van te maken…?

 6. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @ shoarma
  ik sta open voor elke betere interpretatie van uiterst beperkte berichtgeving. Ofschoon redelijk vindingrijk kan ik er zelf helaas geen bedenken.

 7. Rik Goverde avatar
  Rik Goverde

  Beste Tine ea,

  mijn naam is Rik Goverde, ik werk voor het Brabants Dagblad maar reageer hier puur op eigen titel.

  Ik krijg een beetje een nare smaak in mijn mond van je suggestie (en van een aantal anderen hier) dat er geen aandacht aan het kampioenschap wordt besteed omdat Yorulmaz a) vrouw is en b) Turks.
  Het zal je misschien verbazen, maar in het verleden hebben we minstens twee keer een uitgebreid interview met Yorulmaz in de krant gehad (in aanloop EN na een kampioenschap in Japan van twee jaar terug). En we hebben ook al wel eens een uitgebreid interview met Hakki gehad. Van de discriminatie die je suggereert, is geen sprake.

  Ik ken de overwegingen van mijn collega's van de sportredactie niet, ik heb ze er niet naar gevraagd. Ik kan me echter voorstellen dat de keuze ermee te maken heeft dat het gaat om Karate, en dan ook nog een variant die door relatief weinig mensen wordt beoefend.
  Karate is voor ons geen grote sport. Dat is pijnlijk voor de beoefenaars misschien, maar duidelijker kan ik het niet maken.
  Dat doet niks af aan haar prestatie, mind you, maar we wegen het wel mee. Ik denk niet, zoals een van de reacties stelt, dat als een Ankie of Ingrid had geheten, dat ze dan veel meer aandacht had gehad.
  Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Teakwondo: niet elk kampioenschap van Tommy Mollet wordt groot uitgemeten, soms wordt het alleen gemeld. Maar we proberen wel alle kampioenschappen te melden.

  We zijn een krant, en elke dag maken we keuzes: wat brengen we groot, en wat brengen we kleiner. Je kunt kwaad worden om de foto van billen op de voorpagina, maar het was het moment waar heel veel mensen over spraken.

  Hebben we dan niks fout gedaan? Vast wel. In tegenstelling tot wat je aanvankelijk beweert (namelijk dat we het helemaal NIET hadden gemeld: wel je feiten checken Tine) hebben we er dus wel aandacht aan besteed, maar wellicht had het kampioenschap een grotere plek verdiend. Misschien kan het een aanleiding zijn haar nog eens te interviewen.
  Maar dat het discriminatie is? Hallo zeg, dat vind ik nogal een suggestie. We proberen in onze krant zoveel mogelijk mensen naar voren te laten komen (ook vrouwen, ook van buitenlandse komaf, op sportgebied of op een andere manier: regelmatig kun je daarvan het bewijs zien in het BD), maar wij zijn niet foutloos.

  Afijn, ik verwacht niet dat ik je op een andere gedachte breng, noch de andere mensen die hier reageren: jullie lijken behoorlijk overtuigd van je gelijk (@Shoarma Doner is Kebab: reageer een volgende keer onder je eigen naam, dat is wel zo volwassen. Overigens ligt er op dit moment geen enkele van mijn collega's aan het strand in Antalya). Maar ik nuanceer het beeld datje schetst graag even.

  Groet,

  Rik Goverde

 8. Stefan avatar
  Stefan

  Beste lezers en reageerders,
  Zo eenieder dit artikel op eigen wijze interpreteer zo doe ook ik dat. Het gaat mij er hier niet om dat canan een vrouw is en met een Turkse achtergrond (met enkel Nederlands paspoort trouwens voor de critici: ze is dus Nederlands, niet Turks), maar het gaat mij wel om de keuzes die het BD maakt wat er wel en wat er niet gepubliceerd wordt.

  Er gebeurt veel in Tilburg en veel door Tilburgers. Als ik het BD lees (elke dag) mis ik echter veel van die activiteiten en prestaties. Het is mij onduidelijk of men te weinig is ingevoerd in Tilburg waardoor men niet van zaken op de hoogte is, of het echt een kwestie is van andere keuzes maken.

