Geplaatst

Brand Tilburg Brand

Een papierfabriek brandt af en Tilburg staat weer op de kaart. Ruim een halve minuut full frontal de T in beeld. Primetime zaterdagavond op alle zenders. En dat helemaal gratis. De allerduurste zendtijd voor nop! Waar honderd evenementen, pr-bureaus en professoren vrijetijdsbesteding falen, slaagt wat rook en vuur. Moet ik het de afdeling Stadspromotie nog voorkauwen?

Investeer in benzine, aanmaakblokjes en brandbare stoffen en geef die 1.833 leegstaande panden eindelijk een functie. De meeste gaan er met een flinke brand nog op vooruit ook. Iedere week een mooie uitslaande brand tussen zeven en acht op de zaterdagavond en we worden hotter dan Heemstede. Specifieke doelgroepen vragen om specifieke brandhaarden, natuurlijk. Ontsteek een van de vele verlaten kerken om de 50+ katholiek te bereiken. Zo’n vonkend fallussymbool levert bovendien mooie plaatjes voor de media op.

Het stadsdichterschap van Tilburg. Laten we het wat meer cachet geven door aan het einde van iedere termijn de stadsdichter in brand te steken. Cees van Raak zal in ieder geval goed fikken. Hij is er droog genoeg voor. Esther Porcelijn herrijst als een ware fenix uit de stoffige restanten. Vol vuur en passie.

Zet de Spoorzone in het zonnetje. Ontsteek wat kleine bermbrandjes die uitmonden in een groots vreugdevuur. Dat werpt meer vruchten af dan alle vlaggetjes, kunstenmakers en suffende krantenredacteuren bij elkaar. Die inspiratieloze blokkendozen staan toch leeg. En wat branden ze mooi. Vanaf het dak van het Westpoint gebouw kunnen relaties van de gemeente prachtig zien hoe de vlammenzee aan het ambitieloze bouwproject likt. Terwijl ze van de champagne nippen, zeggen ze tegen elkaar: ‘Tilburg, daar gebeurt tenminste wat.’ Ook de slogan krijgt u er gratis bij.

Reacties

5 reacties op “Brand Tilburg Brand”

 1. Swahili avatar
  Swahili

  Wat een onzinnig bezopen tekst. lijkt wel een verhaal van die onnozelen van 8Fm radio.

 2. Ruevert: geeft het a avatar
  Ruevert: geeft het a

  Oh Henk,
  mijn redder en goeroe in de vermalijdijde T campagne waar zijt gij. Verdwenen in de nevelen van het boze T.bos of teruggetrokken in Huttonia dat gezien de platte maatschappij ook al getooid in de gruwelijke T. Weliswaar uitgevoerd in legergroen of een andere schutkleur, zelfs dat is een brug te ver voor elk weldenkend mens, toch Henk.

 3. Hans de Bruijn avatar
  Hans de Bruijn

  Ik hoorde van een ex'je dat Henk regelmatig een zwarte boy in Dordt frequenteert. Een soort Mr. T. Heb je daar wat aan, Ruevert?

 4. redactie TilburgZ avatar
  redactie TilburgZ

  Fire, I'll take you to burn
  [youtube]g2g-6QGsC8g[/youtube]

 5. paulvanest avatar
  paulvanest

  Better to burn then to fade away