Geplaatst

Vanmorgen werd ik gebeld door Brabant10 of ik mijn gedicht wilde komen voorlezen.  ‘Welk gedicht?’, vroeg ik. ‘Dat u ons zojuist per mail heeft gestuurd.’ ‘Oh, maar ik heb niets verstuurd!’

Een of andere grappenmaker blijkt onder mijn naam een gedicht getiteld ‘2010 enz.’ naar diverse media gestuurd te hebben. Met een begeleidend bericht dat begint met: ‘Hierbij op de valreep van 2010 alweer een nieuwe pennenvrucht van uw stadsdichter’. En het bijgevoegde gedicht mocht men plaatsen. Hij (zij; ik wil niemand uitsluiten) eindigt met: ‘Zo en dan nu naar de trein, ja ze rijden weer, ik vertrek samen met een vriendin naar het Zwarte Woud. Begin januari ben ik er weer, hopelijk met veel inspiratie.’ Getekend: ‘Cees van Raak Stadsdichter Tilburg, 2009-2011’.  

Het ergste is: het is een bar slecht gedicht. Daar wil ik mijn naam niet onder. Volgens de wet is iemands naam misbruiken een misdrijf. Wie denkt te weten wie deze lafbek is, mag me mailen: cvanraak@online.nl Wellicht dat die vreemde informatie over het Zwarte Woud (want zoiets verzin je toch niet?) hierbij kan helpen.

Overigens is al een ploeg van Brabant10 langs geweest om hierover een item te maken. Vanavond op tv te zien bij het nieuws aldaar. Kom ik zo ook nog eens op de buis.

Hieronder de reportage van Brabant 10

 

Een dag later. Inmiddels is het interview te zien op Youtube en www.decontrabas.com

 

 

Reacties

3 reacties op “nep stadsdichter”

 1. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Nog iets gehoord Cees?

 2. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  Nee, niets meer van vernomen. Wel heeft Ilja Leonard Pfeijffer (die ik enkele keren ontmoet heb) tweemaal gereageerd op de site van de Contrabas (naast een aantal anderen). Gezien de inhoud van zijn reacties vermoed ik dat dit ook onze nep-stadsdichter is. Mocht ik het mis hebben: sorry Ilja!
  Maar ik wil toch ook de klootzak bedanken voor de onvoorziene vele publicitiet die dit opgeleverd heeft. Daarbij heb ik wel iets te vaak moeten horen dat ikzelf erachter zou zitten.

 3. meinkampfumdaskapita avatar
  meinkampfumdaskapita

  niet Zwartwoud
  moet Stavanger, Noorwegen, zijn