Geplaatst

Tilburgers bedankt

Voor alle vertrouwen dat de Tilburgers weer in D66 stellen, waarbij we uit een diep dal zijn gekropen en de burgers waarderen dat we duidelijke politiek bedrijven.

Met een ongekend sterke terugkeer in de top van de uitslagen bij de verkiezingen, ben ik enorm blij. Het geeft me veel energie om voor de toekomst de belangen van alle Tilburgers te behartigen.

Met een hoge opkomst van 37,1% (naar Tilburgse maatstaven voor Europese verkiezingen) heeft 12,9% van de Tilburgers op D66 gestemd. Dat stemt ons op 2 manieren gelukkig. Ten eerste is het de ultieme bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen met de Tilburgse fractie. Een groep enthousiaste en bevlogen fractiegenoten helpt me wekelijks bij de genuanceerde standpunten over de Tilburgse kwesties. Maar oké, daar gingen de Europese verkiezingen niet over. Ten tweede geeft het aan dat ook in Tilburg een belangrijk deel van de burgers onverkort kiest voor een verenigd Europa. Met alle negatieve sentimenten is dat een goede opsteker voor de politici die over de grenzen kijken, zeker voor een gemeente die zo dicht bij het buurland is gelegen.

En dan het referendum over de Mall aan de noordkant van Tilburg. Als de inwoners van omliggende gemeenten ook hadden mogen stemmen, zou het aantal NEE-stemmen nog groter zijn geweest. Maar ook de Tilburgers hebben ingezien dat het niet alleen draait om eigen korte termijn belangen. We moeten nu gaan investeren in de kwaliteit van wonen en werken in de stad, zowel in het centrum als in de wijken. De toekomst van Tilburg staat op het spel.  D66 wil graag vanaf 2010 met een grote fractie hiervoor verantwoordelijkheid nemen!