Geplaatst

Wat nou plakoorlog!

Voor mijn werk ben ik veel op pad en moet ik geregeld naar Den Haag. Hoewel het Brabants Dagblad enkele keren schreef dat er in Tilburg een heuse plakoorlog gaande was, is het grappig om te zien dat er in andere gemeenten echte plakoorlogen gevoerd worden. De Hagenezen zijn daar echt veel beter in!

Zie hier het bord voor het Centraal Station.

De Tilburgse politiek is toch een stuk gemoedelijker dan de randstedelijke. Dat viel mij ook gisteren op tijdens een debat in ‘de Rode Hoed’ in Amsterdam. Ik was daar samen met enkele andere lijsttrekkers uit voornamelijk randstedelijke gemeenten uitgenodigd om te praten over de lokale politiek. Hoewel men hier over het algemeen nog wel het fatsoen heeft om elkaar uit te laten praten lijken de randstedelijke politici vooral uit te blinken in het elkaar overschreeuwen (althans die avond). Dat in het Tilburgse politieke bedrijf relatief respectvol met elkaar omgegaan wordt is mooi, maar het kan ook te ver gaan. Je moet wel kritisch blijven ten opzichte van elkaar. Daarvoor ben je door de burger ‘ingehuurd’! De Tilburgse raad moet echt een stuk kritischer worden ten opzichte van het college. Dit is niet alleen een opdracht aan de oppositie, maar ook aan de nieuwe collegepartijen. De raadsleden van de collegepartijen moeten minder als klapvee van het college gaan fungeren!

Reacties

5 reacties op “Wat nou plakoorlog!”

 1. jan van beurden lijst 10 nummer 30 avatar
  jan van beurden lijst 10 nummer 30

  Beste Ruud,

  Als je gelijk hebt krijg je het ook, van mij tenminste. Ik verbaas me al jaren over het minderwaardigheidscomplex van de Tilburgse gemeenteraad. De goede niet te na gesproken, lijkt het inderdaad vaak op klapvee. Het college heeft in principe niets te vertellen en door het nieuwe duale stelsel is het zelfs geen democratisch gekozen bestuurslaag, strikt genomen.
  Ik zag op de website van de gemeenteraad zelfs een raadslid zeggen in zijn persoonlijke presentatie dat hij blij was een schakel te zijn tussen de burger en het bestuur(?!)
  Hij is onderdeel van dat bestuur maar blijkt dat niet te beseffen.
  Dus hoop ik ook dat er na de verkiezingen minstens zoveel veranderd is dat het klapvee in de stal blijft en we een zichzelf respecterende gemeenteraad hebben met de noodzakelijke ruggengraat. Niet om Tilburg op de kaart te zetten zoals graag wordt gemekkerd maar om Tilburg nu eens wel op alle terreinen een schoonheidsprijs te laten verdienen. Zodat we niet voortdurend bij blunders moeten horen dat het

 2. Maurits avatar
  Maurits

  Weer een voorbeeld vanuit een verre plaats. vorige keer maastricht nu den Haag!

  Maar als er geen plakoorlog is waarom heeft D66 op de heikantlaan op zaterdag om ongeveer 13.30 uur dan minimaal 4 posters geplakt op 1 bord? OVER de ander posters!

  Als het er 1 of 2 waren net als eerst er hingen ok. Die hingen er eerst ook. Maar zijn er door het vochtige weer er afgevallen.
  Maar dit was gewoon met minimaal 4 posters (ze waren nog bezig) Over de andere heen plakken! DIT NOEM IK OOK EEN PLAKOORLOG! EN IK DENK VELE MET MIJ!

  Dit noem ik van d66 niet hoe je het zelf noemt relatief respectvol met elkaar omgaan, het kan zoals d66 en DN nu doen ook tever gaan! met 4 a 5 posters per bord.

 3. Sabine avatar
  Sabine

  Mijnheer Maurits: get a life.
  (ipv uit het raam naar het verkiezingsbord te kijken).

 4. Jmha Stabel avatar
  Jmha Stabel

  Beste Ruud,
  Zoals zo vaak, schoenmaker blijf bij je leest.
  De zogenaamde posteroorlog is te kinderachtig om dan ook met zoveel woorden te bestrijden.
  Het feit is dat jullie als politieke partij, en als ik de krant mag geloven D’66 voorop, gewoon als een olifant door een porceleinkast gegaan zijn.
  Ieder heeft recht op een plaats op het verkiezingsbord. Respecteer dat en verkwansel je tijd niet verder met deze flauwekul.
  Grow up!

 5. Maurits avatar
  Maurits

  @Sabine: ik kom elke dag langs dat bord, Mag ik er dan ook naar kijken?

  Wat me steeds meer opvalt is de slechte staat van de posters op de borden. Hier zal het natte weer van de afgelopen weken wel mee te maken hebben. Maar hier worden dan geen nieuwe geplakt.