Geplaatst

Ring-ding-a-dong

Dit weekend was ik op JazzTown Tilburg. Een hippe fuif, vol met hippe, trendy en modieuze mensen. De vooruitlopers, die weten wat er speelt. Wat was het een feest! Het was een drukte van jewelste op dit voor Brabant o zo unieke swingfestival. Ik had Jacqueline Pigmans, de mooist verklede carnavalsvierster van Tilburg meegenomen (met toestemming van haar echtgenoot). Want ook Jacqueline houdt er wel van de bloemetjes flink buiten te zetten. De feestelijkheden vonden plaats in 013. We werden onthaald op de diepe klanken van Rita Reijs (125) en de zaal ging helemaal los toen ze haar grootste hit “ding-a-dong” te berde bracht. Jacqueline en ik gingen toen naar de kleine zaal, waar die vet coole vogels van de Dutch Swing College Band de tent ook flink op zijn kop zetten met hun hit “Ring-ding-a-dong” en het energieke “Shoobiedoowapwap I wanna hold your slap”. De olijke doerakken lieten zich de beats goed smaken. In de moshpit ging het er op een gegeven moment zo stevig aan toe met al die wildebrassen dat het Jacqueline en mij toch wat te gortig werd.
Maar gelukkig liep het niet uit de hand. Veldwachter J.B. Spulles verwittigde ondergetekende ervan dat er geen opstootjes hadden plaatsgevonden en dat een misverstand over een kunstgebit in den minne kon worden geschikt. Gelukkig maar. Ook de overlast van blowkikkers was binnen de perken gebleven.
Nou en ondertussen hadden we allebei toch al behoorlijk wat gerstenat genuttigd. Dus we waren behoorlijk uitgelaten. Dat kwam goed uit, want al absolute afsluitingstopper stond een vetstrakke, snoeiharde Dixielandband geprogrammeerd die de pannen van het dak speelde met het retestrakke banjospel van Ed “Oozywoozy” van de Biggelaar (70) en Co “Boozywoozy” Muskens (69) die de klarinet bespeelde als een valse hoer. De voetjes gingen van de vloer! Mijn g*d, wat gingen die enthousiaste vlegels tekeer in die kolkende Dommelsch®zaal. Tegen het einde van de avond, net voor het sluiten van de markt, kreeg ik een totaal ontboefde Ridder Spaepens in het vizier. De snor van de Ridder was helemaal versjteerd, lieve lezers. Maar het deerde hem niets. Hij liet zich de versnaperingen wel erg goed smaken. Samen met onze Burgervader stond hij te swingen dat het een aard had. De das van de heer P. Noordanus hing helemaal scheef. Ach, de boog kan niet altijd gespannen zijn.

Het bleef nog lang onrustig in onze o zo swingende hoofdstad.

Reacties

Eén reactie op “Ring-ding-a-dong”

  1. arjenroos avatar
    arjenroos

    Dit is inderdaad geen kneuterig stukje maar een ijzersterk verslag!