Geplaatst

De Spoel revisited

Ieder laatste zaterdag van de maand vindt er de swingavond Terugspoelen plaats in de Hall of Fame. Inderdaad: swingen zoals in de tijd van de legendarische Spoel. En het viel zeker niet tegen. Nostalgie was nicht im Frage.

Zowat iedereen zette zijn beste beentje voor. Zeker de veertig- en vijftigplussers, die het nog meegemaakt hebben, tot in de kleine uurtjes op de vloer van de Spoel in de Fabrieksstraat. Dit deed zelfs gemoedelijker aan, want er liepen toentertijd ook opgefokte mafketels rond in die hoogtijdagen van het Colombiaanse poeder. En nu dansten moeder en dochter met elkaar. 

Hoewel rookvrij (op een enkele uitzondering na) moest ik ook denken aan een illegale houseparty in een kraakpand ergens in Berlijn. Zo’n apart sfeertje hing er. Dat begon al met binnenkomst. Niet door de voordeur maar rechts om door de modder, in het halfdonker. Door een grote hal en dan pas hoor je de muziek achter een dubbele deur. De aankleding, de disco hoog opgesteld, ja, oude tijden herleefden, inclusief de lichteffecten, rookmachine en… dezelfde dj: Rudie Kuul. Andere bekende gezichten doemden op, hé jij ook hier.

En het was behoorlijk druk, er hoeft dus niet meer geflyerd te worden, anders is er de volgende keer geen ruimte meer om te swingen. Is er dan niets te klagen? Ja, de sluitingstijd. Al om één uur. Hallo, hoe oud zijn we eigenlijk? Blijkt te maken te hebben met voorschrift van de brandweer, wat ik niet snap. En de muziek was te veel house herrie. Graag ook Roxy Music, Bowie, Lou Reed. Die horen erbij, als oude bekenden. Bij ons, in de Hall of Fame, iedere laatste zaterdag van de maand. Gaan we met z’n allen vrolijk terugspoelen.  

Reacties

4 reacties op “De Spoel revisited”

 1. avatar
  Anoniem

  De Spoel,……..daar heb ik leuke herinneringen aan overgehouden, maar dan wel zonder wit poeder 😀

 2. Tom Pijnenburg avatar
  Tom Pijnenburg

  Heeej Cees, de volgende keer vantevoren aankondigen, dan ga ik mee!!

 3. Wereldburger avatar
  Wereldburger

  Iedere laatste zaterdag van de maand, heb ik begrepen. En na twaalf voor niks of een riks, al naar gelang, naar binnen.

 4. Terugspoelen avatar
  Terugspoelen

  En dit gaat nog 2 jaar duren…?