Geplaatst

Een praktische geest – Een intelligente benadering van geluk

¨Good heart, warm feelings, kindness…
this is the essence of the teachings¨

Amnyi Trulchung Rinpoche

 

Vrijdag 11 juni 2010
Tijd: 15.00-18.00 uur
Locatie: Zwijsengebouw (campus UvT PDF)
Gastspreker:
Lama Amnyi Trulchung Rinpoche, spiritueel boeddhistisch leider uit Tibet
Toegang is vrij. Voertaal: Engels

Denkt u wel eens "Als ik meer geld had, zou ik gelukkiger zijn" of "Als ik er beter uit zou zien" of intelligenter, bekender, succesvoller…

Het is onze gewoonte te geloven dat externe zaken of onze levenssituatie ons geluk bepalen. Als we hier even bij stil staan zullen we zien dat rijkdom, bemind worden, intelligentie of schoonheid ons niet zullen helpen als we ongelukkig zijn. De vraag die Rinpoche in deze lezing zal belichten is "Wat is werkelijk de oorzaak van een gelukkige geest?".

Vrijdag 11 juni bezoekt de Tibetaanse Lama Amnyi Trulchung Rinpoche Tilburg alwaar hij een publieke lezing zal geven over geluk en hoe een getrainde geest ons daarbij kan helpen. Deze lezing is kostenloos en voor iedereen toegankelijk.

Lama Amnyi komt uit een gebied in Tibet dat zwaar getroffen is door de recente aarbeving in China. Daarom nodigen wij iedereen uit om van te voren een meditatie met de Lama bij te wonen om geld in te zamelen voor Tibet. Ook wordt er ’s avonds een benefietmaaltijd georganiseerd voor de slachtoffers. Meer informatie hierover is te vinden op de poster rechts op deze pagina.

Lama Amnyi Trulchung Rinpoche is de abt van het Ju Mohor klooster in Tibet en is de spiritueel directeur van het vistaproject in Kham, Tibet. Lama Amnyi is een volledig gekwalificeerd boeddhistische leider die nog helemaal via de traditionele leer in Tibet is opgeleid. Amnyi is de vijfde reïncarnatie in de lineage van de Rinpoche. Hij vertegenwoordigt de oude traditie van het Tibetaanse boeddhisme, die vooral de nadruk legt op de overeenkomst tussen de verschillende scholen. Hij heeft in het verleden o.a. lezingen gegeven in Engeland, Nederland, Spanje, Luxemburg, Hong Kong, Singapore, Nepal en Australie.

Heden ten dage houdt Rinpoche zich vooral bezig met het Vista project in Sershul, een stad vlakbij het Ju Mohor klooster. Dit baanbrekende project heeft ten doel het economische en culturele leven van de Tibetaanse bevolking een nieuwe impuls te geven. Ofschoon de Chinese economie razendsnel groeit, heeft de nomadenbevolking van Oost-Tibet vaak geen baat van de verbeteringen doordat zij scholing missen. Het Vista project richt zich daarom op basisvorming en vakopleidingen om de nomaden niet alleen te laten profiteren van het moderne economische klimaat maar ook om de oude cultuur van Tibet te bewaren en verder te ontwikkelen.

Het programma met Lama Amnyi is in het Engels.

Zie ook meer informatie over Lama Amnyi Trulchung, en zijn bezoek aan Tilburg op 11 juni.

Organisatie:
Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing (CWL)