  Hoe het ook zij; ik denk dat met mij maar zeer weinig mensen kunnen snappen waarom een buurtcafe in de blaak of het wisselen van energieleveraar voor de kermis WEL nieuwswaardig zijn en breed worden uitgemeten, en het worden van WERELDKAMPIOEN karate niet. Elke krant heeft in NL gelukkig de vrijheid zelf te bepalen waarover het schrijft, maar helaas maakt het BD regelmatig, en zeker in dit geval, in mijn ogen een volstrekt onlogische en verkeerde keuze. In zoverre ben ik het dus zeker met Tine van de Weyer eens dat deze prestatie van wereldformaat meer aandacht had verdiend.

  Stefan

 9. Shoarma is Döne avatar

  @Rik Goverde
  Ooit van Tamar gehoord? Of S. Montag? Camu? Zijn die ook onvolwassen?
  Dat jij niet weet wie er achter Shoarma is Döner dan Kebab steekt, kan ik je moeilijk euvel duiden.
  Ik overdrijf echter nauwelijks als ik zeg dat meer mensen in Tilburg weten wie Shoarma is Döner dan Kebab is, dan wie Rik Goverde is. (Een juiste spelling van mijn pseudo had ik – zeker van een journalist – bijzonder op prijs gesteld.)

  Ach, what's in a name?
  Het pseudoniem Shoarma is Döner dan Kebab vond ik hier echter méér dan ooit op zijn plaats.
  Enfin, als je van je eigen achternaam de verandert in s, heb je me…
  🙂

  @Tine e.a.
  Rik's verklaring lijkt mij alleszins plausibel.
  Al ben ik het verder met alle anderen eens: een bijzonder magere berichtgeving over een wereldkampioene.
  Ik kan mij herinneren dat iemand die ooit 32 meter koekhapte, méér aandacht kreeg in het BD.

 10. Rik Goverde avatar
  Rik Goverde

  Beste Shoarma is Döner dan Kebab (excuses voor het eerder misspellen van je pseudoniem)/heer Govers,

  die namen zeggen me wel wat, ja. Ik neem aan dat je begreep dat ik met mijn opmerking over 'wel zo volwassen' doelde op anonieme reageerders op internet, niet op pseudoniemen van schrijvers van literatuur. Maar maak daar gerust een punt van.

  Verder vind ik je reactie (en ook die van @stefan) fair: met de keuzes die een krant maakt, mag je het oneens zijn.
  Het enige dat ik daarop kan zeggen is dat we elke dag een keuze moeten maken voor een publiek dat bestaat uit dammers, karateka's, voetballers, karters, kaatsers, hockeyers, koekhappers, ouders met kinderen op de basisschool, ouders met kinderen op de middelbare school, alleenstaanden, filmliefhebbers, kunstenaars, kermisliefhebbers, studenten, gepensioneerden, katholieken, een enkele protestant, agnosten, mannen, vrouwen, linkse lezers, rechtse lezers, progressieven, liberalen, conservatieven, blowers, geheelonthouders, belangstellenden in politiek, de zorg, politienieuws, bouwers, brekers en… afijn, je begrijpt het al. Een nogal breed publiek.
  Elke dag proberen we die keuze zo goed en weloverwogen mogelijk te maken, met alle mensen en middelen die we hebben. Daar zullen we af en toe best een fout in maken en ik weet zeker dat we elke dag veel mensen teleurstellen.
  Het zij zo, maar mensen mogen ons er altijd op wijzen wanneer we in hun ogen iets fout doen.

  Als de suggestie wordt gewekt van discriminatie, zoals mevrouw Van de Weyer en anderen doen, wordt het wel een ander verhaal. Vandaar mijn eerdere reactie.

  En dat je pseudoniem bekender is in Tilburg dan mijn naam: goed zo! Maar ik kende je pseudoniem nog niet, daarom kwam je op mij als anonieme reageerder over.

