Geplaatst

Tilburgs dagboekje

Een aantal wederwaardigheden op een rij, zeer divers van snit.

– Chris van de Ven, alias de Stapschrijver, kreeg onlangs het dringende verzoek een etablissement te verlaten. De uitbater die zei dat de klanten nerveus van hem werden, werd kennelijk zelf helemaal kriegel van de Stapschrijver. Ik zal niet zeggen welke kroeg dit betrof (Studio, Korte Heuvel), maar Chris, pissed off, toog naar een andere en deed aldaar zijn beklag. En nog steeds zeer verontwaardigd vervolgens weer naar een andere kroeg, ditmaal Cul de Sac, alwaar men hem terstond een podium aanbood, letterlijk. Ieder luisterde ademloos naar de arme Chris en trakteerde hem vervolgens op een luid applaus .

– Een tijdje geleden stond in het Brabants Dagblad een artikel over het toenemend aantal dansavonden in Tilburg. Sinds jaar en dag regelmatig in Zaal 16, De Plaats, La Vida en de NWE Vorst, sinds kort ook in The Hall of Fame (‘Terugspoelen’ vanavond, zaterdag 28 februari, 20.30-1.00 uur; op tijd komen dus) en twee buurtcentra. Wat zich ook uitbreidt zijn de culturele ontmoetingsplekken, informele bijeenkomsten voor wie zich ophoudt in de culturele en creatieve sector. Om kennis te maken (altijd een stapel kaartjes op zak steken!), om erachter te komen wie waar mee bezig is, om ideeën te horen, om afspraken te maken en om nu en dan een opdracht in de wacht te slepen. Al enkele jaren is daar de Culturele Sociëteit, georganiseerd vanuit Fontys en steeds op een andere locatie (Zaal 16, NWE Vorst, 013, Ruimte-X, Natuurmuseum Brabant, Paradox, etc.). Vier maal per jaar. In de Willem II-straat bevindt zich Mugs & Muffins, en  daar komt iedere week een groep creatieve internetters samen. En gisteren voor de eerste keer in Muziekcafé Cul de Sac, Heuvel 48: "een niks-om-het-lijf weekend borrel voor alles en iedereen die iets met de culturele of creatieve wereld van Tilburg van doen heeft", en: "Cultureel verantwoord bijkletsen (en meer is gebleken). " Het volgende Cul(T)uurtje is op 27 maart a.s. vanaf 17:00. Wil je erbij zijn zorg dan dat je op de mailing list terecht komt.

– Samen met Henk van Doremalen en Frans Kense ben ik gefotografeerd voor een artikel in het Brabants Dagblad. Gedrieën hebben wij het Groot Tilburgs Quiz Boek samengesteld, duizend-en-één vragen (en antwoorden) over allerlei zaken die met Tilburg van doen hebben. Over geschiedenis, cultuur, sport, dialect en wat dies meer zij. Op 19 maart zal het boek gepresenteerd worden in de gerenoveerde bibliotheek op het Koningsplein. Natuurlijk wordt er een quiz gehouden. Aanvang: 16.00 uur. En nog een keer op 2 april eind van de middag bij Boekhandel Gianotten (Emmapassage), ook met quiz. Drie keer raden wat de winnaar van de quiz mee naar huis mag nemen.

– Het wordt lente. Joepie, we gaan naar de knoppen! 

Reacties

Eén reactie op “Tilburgs dagboekje”

  1. tine van de weyer avatar
    tine van de weyer