Geplaatst

HenkieLeaks

(Dit is een nieuwe versie van een column die 16 seconden na plaatsing spoorloos verdween. Héél toevallig en niet geheel tegen de zin van webmaster T (!) en zijn broodheren!)
Het is nog veel erger dan we dachten. Dat is de eerste conclusie die we kunnen trekken na lezing van de top secret documenten over de handel en wandel van de Tilburgse politiek. Drie biologisch afbreekbare juten zakken vol met enigmatische geheimen. Ze verschenen opeens voor onze deur. De afzender? H.K. , die zichzelf omschrijft als “een dappere klokkenluider die moegestreden, de onthulpijp aan Maarten geeft.”

Deze mysterieuze verzetsheld stelt dat hij “de kracht niet meer heeft de kwade geniussen en T complotkrachten het hoofd te bieden. Alle doofpotten die ik onthul, verdwijnen in een doofpot! Kijk zelf maar eens hoeveel T’s er in Albert van de Burgt zitten! Dan weet U genoeg! Ontoelaatbare toestanden. Bovendien: de onzichtbare Alfastraling die de onzichtbare propagandazendmasten uitstralen, zit in mijn baard. Onder mijn bed. Vraagt U maar eens waar T.(!) de Weyer haar vlokken haalt!”

Schokkend, niet waar? Welnu, de informatie van onze dappere klokkenluider is nog véle malen erger! De beerput van de beerput is opengegaan. Het ergste van het ergste. Zaken zo ontoelaatbaar dat we erom moesten grienen. Gevallen zo schandalig dat we er alleen over kunnen dichten in haiku’s. Situaties zo ernstig dat ze tot ernstig nadenken stemmen. Kan dit allemaal maar zo? Moeten we dit willen met z’n allen? Zomaar wat vragen die bij ons op kwamen.

Hoe ziet u dat? Heeft dat hondje een naam? Vindt u ook niet? Dat zijn er nog een paar.
Het zijn omstandigheden die aan alle kanten stinken. Zaakjes die niet pluis zijn. Gebeurtenissen waar U een blokje voor om loopt. Malversaties waar de honden geen brood van lusten. Duistere snuiters die sinister aan de luiken voorbij sjokken terwijl ze schokschouderend de Waarheid voor U en mij verborgen houden. Mét gemeentebanden. Dan weet u wel hoe laat het is! Helemaal als het vigerend groenbeleid luidkeels lachende lacunes vertoont die laconiek en leugenachtig worden verklaard. Ja ja. (Heel toevallig krijg ik nu een stekende hoofdpijn).

Maar wij laten ons niet kennen. Wij weten ook wel wat er staat te gebeuren.*** gaat ons beschimpen. **** gaat ons buitensluiten. Rapporten raken zoek. Dossiers verdwijnen. Hondenpoep in brandende kranten voor de deur. Rara. ***** gaat alle boeken die wij nog moeten schrijven nu alvast weren. Niet alleen uit de boekhandels. ********** zal iedere aanwijzing van ons bestaan wissen. Als een nog door ons te schrijven titel niet in de boekwinkel te vinden zal zijn, dan weet **************** hoe dat komt. ** zal alle voetnoten laten verdwijnen of op zijn minst gedeeltelijk onjuist vermelden. ******************************************************************.

Boycot. Cul de sac. Doofpot. Achterbak. Portiek. Briefgeheim. Eigenwaan. Onderhands. Buitengaats. Nobosprits. Zomaar wat (sleutel?)woorden. Willekeurig in te voegen in de tekst. Hoewel, ‘willekeurig’… (Wellicht vormen ze een Code?) Dat zijn Uw woorden. Wij kijken wel uit.

(Hier stond dus een hele passage waarin we concrete voorbeelden noemen van schandalige misstanden. Ernstige malversaties die de betrokkenen behoorlijk in hun hemT zetten. Maar héél toevallig is die op mysterieuze wijze verdwenen. Over en sluiten.)

Reacties

14 reacties op “HenkieLeaks”

 1. Erik Hannema avatar

  Wie heeft de sterretjes op de plek van de namen gezet??? Of is dat een retorische vraag, T.?!?!

 2. Erik Hannema avatar

  Het ging dus om **** de ****, ***** en ***** ****.

 3. Cees de Wilde avatar
  Cees de Wilde

  Volgens mij hebben ze een filter ingebouwd?

 4. Erik Hannema avatar

  @CeesdeWilde ********* *******************************************************************************************************. Dus!

 5. Cees de Wilde avatar
  Cees de Wilde

  zie je wel

 6. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  @Cees, @Erik
  In de logfiles kan ik inderdaad zien dat een ongeidentificeerde bot ongewoon lang op de server actief is geweest, we zullen onderzoeken of daar iets gesaboteerd is oid. De redactie heeft geen filters ingebouwd, dat kan ik met het hand op mijn hart verklaren. U hoort er nog van

 7. arjen roos avatar
  arjen roos

  Volgens Henk is Tine van Weyer hyperactief op TilburgZ, (als bot?).

 8. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  hmmm, Arjen, ik zal het onderzoeken, mogelijk zou ze een'inside-bot' gedaante hebben kunnen aannemen als ze haar chmod permissies gewijzigd heeft. Ik kijk het gelijk na.

 9. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Nee, Tine kunnen we uitsluiten.

 10. Tine van de Weyer avatar
  Tine van de Weyer

  @Tom,klopt, sluit me graag uit,danwel in of op, mocht blijken dat ik een 'inside-bot met chmod permissies'(what the hell it means)zou blijken te zijn.

 11. henk avatar
  henk

  En pal na al deze beschamende aandachtsafleiding klinkt op radio 4 Bruckners vijfde sinfonie waar ik op 1 oktober 2008 een stukje aan wijdde en meteen daarna de passacaglia en fuga van Bach waar ik op 6 april 2007 een stukje aan wijdde. En zo vaak schreef ik hier toch niet over klassieke muziek. Wat een ongelooflijk, onvoorstelbaar toeval!! Als dat niet het ultieme allerhoogste complot is.

 12. **** avatar
  ****

  Tom, kun je al meer vertellen, de onderste steen moet boven. Klopt het dat de bmovl-filter gisteren off-line was?

 13. Ruevert: vangt bot avatar
  Ruevert: vangt bot

  Berend Botje ging uit varen. De rest van het verhaal is in nevelen gehuld.