  Groet,

  Rik Goverde

 11. Shoarma is Döne avatar

  Rik, ik moet zeggen, je hebt hart voor je krant. Chapeau! En jouw irritatie over vermeend seksistische of allochtoon discriminaire journalistiek was terecht en adequaat. De sportredactie én Ben mogen trots op je zijn.
  En wat die dikbuikige BD-journalisten op het strand van Antalya betreft: wat is een debat zonder ironie…? 
  Eigenlijk vind ik dat Tine het BD een excuus schuldig is.
  Dat het BD een scope gemist heeft, ok, daar mogen de meningen over verdeeld zijn. (Ik persoonlijk vind bijvoorbeeld dat het BD véél te weinig aandacht heeft voor klootschieten..).
   
  Maar de suggestie van discriminatie was écht over de top.
  De tweede feministische golf, die al bijna een halve eeuw onze blanke top der duinen heeft gestreeld, slaat soms kennelijk stuk op een muur van agnostische frigiditeit.
   
  Rik, de volgende keer meer aandacht voor klootschieten, koekhappen en feministisch zeurhengelen in het BD, ok?
  🙂

 12. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Rik Goverde
  'We zijn een krant, en elke dag maken we keuzes: wat brengen we groot, en wat brengen we kleiner'.
  Lijkt me prima standpunt. Echter een wereldkampioenschap in grote of kleinere sport is en blijft een wel heel bijzondere verdienste.Zelfs als het een wereldkampioenschap duivenmelken of darten zou inhouden, Laat staan een sport als karate die als sport meer en meer gezien wordt als een belangrijke psychologische motor om menselijk gedrag in weze ten positieve te beïnvloeden.
  Wellicht is mijn verhaal mogelijk een tikje gechargeerd (daarom heeft het ook een columnachtige vorm) maar dat is ook om de discussie aan te zwengelen.
  Ik ben echt van mening dat als we vanuit het Tilburgse een wereldkampioen(e) kunnen leveren dat dit – als ook maar enigszins mogelijk – wat meer show-off mag krijgen in de lokale media. Heeft gewoon te maken met trots op je stad.Lokale media kunnen mede een belangrijke impuls geven om burgers die trots op de stad te laten ervaren en uitdragen.

 13. Shoarma is Döne avatar

  By the way… voor de liefhebbers
  (die van het WK van 2011 was zelfs nog niet op YouTube te vinden; dus het BD treft niet alle blaam).

 14. Hans van Zeeland avatar

  @Tine van de Weyer: 
  Als je, na Riks reactie, blijft volharden in vinden dat de krant dit nieuwsfeit had moeten melden omdat het hier een WK betrof, dan vrees ik dat je de reactie van Rik niet helemaal hebt begrepen. Kan. Dat je je insinuatie van discriminatie onverkort zou laten staan, lijkt me iets minder verkwikkelijk.
   
  @Shoarma: 
  Jammer hoor. Heb je eerst iemand gekapitteld omdat-ie, o ego, niet wist wie je was én omdat-ie je naam verkeerd heeft overgetikt, ga je het vervolgens hebben over 'de scope van een krant' waar je 'scoop' bedoelde. Geeft niks verder – het staat alleen een beetje deuzig. 😉

 15. Rik Goverde avatar
  Rik Goverde

  @Shoarma is Döner dan Kebab
  Ik ga de onderwerpen klootschieten, koekhappen en zeurhengelen in de redactie gooien, deal? 🙂

  @Hans van Zeeland
  Eens met je reactie op @Tine van de Weyer

  @Tine van de Weyer
  Ik heb inhoudelijk aan mijn eerdere reacties weinig toe te voegen. Ik praat over journalistieke keuzes en de fouten die daarbij (soms) gemaakt worden,
  jij suggereert (niet zozeer in je 'column' als wel in de reacties eronder) discriminatie.
  Dat mag laatste, hoor. Maar ik wilde dat ik me zo'n overzichtelijk wereldbeeld kon veroorloven. Dat zou mijn werk een stuk makkelijker maken.

