Geplaatst

VOLKSCH

Onze held nadert van achteren. De boef staat nietsvermoedend wild te plassen, de viespeuk. In onze schitterende fontein, een monument van grote importantie, nog wel. Het volk is dol op het ding. Dan weet u het wel. De schelm heeft niets door. Hij laat het klateren. Onze held sluipt dichterbij. Een ferme, eerlijke duw en…plons! Het tuig denkt voortaan wel twee keer na alvorens het een gemeentelijk pronkstuk onder vuur neemt. Loes Dielissen ziet dat het goed is. Niks mis mee.

Loes Dielissen. Niks. Mis mee. Ik ben zo vrij om hieronder Loes’ grootste verdiensten voor Tilburg te noteren. Met het oog op de beschikbare ruimte noem ik alleen de allergrootste:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

NB: De geruchten over haar verstandelijke vermogens zijn op niets gebaseerd. Helemaal geen oliebol. Een grote geest. Een van de grootste VOLKSCHE vrijdenkers. Ze rijdt straks op kameel 32, ‘Marieke’. Gefokt in Tilburg. Loes draagt fier het groen oranje, gezeten op een ambachtelijk gehaakt stuk Tilburgse jute. We wensen haar veel succes.

Driewerf hoezee dus. Er zijn dus nog helden onder ons. Gemaskerd nog wel. En ze zitten in de Tilburgse VOLKSCH Partij. De onbekende ridder wil ons zijn gezicht niet tonen. Als een schim is hij de nacht in gegaloppeerd. Voor hem geen linten, bloemen of medailles. De bescheidenheid siert hem. Hij laat zijn daad voor zich spreken. De boodschap is helder.’ik ben niet belangrijk.’

Wie vertaalt dit heldenepos in het Arabisch om er de Libische vrijheidsstrijders mee te inspireren?

Reacties

3 reacties op “VOLKSCH”

 1. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  🙂 🙂 🙂

 2. Marg Vlemmix avatar

  (vrije vertaling): Blub…..

 3. Paul van Est avatar
  Paul van Est

  Altij wa te zeike: hoe denk jij Jute te haken, E. Hannema?