Geplaatst

Moppen

Ik heb weer wat moppen verzameld.

De directeur van Circus Kiekeboe heeft iemand aan de telefoon die graag in zijn circus wil komen werken. "Wat kunt u allemaal?", vraagt de directeur. Degene aan de andere kant antwoordt: "Zingen, dansen en viool spelen." "Dat is veel te weinig," zegt de directeur, "dus u krijgt geen baan in mijn circus." Hoort ‘ie aan de andere kant: "Wat moet een nijlpaard in uw circus dan allemaal nog meer kunnen?"

Een motorrijder rijdt 70 kilometer per uur over de snelweg. Tot zijn stomme verbazing wordt hij opeens door een fietser ingehaald. Hij verhoogt zijn snelheid tot 90 kilometer per uur en opnieuw haalt de fietser hem, verwoed trappend, in. Nu wordt het de motorrijder te gek. Hij stopt. "Ben ik even blij dat u eindelijk stopt," zegt de fietser, "mijn bretels zaten aan uw motor vast!"

Wat is groen en komt heel snel naar beneden vallen? – Een slawine.

Een Duitser, een Fransman en een Nederlander komen samen in een herberg. Ze vragen aan de baas of er nog kamers vrij zijn om in te slapen. "We hebben er nog vrij," zegt de baas, "maar ik weet niet of jullie daarin willen slapen. Er is een slangenbed, een spijkerbed en een mierenbed."
De Duitser neemt het slangenbed, de Fransman het spijkerbed en de Nederlander het mierenbed. De volgende ochtend zitten ze samen in het café wat te drinken. Zegt de Duitser: "Ik heb geen oog dicht gedaan, die slangen waren zo glibberig." De Fransman zegt: "Ik heb ook geen oog dicht gedaan, die spijkers deden zo zeer in mijn rug." Zegt de Nederlander: "Ik heb heerlijk geslapen. Ik heb gewoon één mier doodgetrapt en toen ging de rest naar de begrafenis!"

Er lopen twee zakken cement over straat. Zegt de ene: "Bah, het gaat regenen." Zegt de andere: "Niet zeuren, daar word je hard van."

Een uitgeputte man klopt aan bij een hotel en vraagt aan de vrouw bij de balie of er nog een kamer vrij is.
De vrouw antwoordt: "Ja, er is nog een kamer vrij, maar het spookt er," maar de man is zo bekaf dat hij de kamer toch neemt.
Midden in de nacht wordt hij wakker en hoort: "Boe-hoe-hoe, ik ben het spook met het rode oog."
"Hou je mond," zegt de man. "Ik ben doodmoe, ik moet slapen."
Maar even later wordt hij weer wakker van die stem: "Boe-hoe-hoe, ik ben het spook met het rode oog."
Nu wordt de man nijdig. Hij roept: "Als je nu niet meteen je grote mond houdt, ben je straks het spook met het blauwe oog!"

Een Amerikaan vraagt aan een Nederlander: "Waarvoor staat de Nederlandse vlag?" De Nederlander antwoordt: "Als je een rekening krijgt word je rood van woede, als je ziet wat je moet betalen dan word je wit van schrik, en je moet je blauw betalen." De Amerikaan antwoordt: "Dat hebben wij ook, alleen zien we dan ook nog sterretjes."

In een tropisch regenwoud heet de hoteleigenaar zijn nieuwe gasten van harte welkom, en zegt hen: "Ik wens u allen een aangename nachtrust toe. Maakt u zich geen zorgen als er een paar buidelratten over uw gezicht lopen vannacht. Voor u het weet verschijnen er dan wel een paar ratelslangen die ze op zullen eten!"

Wat is het verschil tussen een penalty en een biertje? – Een biertje gaat er bij de meeste voetballers wel in.

Een man is op reis door de jungle, als hij bij een rivier komt. Hij vraagt aan een inboorling: "Ik wil graag wat zwemmen, maar er zitten hier toch geen krokodillen?" De inboorling stelt hem gerust: "Nee, er zwemmen echt geen krokodillen." De man duikt in het water, komt boven, en vraagt toch nog: "Waarom zijn hier eigenlijk geen krokodillen?" "Die waren er wel," zegt de inboorling, "maar ze zijn laatst allemaal opgegeten door de piranha’s!"