Geplaatst

Tweede spreekuur van Tilburgse stadsdichter

Na de zeer succesvolle aftrap in november waarbij wethouder Ton Horn zijn favoriete gedichten voorlas, vindt vrijdag 11 december in het Scryption het tweede spreekuur plaats van de stadsdichter plaats.

 Van 15.00-17.00 uur beantwoordt Cees van Raak vragen over poëzie en dichters en gedichten en geeft hij informatie over het schrijven van gedichten. Iedereen is welkom zijn/ haar favoriete gedicht voor te dragen. Aanwezigen worden uitgedaagd voor te dragen uit eigen werk waarop Cees zijn deskundige commentaar geeft. Ook het maken van literaire wandelingen en het voorlezen van de gedichten van favoriete dichters behoren tot de mogelijkheden. Het unieke van dit spreekuur is dat de aanwezigen samen met de stadsdichter de inhoud van het spreekuur bepalen. De spreekuren vinden plaats in het Schrijfatelier waar een intieme setting gecreëerd is.

Speciale gast is ditmaal Wilbert van Herwijnen, ex-wethouder van cultuur, die zijn favoriete gedicht(en) ten gehore zal brengen.

De kosten bedragen € 3, – (incl. een kop koffie/thee).

Data spreekuren in 2010: 8 januari, 5 februari, 5 maart en 9 april.