Geplaatst

Gedonder met verkiezingsposters en verkiezingsborden

Hebben we eerst dat gedonder gehad over het plakken op de gemeenteborden, waarbij niet iedereen de regels in acht nam. Nu is dan het gezeik begonnen door een tuttelende coalitie over het teveel aan eigen borden van de (oppositie)partijen. De VVD, SP en D66 worden gesommeerd om binnen 3 dagen het overgrote deel te verwijderen. Maar vraag eens aan een familielid welk bord overal staat en dan hoor je vaak het CDA. En die heeft er dan niet teveel? Dat is ongelofelijk. Zelf vind ik deze vorm van handhaving je reinste flauwekul en goed voor de Paarse krokodil. Jan Hamming kan hem binnenkort tegemoet zien. En reclame maken met je eigen ambassadeurs is dan niet tegen de regels, Jan?Over die ‘plakoorlog’ heb ik ook nog eens nagedacht. De coalitiepartijen die daar hun oordeel over hadden, hebben op GroenLinks na zelf 2 posters geplakt. Ook een overtreding van de regels? Allemaal overbodige regels! Het gaat om goede afspraken en respecteren van elkaars positie. Zie hieronder een foto hoe het dus ook kan in Maastricht. Gewoon keurig voor elke partij een gelijke ruimte en daarom geen wedloop van wie het eerst komt. De grote Maastrichtse partijen hebben zo te zien zelfs helemaal geen haast.

Reacties

6 reacties op “Gedonder met verkiezingsposters en verkiezingsborden”

  1. Sven Harteveld avatar
    Sven Harteveld

    Op de voorlichtingavond en de regels voor campagne voeren die bekend zijn voor alle! partijen staat duidelijk MAXIMAAL 30 borden!

    Heb je er meer. Ja dan moet je ze verwijderen.

    Staan ze op plaatsen waar het niet mag!
    Ja dan moet je ze verwijderen.

    Mijn ervaring als ik buiten fiets of loop is dat pvda en d66 en Sp het meeste borden hebben, gevolgd door vvd en tvp. (Maar dat hoeft dus niet zo te zijn.)

    Wel is het van maastricht een mooi voorbeeld, zo kan het ook met de gemeentelijke borden. Alleen voor die borden zijn er geen regels afgesproken. Het enige wat daarover is gezegd is dat men rekend op elkaars fatsoen en dat niet 1 partij een poster van 6 meter bij 3 meter als voorbeeld erop zou plakken. 2 posters wat D66 ook op de meeste borden heeft geplakt is dus geen overtreding maar meer onfatsoendelijk.

  2. Sven avatar
    Sven

    Sp had ongeveer 100 van die borden. ipv 30.
    Iets veel teveel. Maar op hun eigen log noemen ze afspraken maken en deze op een voorlichtingavond uitrijken enz achterkamer politiek omdat:

    Juist omdat de SP weigerde aanwezig te zijn of zelfs maar te informeren naar de regels.DIe avond waar ik ook gewoon heen ben geweest (een uur geduurt) was voor alle partijen toegankelijk.
    En het zijn niet meer dan een versoepeling van bestaande regels. Die medegedeeld werden aan alle partijen die avond. En ook gewoon opvraagbaar zijn voor elke geintreseerde.

    quote van de SP:
    De Sp was niet aanwezig bij dat achterkamertjesoverleg van lijsttrekkers die eind vorig jaar afspraken hoe ze campagne zouden gaan voeren:”nee natuurlijk nie”t, dat maken we zelf wel uit!

  3. e avatar
    e

    grappig dat juist d66 hierop reageert. jullie zijn het toch die schaamteloos dwars over andere posters heen plakken?! volgende keer gewoon wel op tijd komen ruud, misschien dat je postertje dan wel erbij kan. hoewel, volgende keer doen jullie waarschijnlijk niet eens meer mee.

  4. Hans avatar
    Hans

    Jammer dat alleen mensen zo negatief kunnen reageren. Als je netjes wacht om borden te plakken binnen de gestelde regels moet je worden afgestraft. Dat is vreemd. Laat iedereen eerst netjes bij zichzelf te rade gaan en daarna commentaar leveren. Zo zijn bijvoorbeeld alle wethouders fanatiek campoagne aan het voeren. En dat mag wel. Eigenlijk zouden ze de stad moeten besturen en zich zelf afzijdig houden van dit verkeizingsgedoe.
    Graag een ander bestuur voor de stad de komende 4 jaar. Er is nog zo veel te doen en dat kan alleen met een goed bestuur.

  5. M. G. avatar
    M. G.

    Wie de meeste borden plaatst, mag van mij de stad besturen! Ik begin vandaag met tellen (op de Sven manier)…

  6. 't moet nie veu avatar
    't moet nie veu

    Beste Hans….., op wiens reacties wacht je, als alleen mensen zo reageren….Bonobobo's ?
    BobO bono