 16. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @Rik Goverde @Hans van Zeeland.
  Jullie hebben gelijk. ik heb me in mijn reactie wat laten meeslepen door reacties die binnenkwamen. Ik neem mijn woorden terug. ( Waardoor lezers van dit blog wel de draad kwijtraken maar dat zij dan maar zo, ach en kwijtgeraakte draden… er komt altijd wel weer een nieuw spoor.

 17. Marcel Jansen avatar

  Jammer inderdaad dat het BD weinig tot geen aandacht heeft besteed aan de geweldige prestatie van Canan. Wereldkampioen worden is niet niks ! Ik weet dat ze er elke dag keihard voor traint en alles op zij heeft gezet om dit doel te bereiken. Bovendien zijn de wereldkampioenen in Tilburg dun gezaaid. Dus BD sportredactie: neem het voortouw (alhoewel voortouw. wij doen dit al enige tijd) en maak uitgebreid melding van dit soort prestaties. Ze is niet voor niets sportambassadrice van onze gemeente. Natuurlijk moeten er keuzes gemaakt worden, maar wereldkampioen worden is niet niks.
  Wij als officiele lokale omroep van Tilburg (Radio MagnifiQue) waren van de partij tijdens de huldiging en hebben een interiew gehad met Canan. Ze staat altijd klaar voor ons. Petje af ! Wij besteden trouwens in ons mandelijkse live radio sportprogramma volop aandacht aan de "kleinere" sporten in het tilburgse. Uiteraard besteden we elke week aandacht aan sport dmv het uitzenden van gesprekken met en nieuws over onze sporthelden. Voor ons is elke sporter een held. Kijk eens op http://www.m-tilburg.nl of stem de radio af op 107.6 Mhz (kabel 87.5 Mhz).

 18. Rutte is Donner dan avatar
  Rutte is Donner dan

  Ook ik raak hier het spoor even kwijt. Wie is nu Doner dan wie?

 19. Hans van Zeeland avatar

  @Tine van de Weyer:
  Je reactie getuigt naar mijn smaak van grote klasse!

 20. Rik Goverde avatar
  Rik Goverde

  @Tine van de Weyer
  Heldere een eerlijke reactie, bedankt. En blijf vooral aan de bel trekken over verkeerde keuzes die we maken!

 21. Ruevert: heeft geen avatar
  Ruevert: heeft geen

  Oh, was ik maar…
    eenarmige medelander van vrouwelijk kunnen, wordt ingezet voor een feministische discussie waar iedereen binnen de kortste keer begrijpelijkerwijze de weg geheel kwijt is.
     En haar prestatie verdwijnt aan de einder van de horizon en verzinkt in de vergetelheid waar Tine haar even uit had ontrukt.

 22. Hans de Bruijn avatar
  Hans de Bruijn

  Enige discussie dit. Geen idee waarover, maar soit.

 23. Veerle avatar
  Veerle

  Algemene conclusie van zowat iedereen hier dus: Ere wie ere toekomt. Ongeacht sekse of nationaliteit etc. Hoezee.

  Oh ja, en die Neanderthaler die vrouwen die oproepen tot gelijkwaardigheid beticht van 'agnostische frigiditeit': Hij schraapt nog met z'n knokkels over de grond en heeft dus 't een en ander aan maatschappelijke evolutie gemist. Inclusief de hiaten daarin. Of hij voelt de aandrang tot compensatie omdat hij klein geschapen is. In beide gevallen zij zijn opmerking hem vergeven. Mits hij zich effe wil bedenken dat het feminisme gewoon een intrinsiek onderdeel is van het socialisme. Of van beschaving, zo u wil.

 24. Ruevert: geeft antwo avatar
  Ruevert: geeft antwo

  @ Veerle,
  mooi stukje. Twee opmerkingen. "Hoezee" behoort tot ons verleden 40-45 en dan niet aan de juiste kant.   Sinds wanneer kan het feminisme geclaimd worden door een politieke stroming? Zijn vrouwen per definitie socialisten? Zijn mannen derhalve reactionaire PVV'ers? Dat lees ik in jouw betoog

 25. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Veerle…!
   
