Geplaatst

Een nieuw (verkiezings)jaar!

Om te beginnen wil ik iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar toe wensen. Ook met de verkiezingen van de gemeenteraad voor de deur blijft het allerbelangrijkste de aandacht voor de medemens. Dat mag je dan altijd van mij verwachten: oog voor de menselijke maat. In het dagelijkse leven en in de campagne en in de raadsperiode die komt.

Het zijn drukke weken. We zijn met het Campagneteam bezig met de voorbereidingen. Van inhoud naar vorm en weer terug. Het programma staat als een huis. Met het "OOG voor Tilburg" is duidelijk welke prioriteiten D66 stelt voor de burgers en hun omgeving. Wij kiezen namelijk voor drie hoofdthema’s: Onderwijs, Ondernemen en Gemeenschap (veiligheid, milieu, wonen en participatie). De vorm kan verschillende kanten uit. Een boekje, een poster, een flyer en vooral iets ludieks.
Daarnaast gaan we met elkaar naar tal van bijeenkomsten. Van de gemeente, de politieke partijen, buurtverenigingen, sportclubs, maatschappelijke instellingen, etc, etc. Iedere organisatie heeft (door middel van nieuwjaarsbijeenkomsten) de behoefte om een blik vooruit te werpen op het komend jaar. En zoals gezegd, daar heeft D66 Tilburg een OOG voor. Nieuwjaarsbijeenkomsten zijn op zich interessant en vaak saai. Het is goed om af en toe ergens bij stil te staan en vooruit te kijken. Nu plannen maken voor de toekomst. Alleen jammer dat iedereen dat tegelijk en op vergelijkbare wijze wil doen. We kunnen weer het hele komende weekend van de straat zijn. Men lijkt te vergeten dat de meeste raadsleden fulltime banen hebben (althans bij D66 is dat het geval). Gelukkig kunnen we de uitnodigingen onder elkaar verdelen. Je ziet toch veel dezelfde mensen. Dan kan ik zondag ter afsluiting van de kerstvakantie gezellig met mijn gezin een dagje naar Amsterdam (het Anne Frank huis en Artis).
Kijken naar de toekomst is iets dat we al in het verkiezingsprogramma doen. Dat blijven we tot de verkiezingen van 7 maart dan maar tot vervelens toe herhalen. Ik waarschuw je alvast! In kranten en bladen, op bijeenkomsten en tegenwoordig ook op internet (bijvoorbeeld dit weblog). Er zal geen einde aan lijken te komen. Via dit weblog zal ik laten zien hoe ik de campagne beleef. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Zeer tevreden waren we afgelopen dinsdag bij communicatieclub Bourgondië. Burgemeester Vreeman gaf er zijn nieuwjaarstoespraak. Hij gaf in "zijn visie op de toekomst van Tilburg" aan dat hij verwacht dat de prioriteiten van D66 allemaal worden aangepakt. Van onderwijs tot economie, van de spoorzone tot de Heuvel, van het milieu tot aan de leefbaarheid van het centrum. Dus hij zal het wel zien zitten wanneer wij na 7 maart in het college plaatsnemen. Moeten we hem vragen als lijstduwer? De PvdA heeft de weduwe van Johan Stekelenburg onlangs gepresenteerd. Slimme zet of toch niet? Voor mij hoeft het niet zo wanneer hiermee een nieuwe trend wordt gezet van partners en andere geliefden van prominenten die zelf niet meer willen of kunnen. Wij hebben ook prominenten als lijstduwers. Willem Bartelings (huidig fractievoorzitter) en Pieter Ruys. Die laatste is de mede-oprichter van de Tilburgse afdeling en oud-raadslid (in de 70-er jaren) en al vele jaren professor op de UvT. Van zijn wijsheid wil ik nog de hele raadsperiode kunnen genieten.
Het is belangrijk om duurzaam te investeren. In het onderwijs van VMBO tot universiteit, in de ontwikkeling van de Tilburgse economie voor (kleine) ondernemers, in het milieu voor groen en blauw. Of D66 dat ook op een nieuwjaarsbijeenkomst zal vertellen? Ja en nee. Wij doen wel in het circus mee. Op 19 januari om 20.00 uur in het Vaticaan (Korte Heuvel). Alle democratisch gezinde mensen zijn van harte welkom voor onze boodschap en let op: D66 Tilburg heeft een OOG(je) op je.