Geplaatst

UVT en TilburgZ samen de diepte in

De culturele stadsportal TilburgZ (www.tilburgz.nl) zoekt de diepte op. Vanaf 1 juni 2008 publiceert de website bijdragen met een levensbeschouwelijke invalshoek. De artikelen zijn geschreven door auteurs uit de werelden van wetenschap, zorg en samenleving. Ze maken deel uit van het netwerk van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg.

De columns werpen een vaak eigenzinnig licht op actuele ontwikkelingen in openbaar bestuur, zorg, wetenschap en onderwijs. De auteurs slagen erin op soms geestige wijze te reflecteren over tendenties en voorvallen. Ze laten iedereen in de eigen waarde, maar stemmen tot nadenken en stimuleren discussie en debat.

Prikkelen
‘Regelmatige bezoekers van onze site weten dat we graag prikkelen’, zegt Tom Pijnenburg, hoofdredacteur van TilburgZ. ‘Dat doen we op diverse manieren, met bijdragen van uiteenlopende personen binnen en buiten de Tilburgse gemeenschap. Deze columns passen uitstekend in dat kader. Als je praat over cultuur en samenleving, hoort ook een meer levensbeschouwelijke insteek daar bij. Zonder dat wij ons daaraan committeren, we willen vooral een forum bieden.’

Drs. Henri Geerts, hoofd van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing (CWL), is blij met deze samenwerking. ‘Wij proberen bruggen te slaan tussen de soms uiteenlopende werelden van samenleving en wetenschap. Dan is het prachtig als je ook op deze manier een podium kunt vinden. Dat stimuleert ons om écht goede columns aan te bieden. Onze samenleving vraagt om verdieping en dat kan soms prima op een wat luchtige wijze.’

Doelgroepen
TilburgZ neemt vanaf 2 juni wekelijks de bijdragen op. Ze zijn vooral bestemd voor werkers in onderwijs, zorg en bestuursfuncties. ‘Eigenlijk voor iedereen dus’, constateert hoofdredacteur Tom Pijnenburg, ‘want iedereen heeft met deze sectoren te maken.’ Geerts bevestigt het graag: ‘Iedereen laat zich uiteindelijk leiden door een visie op de mens. Ik ben er van overtuigd dat deze columns veel meer mensen zullen aanspreken dan deze doelgroepen.

www.tilburgz.nl
www.uvt.nl/diensten/dsz/cwl

Reacties

Eén reactie op “UVT en TilburgZ samen de diepte in”

  1. marjofrenk avatar
    marjofrenk

    Goed zo!