Geplaatst

Afscheidsbundel én bibliofiele bundel Cees van Raak

Aanstaande zondag zal in de NWE Vorst de vijfde stadsdichter Esther Porcelijn officieel geïnstalleerd worden. Haar voorganger Cees van Raak zal uit zijn afscheidsbundel ‘Ramscheut. Gedichten voor Tilburg’ voorlezen. Behalve deze bundel wordt ook de bibliofiele bundel TIEN gepresenteerd, een keuze uit eigen werk, waarvan enkele gedichten niet eerder in boekvorm zijn verschenen. De tekst werd gezet uit de Perpetua.  De bundel is geheel ontstaan uit handwerk. In dit geval betekent dit dat de tekst gedrukt is in boekdruk (loodzetsel ) en het papier de kwaliteit heeft van handgeschept.  Ieder gedicht gaat vergezeld van speciaal voor deze uitgave vervaardigde gravures (diepdruk), de meeste in kleurendruk, van de hand van beeldend kunstenaar Harry Vlamings. Iedere afbeelding is aldus een uniek grafisch kunstwerkje. Elk exemplaar is handgebonden en voorzien van een reliëf op het voorplat.  De oplage, genummerd en gesigneerd door auteur en kunstenaar, bedraagt 30 exemplaren, waarvan tien hors commerce.  Meer informatie hierover via e-mail: h.vlamings@xs4all.nl

Reacties

3 reacties op “Afscheidsbundel én bibliofiele bundel Cees van Raak”

 1. Ted avatar
  Ted

  Zo zo.

 2. Shoarma is Döne avatar
  Shoarma is Döne

  Ja Ted, da's inderdaad niet mis! Valt tegenwoordig niet mee om de tekst vanuit Perpetua te zetten. Daar kan Esther een puntje aan zuigen. Laat staan het handwerk, al heeft Esther daar al wel eerder over gepubliceerd. Maar loodzetsel! Zet 'm op, Esther, jij kunt ook het zware werk aan, toch?
  Handgeschept moet voor jou sowieso een makkie zijn en diepdruk, daar draai jij je fraai geschepte hand ook al niet voor om.
  Enige probleem kan het reliëf op je voorplat blijken. Maar no worrie, je bent nog jong. 
  Enfin, ik vrees Cees, dat jij je a.s. zondag maar beter een beetje moet inhouden.
  Opdat het geen Ceesfeestje maar een Estherinauguratie wordt.
  Maar desalniettemin: sterkte met je afscheid én hopelijk beterschap met je bibliofilie…!

 3. Cees van Raak avatar
  Cees van Raak

  Hold your horses ! Er zal een inkijkexemplaar liggen in de hal. Na het officiële gedeelte kan men zo men wil de uitgave bekijken. Of niet.