Geplaatst

Stenig Smolders

In de grote Whodunnit rondom het “zwembaddrama” is er natuurlijk maar één schuldige: Hans Smolders. Niet omdat hij een dood kind aanwendt om zijn politieke carrière mee te reanimeren, maar omdat hij Joost Möller op het pluche heeft gezet. En Joost Möller – zo weten we van Hans Smolders – is verantwoordelijk voor het doorroesten van een schroef waardoor de box kon loslaten die op een kind viel. Want Joost Möller gaat over economie en daarom over alle schroeven – doorgeroest of niet – in Tilburg.
Tja. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Want niet alleen is Joost Möller daarvoor verantwoordelijk, hij is ook een exponent van ‘de politiek-bestuurlijke cultuur’.

BOE!!!

En die deugt sowieso niet, natuurlijk. Maar is Smolders niet zelf verantwoordelijk voor dat bestuur met zijn bijbehorende cultuur? Want is Smolders niet degene die het vorige college wegstuurde en daarmee eigenlijk in feite dus hoogstpersoonlijk Möller aanstelde, waardoor die – door die verziekte politiek bestuurlijke cultuur – de schroef aan de box in het zwembad kon laten doorroesten? Ook is Smolders oud-ijshockeyinternational. Dan weet je het wel. Laten we Smolders stenigen. Op het Heuvelplein. Daar groeit toch geen gras meer. Drie keer raden wiens schuld dat is.

Reacties

26 reacties op “Stenig Smolders”

 1. arjenroos avatar
  arjenroos

  Is dat wel een goed idee, Erik Hannema????????; wie zonder zonden is, werpe de eerste steen en dat zijn er niet veel in bestuurlijk Tilburg.

 2. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Volgens mij is Joost Möller in 2008 wethouder geworden, nadat het college van PvdA, CDA en GroenLinks is gevallen. Daar had Smolders niks mee van doen, in ieder geval minder dan Jan Hamming, die toen als formateur in zee ging met VVD en SP.

 3. Erik avatar
  Erik

  Maak dat de kat wijs, Aldi. In je column zat je er ook al lelijk naast, aldus Jongerius.

 4. arjenroos avatar
  arjenroos

  Dus Aldi: sportwethouder Hamming heeft Joost de portefeuille vastgoed door de strot geduwd met voorbedachte rade?????

 5. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Nee hoor, ik zat er niet naast, dat schreef Jongerius niet. Bovendien, wat heeft mijn column van vorige week hiermee te maken? Mijn feiten zijn op orde, nu die van jou nog 😉

 6. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Nee, dat heb ik niet gezegd. Maar de vraag was of Smolders Möller heeft aangesteld. Het antwoord daarop is 'neen'.

 7. Garm avatar
  Garm

  De huidige politieke cultuur in Tilburg vanuit het College is gestart in 1999 met de komst van de PvdA en hun NSDAP mentaliteit, exact overgenomen uit de historie.
  Westpoint werd gebouwd zonder een enkel bezwaarschrift, het voormalige zwembad aan de Ringbaan West werd gesloopt voor grondspeculatie, skaters werden/worden gebruikt voor witwassen van bouwomzet met telkens verhuizingen. De sloop van de buurthuizen, ausradierung van elke vorm van kritiek etc. En dan nu dus de arrogantie van het ontkennen als gemeentelijk bedrijf van elke vorm van schuld voor het verongelukken van een kind in het zwembad, waarbij je de vraag kunt stellen waarom verantwoordelijke PvdAwethouder Hamming de kuierlatten nam, net voor het uitkomen van het rapport,
  zoals deze wethouder ook verantwoordelijk was voor het MIDI debacle en zijn PvdA collega Vreeman net zo makkelijk af liet maken, zonder scrupules.Dat is de mentaliteit van dit zogenaamd links denkend bestuur met als kanttekening dat de harde feiten het verhaal zelf laten zien.

 8. Erik avatar
  Erik

  Aldert, Aldert, Aldert…

 9. Herr Aldi avatar
  Herr Aldi

  Ja, jongen?

 10. Marco avatar
  Marco

  Wat een bedroevend inhoudelijk niveau hier, hier wordt ook de vuile en vunzige politiek overtroffen in haar gedrag……

 11. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Zeker Marco, zeker, we zijn hier op TilburgZ voor geen kleintje vervaard!

 12. Marco avatar
  Marco

  Dit is al vele jaren het niveau van TilburgZ.
  Ongefundeerde vuilspuiterij die zonder inhoud dan op maar 1 persoon worden gericht, die blijkbaar een gevaar dreigt voor het opdrogen van subsidiepotjes of andere ziekelijk belangenverstrengeling!

