Geplaatst

Feest met Marietje Kessels

Mooie kerstgedachte. Marietje Kessels. Onder de zoden kwam ze tot bloei. Haar zachtroze vlees voedt generaties regenwormen, kevers, slakken, schimmels en andere klein grut.  Een bron van stikstof voor de plantjes, bovendien. Larven spelen tussen haar lokken, schimmels dansen over haar buik.  De kleine beestjes hebben pret. Een feestmaal voor ongewervelden. Ook van de dader, Pastoor Mollenkop wordt gesmuld. Van hem is niets meer over dan een natte plek op een vermolmde plank.Ach, ach, ach. Marietje Kessels. Van heinde en verre komt de wereld naar Tilburg voor jouw epische verhaal. Logisch. Het is een lekker verhaal, een beetje vreemd. Met dubieuze verdachten, vaag plot en ook een zweem van seks. Heel veel mensen smullen ervan. Ik zou ze graag de hand schudden. Logisch dat de plaatselijke boekenschrijvers en filmpjesdraaiers zich likkebaardend blijven uitleven op de morsdode dochter van een muziekbaron.

Terecht ook dat Ed de Lippenbeer verschillende oorkondes, medailles en legpenningen aan de moord en verkrachting te danken heeft. Hij schreef één boekje over het gebeuren en mag sindsdien door het leven gaan als “Beste Schrijver van Tilburg”. De Lippenbeer is er zo verguld mee dat hij sindsdien een winterslaap houdt. Dat de Lippenbeer straks komt met een boek over “worstenbroodjes” zal dan ook wel op een misverstand berusten. Deze devote katholiek slaapt en kan immers niet hoger stijgen. De Tilburgse Homerus gaf nog wel zijn zegen over de verfilming van het boek. Ook de gemeente staat garant voor het uiterst originele plan van een olijke filmmaker. We moeten toch wat met al die potjes voor cultuur? Daarom hulde voor zoveel creatieve creativiteit!

“In Marietje®  beleeft Marietje Kessels (Karin Bruers) spannende avonturen met haar vrienden; de kruikenzeiker (Frank van Pamelen) en de stoere Helga Deen (Godelieve Engbersen). Ondertussen wil die malle Pastoor (Ruud Vreeman) haar de hele tijd uit dansen nemen bij De Spoel.  Marietje® is een filmspektakel van, voor en door échte Tilburgers. Een spektakel voor het hele gezin waarin verschillende hits uit de Tilburgse revue zullen worden vertolkt.”