Geplaatst

Carnaval

De komende dagen is Tilburg met iets anders bezig. Het carnaval rukt vele Tilburgers even uit de dagelijkse sleur. Voor mijzelf betekent het daarnaast dat er een korte pauze in de campagne ontstaat. Na een boordevolle campagneweek even iets anders.In de campagne zijn we toch vooral geneigd te polariseren. In een goed politiek debat komen de verschillen tussen partijen ook juist naar voren. De kiezer moet kiezen. Die heeft er weinig aan wanneer we vertellen op welke thema’s er weinig tot geen verschil is tussen partijen. Het gaat om de verschillen. De verschillen die doen ertoe. Veel partijen zijn het bijvoorbeeld met elkaar eens dat er op de Tilburgse woningmarkt problemen zijn. De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn erg lang. Dit heeft vervelende gevolgen. De oplossing van de VVD blinkt uit in simpelheid. Bouw veel grote huizen met tuintjes. De logica is dat er dan doorstroming ontstaat in de woningmarkt. De veronderstelling is dat er veel mensen zijn die groter willen gaan wonen. Wij denken dat dat zeker het geval is, maar er zijn volgens ons niet zo erg veel Tilburgers die de daarvoor ook financiele ruimte hebben! D66 kiest juist voor meer hoogwaardige starters- en studentenwoningen in en rond het centrum. Woningen met tuintjes willen wij ook wel, maar we zien het niet als de oplossing voor de problemen aan de onderkant van de woningmarkt.

Maar goed terug naar carnaval. Carnaval is juist een periode dat iedereen gelijk is. Dus even geen politiek debat. Tot over een paar dagen!