 13. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Een mooie gefundeerde mening die recht doet aan de belangeloze en vrijwillige bijdragen van velen hier. Bedankt voor je bijdrage Marco.

  Het is trouwens ziekelijke, maar dat geheel terzijde, dat doet niets af aan de inhoudelijke kwaliteit van je post.

 14. Marco avatar
  Marco

  Ziekelijk zonder e is het gedrag hier van een aantal op deze website en dat al vele jaren! Als men het niet meer op de inhoud kan winnen dan komt de vorm aan de beurt en als dat dan ook niet lukt dan maar een vuile achterbakse haatcampagne waarna men dan maar hoopt …………………………….
  Uiteindelijk zal de waarheid vroeg of laat toch boven komen drijven!
  Fijn weekend allemaal en volgende week weer gewoon 40 uur aan het werk, toch?

 15. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  40? 40 is voor mietjes!

 16. Marg Vlemmix avatar

  Erik heeft een apart gevoel voor humor! 😉
  Onze volksvertegenwoordigers in Tilburg zijn echter geen volksvertegenwoordigers, kijk en lees maar de reacties op het Br.Dagblad maar eens. Tilburg probeer ik altijd positief te promoten, nu kan ik dat even niet opbrengen. Opvallend genoeg blijken mensen die niet op pluche zitten en een modaal of beneden modaal inkomen hebben, duidelijk anders tegen het verlies van een kind aan te kijken? Wat zouden zij gedaan hebben als ze in het zwembad hadden gezeten? Zouden ze dit dan ook acceptabel gevonden hebben? Is het voor hen gewoon een kwestie van jammer, verkeerde tijd en verkeerde plaats? Verder kan ik alleen maar waarschuwen voor het zwaar tegenvallen van het aantal mensen wat gaat stemmen in Tilburg. Maar als er een partij terug zou komen zoals de LST was (was, daar bedoel ik mee, in diezelfde hoedanigheid komt dat waarschijnlijk nooit meer terug) dan zouden die zgn. volksvertegenwoordigers weer eens niet kunnen begrijpen hoe dat nou zomaar komt! Ik blijf hetzelfde zeggen als maanden geleden, arm kindje, maar vooral arme ouders….

 17. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Je argumenteert in elk geval, Marg. Nu Marco nog…

 18. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Er kan niet gereageerd worden op een gedicht van Esther Porcelijn en ook niet op de blog over de petitiecampagne van Smolders tegen V. van der Graaf. Censuur Tom?

 19. Esther Porcelijn avatar
  Esther Porcelijn

  Op welk gedicht van mij kan dan niet gereageerd worden Jonkie xs?

 20. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  LEGE SCHAPPEN VULLEN VRIENDEN

 21. Ruevert avatar
  Ruevert

  Jammer,
  weer oude wijn in nieuwe zakken. Alsof de burger deze charade niet doorziet. Zo wordt het nooit iets in dit dorp, als iedereen zijn stokpaardjes blijft. berijden.
  Het gevleugelde woord dat nu in de landelijke politiek misbruikt wordt: “over je eigen schaduw springen” geldt al jaren in dit dorp. We blijven halsstarrig aan onze eigen doctrines vast houden en zoeken daar een “acceptabel slachtoffer” die binnen de groep niet salonfähig is.

 22. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Serieus?

 23. Garm avatar
  Garm

  Brief in de geschreven BD van gisteren, 28 april, door Meeders, voormalig gemeentesecretaris, zegt meer dan genoeg.
  Deze hoogbejaarde met alle kennis van zaken binnen de gemeentelijke organisatie, schrijft met zeer duidelijke reden.
  Wat is eigenlijk het bezwaar van de vaste reactionairs op deze site om het eigen verhaal eens buitenwege te laten en mee door te denken in zijn verhaal?

 24. Tedje avatar
  Tedje

  Als de mensen begrepen wat je bedoelde, hadden ze je vast geantwoord garm!

 25. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Ik ben het vrijwel volledig eens met de redeneringen van Meeder. Hier had ook bestuurlijke verantwordleijkheid genomen moeten worden, vooral na het ongeval met dodelijke afloop, al was wellicht de wethouder niet eens iets te verwijten. Voor het dragen van verantwoordelijkheid als lid van B&W staat een behoorlijke beloning, de keerkant van de medaille is dan ook op dit soort momenten staan voor je organisatie en niet blijven zitten maar opstappen, hoe spijtig ook voor de persoon in kwestie.
  En Tedje en Garm: achternamen kwijt?