Geplaatst

Herdenking Rwandese Genocide

Op 7 april 2010 is het 16 jaar geleden dat de moorden begonnen in Rwanda in 1994. In de 100 daaropvolgende dagen van de genocide die Rwanda werden 500.000 tot 1.000.000 mensen vermoord en 250.000 tot 500.000 vrouwen en meisjes verkracht. Op 8 april zullen deze verschrikkingen tegen het Rwandese volk worden herdacht met een bijeenkomst in het Zwijsengebouw van de universiteit van Tilburg. Een aantal studenten uit Rwanda zal bij deze herdenking aanwezig zijn.

 

Thema: 16e Herdenking Rwandese Genocide
Datum: Donderdag, 8 april 2010
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Locatie: Zwijsengebouw, (Universiteit van Tilburg PDF)
Organisatie:
 
INTERVICT in samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing
Entree: Gratis. Voertaal: Engels

Het programma van deze middag zal bestaan uit:

  • Een inleiding door Drs. Henri Geerts
  • Vertoning van een korte documentaire (welke wordt nader bekend)
  • Een korte presentatie over de genocide door Dhr. Felix Ndahinda
  • Het branden van kaarsen
  • Presentatie over het (vredes-)herstel in Rwanda ("reconstruction and reconciliation") door een medewerker van de Rwandese ambassade.
  • De mogelijkheid tot het stellen van vragen en afsluiting
  • Koffie/thee, en de mogelijkheid tot het bezichtigen van een tentoonstelling over de genocide van 1994 (met uitleg door Dhr. Alphonse Muleefu)

Tijdens deze bijeenkomst zal er een kleine tentoonstelling waarin enkele posters worden gepresenteerd die meer informatie over de genocide van 1994 bieden. Deze posters zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties.
Tijdens de bijeenkomst is er voldoende gelegenheid deze tentoonstelling te bekijken, waarbij Alphonse Muleefu (Masterstudent rechten aan de UvT) meer toelichting zal geven.

Deze bijeenkomst op de Universiteit van Tilburg wordt georganiseerd door INTERVICT in samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing.