Geplaatst

Reacties op interview 3 – Jan van Dijck

Reacties op dit interview die binnenkomen via mijn e-mailadres (jaspermikkers@home.nl), worden door mij hieronder geplaatst.  

Alle reacties in de vorm van herinneringen, commentaar, anekdotes, foto’s, feiten en andere wetenswaardigheden zijn bijzonder welkom.

—————————————————————————- 

Laten we eens kijken hoe een mythe ontstaat.
 
Re: Ton Koster was een clown, maar soms op het gevaarlijke af. Toen de Sterrenflats in gebruik werden genomen, met een vertegenwoordiger van het ministerie uit Den Haag, een grootmoeftie van het ministerie, gooide Koster een plastic zak met water naar beneden. Niemand werd geraakt, maar het werd gevaarlijk gevonden. Een liter water weegt wel een kilo!
 
Toen de studentenflats in gebruik werden genomen, woonde ik daar niet.  Ik kan me van het gebeuren niets herinneren (wat niet veel wil zeggen op mijn leeftijd), maar ik geloof niet dat ik erbij betrokken was. 
 
Afgezien daarvan:  heel goed van Van Dijck dat hij nog weet dat een liter water een kilo weegt.  Suggereert hij dat er een liter water was gegooid? Hoe weet hij dat?  Aangezien hij beweert dat er een plastic zak werd gegooid, suggereert hij dat die zak Van Boven naar beneden kwam.  Keek hij de hele tijd naar Boven? Als dat niet zo was, hoe weet hij dan dat ik het gedaan had?  Van horen zeggen: "Dat zal die Koster wel geweest zijn?"  Een beetje lasterlijk eigenlijk.
 
Afgezien daarvan, even terug naar de natuurkundeles.  Een pond lood valt even snel als een pond veren, heeft Galilei bewezen.  Ik kan je echter verzekeren dat het gevoel van een pond lood dat van boven naar beneden op je kop belandt heel anders aanvoelt dan een pond veren. Als de zak bovendien niet afgesloten was, zou het enige resultaat zijn dat het slachtoffer nat en boos was.
 
Nog een kleine verbetering in het relaas van Van Dijck.  Toen ik daar op het rostrum zat had ik geen busje verf bij me om me te verdedigen tegen wie dan ook.  Ik had een waterpistooltje gevuld met… ja… water. 

—————————————————————————–

Alle berichten van deze auteur