Geplaatst

Geen tietgrijpende jatten

Parkeerplekken voor vrouwen. Alweer een hartstikke lief idee van de gemeente Tilburg. Met het nieuwe college is het aantal knuffelplannen enorm toegenomen. Nu krijgen vrouwen een eigen plekje om hun kittige damesautootjes te parkeren. Zo wil de gemeente hun veiligheidsgevoel bevorderen. En waarom niet. Gehandicapten hebben ook hun eigen parkeerplaatsen.

Het is ontzettend goed dat de gemeente inziet dat het ‘zwakke geslacht’ dringend behoefte heeft aan een veilige parkeerhaven. Een overdekte vluchtstrook vrij van tietgrijpende jatten et cetera. Ik hoop wel dat de randvoorwaarden goed zijn ingevuld. Hoe ruim zijn die plekken? Van vrouwen is bekend dat ze graag de volle breedte benutten. De plaatsen komen binnen het zicht van de camera’s en vlakbij de hokjes voor beveiligers. Goed, maar natuurlijk niet goed genoeg.

Ik stel voor de parkeerplekken te ommuren met een groot hek onder hoogspanning om de geile hordes op afstand te houden. En is er ook nagedacht over de route naar de vrouwveilige autogarage? De dames zomaar tussen het volk laten lopen, is vragen om gevoelens van onveiligheid. Omdat we de katers niet op het spek moeten binden, ben ik voor een ondergrondse vrouwentunnel.

Gun vrouwen een eigen stuk snelweg waarop ze in hun boodschappenwagentjes naar hartenlust met 80 kilometer per uur hun crèmepjes smeren. Vrij van vervelende testosteron aangedreven mannenmotoren. Selectie aan de poort. Géén hardharige mannenhanden bij de potpourrishops, bh-winkels en keukenuitdragerijen. Waarom is het Leijpark nog niet Ladies only? Waar blijven de vrouwvriendelijke rondingen van de T? Vragen, vragen…

Ik zie geen enkele redenen waarom de gemeente niet zou doorpakken op vrouwveiligheidsgebied. We moeten die breekbare poppetjes koesteren. We moeten ze verpakken in brandwerende dekens. Ze preventief ingipsen en de straat helpen oversteken. Hun hand vasthouden bij het koken en ze op gepaste afstand verantwoord knuffelen. Zónder bijbedoelingen.

http://www.raadtilburg.nl/actueel/81/pvda_wil_vrouwenparkeerplaatsen

Reacties

Eén reactie op “Geen tietgrijpende jatten”

  1. Aldert avatar
    Aldert

    'Parkeerplekken voor vrouwen. Alweer een hartstikke lief idee van de gemeente Tilburg.' Klopt niet. Het gaat om een voorstel van de PvdA-fractie. Verder: ben het niet eens met de inhoud, maar de column is wel goed geschreven.