Geplaatst

Please to meet you…… 28 mei

Wat ?SmokkelSmikkelTourtocht naar Turnhout

Wanneer ? Vrijdag 28 mei 16:00 – 22:00

Waar ? Bels Lijntje aan Bredaseweg

Achtergrond:

Als maartmaanscout van de nachtburgemeester heeft Tine van de Weyer het project SmokkelSouvenirSnoer (145) bedacht(zie column op Tilburgz Bels LijntjeSmokkelSouvenir (145 28 maart jl) 

Dit project moet een ode worden aan het Bels Lijntje dat dit jaar 145 jaar bestaat. Zij roept fietsers die zich via het Bels Lijntje verplaatsen op om een souvenir mee te nemen van wat ze onderweg zijn tegengekomen. Voorwaarde is dat de vinder aangeeft waarom juist dit hem is opgevallen en een plaats verdient in het ‘Bels Lijntje SmokkelSouvenirSnoer (145)’. De fietser/wandelaar dus als scout,  smokkelaar en souvenirjager die zijn smokkelwaar zowel kan vinden als kan of kopen; alles is geoorloofd als er maar een verhaal aan vast zit.

Fietstocht 28 mei:

In de week van de biodiversiteit wordt een dwarsverband gezocht en zal op 28 mei onder de titel SmokkelSmikkelTourtocht ihkv het maanscoutproject een gezamenlijke fietstocht worden gehouden. Tijdens deze fietstocht waar ivm het terugtransport van de fietsen maximaal 30 personen aan kunnen deelnemen zal Gert Brunink onderweg iets vertellen over de natuurwaarden in het gebied tussen Tilburg en Turnhout. Halverwege vindt een gezamenlijke picknick plaats. Naar verwachting eindigt de tocht tegen 20.00u op een terrasje in Turnhout.

Er wordt met eigen fietsen gefietst van Tilburg naar Turnhout langs het Bels Lijntje. Na afloop worden de  fietsen door een verhuiswagen ( met veel dank aan ErroTransport) vanuit Turnhout worden terug vervoerd naar Tilburg. Vanuit Turnhout kunnen de fietsers dan met de reguliere busdienst de LIJN om 21.07 u weer naar Tilburg reizen. Behalve dat Gert Brunink  onderweg iets vertelt over de natuurwaarden van het gebied wordt er naar gestreefd om onderweg ook nog enkele verassende culturele activiteiten te laten plaatsvinden.

Deze activiteit staat opgenomen in de kalender van de week van de biodiversiteit die de gemeente Tilburgers met vele daarbij een groeiend aantal partners organiseert

zie:

http://biodiversiteittilburg.nl/activiteit/smokkelsmikkeltourtocht-tilburg-turnhout-via-bels-lijntje

 

Planning: 28 mei:

Vertrek : 16.00u aanvang Bels Lijntje aan Bredaseweg

Picknick halverwege: iedere fietser brengt iets te eten mee (en ook iets voor een ander)

Retour : 21.07 u met busdienst De LIJN (eigen kosten) naar Willem II stadion in Tilburg

waar de fietsen inmiddels weer klaar staan.(aankomst Tilburg tegen 22.00u)

De weersvoorspelling is gelukkig gunstig:18 graden en (meestentijds) zonnig

Voor meer details en opgeven voor deze tocht (max. 30 personen):

Tine.weyer@planet.nl o.v.v. SmokkelSmikkelTourtocht 28 mei

Alle berichten van deze auteur