Geplaatst

Krokodillen en prioriteiten

D66 Tilburg start donderdag 19 januari met de actie Paarse krokodil. Dit is de eerste zichtbare actie van de campagne. Wij gaan vanaf 18.00 uur in de binnenstad mensen vragen aan wie zij de Paarse krokodil(len) willen geven. Welke overheidsdienst beter moet gaan werken. Wordt het de afdeling vergunningen, de afdeling handhaving of de beleidsmakers? Er is een speciaal meldpunt geopend. Alle inwoners als ondernemers van Tilburg worden opgeroepen hun bureaucratische ergernissen kenbaar te maken. Dat kan via het email-adres info@d66tilburg.nl, via de website en via briefkaarten die tijdens verschillende activiteiten uitgedeeld zullen worden. We wachten vervolgens in spanning af. Midden februari zullen we het bekend maken.

En dan over het stellen van de juiste prioriteiten. Speerpunt in 40 jaar bestaan van D66: iedereen is gelijkwaardig en moet gelijke kansen krijgen zich te ontwikkelen in de samenleving. In het onderwijs, bij het ondernemen van activiteiten (werk of anderszins) en binnen de gemeenschap (participatie, zorg, wonen, vervoer). Dat is ons motto voor de verkiezingen: OOG voor Tilburg! Voor alle Tilburgers dus.

Er komen gelden vrij (bij de verkoop van de Tilburgse Watermaatschappij) die we moeten gebruiken voor de nodige investeringen. Het wordt de hoogste tijd om te investeren in de Spoorzone. Met een diversiteit aan onderwijsinstellingen in de binnenstad, de studentenverenigingen aan de Spoorlaan, kantoren en appartementen met een zakelijke uitstraling.

Ik was woensdagavond bij de studentenvereniging Plato. Men wil verhuizen of verbouwen. Ze zijn nu nog gehuisvest in een krakkemikkerig pand aan de Sint Josephstraat (van vroeger de rijexamens). Dat moet beter kunnen. Tilburg moet zich ontwikkelen tot een belangrijke onderwijsstad. En dan gaat het om vraag en aanbod. Daarbij zijn studenten in de toekomst belangrijke consumenten voor de stad. Veel commerciële instellingen hebben dit belang aan het einde van de vorige eeuw ingezien. Het wordt nu tijd dat de gemeente dat ook gaat erkennen. Zorg goed voor onze studenten en geef ze de ruimte. Creëer vervolgens werkgelegenheid die aansluit op het onderwijs om hun te behouden voor de stad. D66 Tilburg werpt zich dan ook op als de partij voor de studenten!

Reacties

3 reacties op “Krokodillen en prioriteiten”

  1. jopie avatar
    jopie

    Oog voor Tilburg! voor alle Tilburgsers dus?
    En de inwoners van berken enschot dan?
    En de inwoners van udenhout dan?

    Wij leven in de gemeente Tilburg! maar daarom zijn we nog geen Tilburgers.

  2. Ruud van Esch avatar
    Ruud van Esch

    Beste Jopie,

    Je hebt gelijk. Daar had inderdaad moeten staan: Voor alle Tilburgers, Udenhoutenaren en inwoners van Berkel-Enschot.

    Naast dat we hoog op onze lijst een geboren en getogen Udenhoutenaar hebben staan (Ben Besselink op nr. 3), hebben we daadwerkelijk oog voor datgene dat belangrijk is voor de bewoners die in de dorpen van de Gemeente Tilburg wonen.

    Bijvoorbeeld:
    – Wat ons betreft moeten Udenhout en Berkel-Enschot herkenbare kernen blijven. De eigen identiteit moet bewaard blijven. Udenhout en Berkel-Enschot moeten geen buitenwijken van Tilburg worden.
    – Er zal vooral voor starters die graag in de dorpen willen blijven wonen gebouwd moeten worden.
    – Daarnaast pleiten wij ervoor dat de dorpsraden meer te zeggen moeten krijgen. Er zijn een aantal verantwoordelijkheden die je beter terug kan geven aan de dorpen (en voor de rest van Tilburg indien mogelijk aan wijkraden).

    Met vriendelijke groet,
    Ruud

  3. -log.nl... avatar
    -log.nl…

    Ik houd van duidelijkheid.

    Welke verantwoordelijkheden? terug geven aan de dorpen? en welke niet?