Geplaatst

Je ziet ze overal. Je hele leven lang. Vrouwen. Zo dichtbij. Tastbaar, aanspreekbaar, elke dag weer, elke nacht (indien ermee getrouwd of samenlevend, of gedurende een one-night-stand). De buurvrouw, winkelende dames, giechelende meisjes. Op vakantie, tijdens kroegbezoek, in de bioscoop, om de hoek. In ieder dorp, iedere stad, op het strand, in ieder ander land ter wereld. Je moeder, je zus, je tante, je nicht, je oma. Je meisje. Overal. De vrouw, haar lichaam heeft dan toch geen geheimen meer? Het tegendeel blijkt waar.
Zo maakte een groep onderzoekers onder leiding van het Erasmus Medisch Centrum onlangs bekend een deel van het geheim achter de vruchtbare periode van vrouwen te hebben ontrafeld. In de toekomst kan de menopauze mogelijk worden gestuurd, waardoor het voor vrouwen die bijvoorbeeld vroegtijdig onvruchtbaar zijn toch mogelijk is om kinderen te krijgen. Nu pas. En het onderzoek is nog lang niet ten einde.
En ook recent dit nieuws. Over de G-spot. In 1950 is die ontdekt door professor Grafenberg (vandaar de G). Hij zei als eerste professor dat de G-spot een erogene zone in de vagina was en dat vrouwen, na stimulatie van die plek, een orgasme zouden krijgen. Maar professor Amichai Kilchevsky en een aantal andere wetenschappers, hebben zo’n 100 studies hierover uit de afgelopen 60 jaar bekeken en het is nog nooit gelukt om te bewijzen dat de G-spot echt bestaat. Nu pas.
En dan dit nog. Idem vers van de pers. Dé vraag ‘clitoraal of vaginaal orgasme?’ blijkt achterhaald. Want uit alweer recent onderzoek is gebleken dat de clitoris een veel groter orgaan is dan we aanvankelijk dachten. Het ervaren van inwendige orgasmen heeft te maken met de verborgen grootte van dit orgaan. Veel vrouwen zeggen alleen clitorale orgasmen te kennen. Velen ervaren vaginale stimulans echter toch als essentieel, omdat het hun orgasmen vollediger en intenser maakt. Dit blijkt nu te maken te hebben met de aanwezigheid van vaginale lagen en zenuwuiteinden in combinatie met de uitlopers van de clitoris naar de vagina. Met andere woorden: de clitoris, zoals wij haar kennen, is letterlijk het topje van de ijsberg. Of beter gezegd, van de vulkaan!
Nu pas. Nog meer verrassingen, dames? Vast wel. Ik kan niet wachten.

Reacties

2 reacties op “Het verschijnsel vrouw”

 1. Jonkie XS avatar
  Jonkie XS

  Heel poëtisch, Cees.

  De plasticiteit schitterend ontweken, werkelijk een ode aan de liefde voor en van de vrouw, wa't een metafoor die klit!

 2. ruevert avatar
  ruevert

  Oud nieuws, zonder enige waarde en waarschijnlijk geknipt en geplakt van Google of Wikipedia.
  Een geval van jammer en helaas, een paar centen opstrijken en verder de goeroe uithangen in de kroeg. Deze centen moet op een zinloze centen besteed worden, meer zijn ze niet waard.