  Het feminisme is "gewoon een intrinsiek onderdeel van het socialisme"…?!
   
  Goeiendagschotel…!
  Ik draag beide een warm hart toe (ondanks het gewroet met mijn knokkels in die ondoordringbare bodem van het evolutionair gelijk; ironie is in deze tijd inderdaad nog moeilijk te waarderen…;-).
  Jij ontegenzeggelijk ook.
  Maar om feminisme en socialisme op die mestvaalt van de geschiedenis op één ijdele hoop te schuiven?
  Heeft het feminisme in het 'reëel bestaande socialisme', of in welke vorm van socialisme dan ook ooit enige knokkel aan de grond kunnen krijgen?
  Is zorg voor het milieu soms ook intrinsiek onderdeel van het socialisme? (Ik heb nog de weeïge stank van de Oost-Berlijnse bruinkool in mijn neus hangen).
  Em is een lekkere malse biefstuk dat ook?
  Of juist niet?
  Schei uit, Veerle…

  Ik herinner mij de voortrekkers van de SP: (Ja, de KEN/ML-periode en nee, ik ga geen namen noemen), maar grotere seksisten heb ik in mijn leven niet gekend: alle vrouwen behoorden de Grote Leider toe…!
   
  Dit zeg ik niet om de SP in diskrediet te brengen. Integendeel. Met het feministisch gedachtengoed binnen de SP is echt niet veel mis).
  Maar seksisme is van alle politieke categorieën, van links tot rechts.
  Feminisme evenzeer.
   
  Dat de strijd tegen uitbuiting van (ook) vrouwen een item is van het socialisme, maakt het feminisme nog niet tot een 'intrinsiek onderdeel' ervan.
  In de geschiedenis van het 'reëel bestaande socialisme' vaak ook juist het tegendeel: én je de kloten werken op de fabriek en thuis én de zorg voor kinderen én de zorg voor de lust van de mannelijke kloten.

  Enfin, vraag het Lenchen Demut maar, je weet wel, het kindermeisje van Karl en Jenny.

  Ok, beetje flauw…

  Maar herinner jij de discussie binnen feministische kringen, toen Margaret Thatcher aan de macht kwam?

  Natuurlijk en gelukkig: er bestaat verwantschap tussen socialisme en feminisme.
   
  En baaizewee, ál mijn vriendinnen die het kunnen weten zijn én feministisch én links georiënteerd. Het enige waar zij bij mij soms wat moeite mee hadden, was juist mijn geschapenheid. Is óók niet altijd gemakkelijk!
   
  Maar omdat jij, Veerle, dat nooit hebt meegekregen (prijs je gelukkig!), weet ik zeker dat je mij dat zult kunnen vergeven. Als socialiste dus (feministen zijn vaak minder vergevingsgezind).

  Shit, door al die ironie hierboven, dreigt mijn boodschap verloren te gaan.

  Dus ik herhaal het nog maar even: goed dat jij feministe bent, goed dat jij socialiste bent.
  Maar als je én van voetbal én van hockey houdt, ben je zelf nog geen topsporter.

  (Hmmm… dáár ga ik zelf nog eens goed over nadenken)
  😉

 26. Sheila avatar
  Sheila

  `Wereldkampioene` staat hier nog in de titel, maar in Tines vervolgcolumn is het al `wereldkampioen`. Gelijkwaardigheid tot in de taal! En dat einddoel zullen we inderdaad bereiken door ´wapengekletter´, `verbeten strijd`, `messen en machetes´. Door, zoals Tine schrijft, ´bikkels´ te worden. Net zo bikkelhard als mannen. Wat een overwinning zal dat zijn voor de vrouw en de hele vrouwelijke natuur.

 27. Ruevert: geeft antwo avatar
  Ruevert: geeft antwo

  De macht ligt al eeuwen bij de vrouw. De enigen die dat niet door hebben zijn de vrouwen zelf. Dus ophouden met zelfbeklag en het matriarchaat omarmen en navenant handelen. Weg met de biologische klok en haar gevolgen,die vrouwen teistert en het nirwana tegenhoudt.

 28. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Het blijft een beetje stil van jouw kant, Veerle…

 29. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  En opnieuw valt een vrouwelijke wereldkampioen te bewonderen. Inge Dekker is bij de WK zwemmen in Sjanghai wereldkampioen op de 50 meter vlinderslag geworden.De sporteditie van BD geeft er vandaag op de voorpagina aandacht aan.Maar op de foto naast het artikel staat NIET de vrouwelijke wereldkampioen maar een knul uit Twente die met een bord boven zijn kop blij loopt te kijken.
  Inge mag met haar internationale zege een paar pasjes naar achter doen van BD en op pag 25 afrekenen met het verleden. Zouden de media eigenlijk ook eens mogen doen: afrekenen met het verleden en uitstekende resultaten vrouwen meer aandacht geven, voorpaginanieuws.

 30. Ruevert: geeft antwo avatar
  Ruevert: geeft antwo

  @Tine,  
  zuur, echt waar, er moet iets drastisch veranderen. Naar het voetbal keken ruim 1,6 milj. mensen, naar het zwemmen 0,2 milj. Het wordt tijd voor harde actie. Bij wet verplicht kijken naar zwemmen en voorpagina breed een foto van de de winnende zwemme(ste)r.

 31. Sheila avatar
  Sheila

  Ik beschouwde het altijd als een verdienste dat mijn naam nooit in de krant kwam. Maar natuurlijk Tine, tussen de leugens, misleiding, moorden, inbraken en opgeklopte idioterie ook mijn naam voortaan in de krant. En liefst op de voorpagina. En niet door mij in te zetten voor andere mensen of landen waar ze niet eens geld hebben voor sportvoorzieningen. Nee, leve het socialisme. Alles gericht op mezelf. Alles ter meerdere glorie van mijzelf, mijn eigen individuele prestaties. Liefst in takken van sport waar wij vrouwen spieren en prestaties naar recordhoogtes weten op te stuwen door het toedienen van mannelijke hormonen. Wie weet ben ik binenkort de eerste vrouw die sterft aan prostaatkanker. Wat een overwinning zal dat zijn voor de vrouw en de hele vrouwelijke natuur.

 32. Ruevert: heeft een vraag avatar
  Ruevert: heeft een vraag

  @Tine & Veerle,
  laat de chauvinistische mannelijke PVV- stemmer niet wentelen in zijn gelijk door het ontbreken van enige respons uwerzijds. Zij moeten opgevoed worden door de voortrekkers van het matriarchaat, die jullie beider duidelijk pretenderen te zijn.   
  Help deze onwetenden voor eens altijd uit hun ijdele droom, die alle vrouwelijke capaciteiten ontkent. Help hen door een gevoelige doch ferme tik op het ego van deze non-valeurs, zodat zij voor altijd begrijpen dat er maar een religie is. Als godinnen van het feminisme moet dat een klein kunstje zijn. De wijsheid hebben jullie al. Dus het verspreiden van deze perfecte gedachtegang moet toch geen probleem zijn.   
  Als het zelfvertrouwen niet zo groot is dit de uitgelezen kans om alle ongelovigen te overtuigen.   Jezus had ook enige tijd nodig voordat hij over water liep, hou dat in gedachten.

 33. Sheila avatar
  Sheila

  Jezus zeg! Ruevert. Nou ga je er Jezus zelfs bijhalen! Een verwijfd sujet dat zich niet bepaald onderscheidde door het uitdelen van karateklappen. Van vrouwen met kloten hoef je hier nu natuurlijk verder geen antwoord meer te verwachten.

 34. Ruevert: geeft antwo avatar
  Ruevert: geeft antwo

  Als ze echt ballen zouden hebben…