Geplaatst

Reacties op interview 2 – Fiona Conrads

Reacties op dit interview die binnenkomen via mijn e-mailadres (jaspermikkers@home.nl), worden door mij hieronder geplaatst.  

Alle reacties in de vorm van herinneringen, commentaar, anekdotes, foto’s, feiten en andere wetenswaardigheden zijn bijzonder welkom.

———————————————————————— 

Vreemd, wat geheugens kunnen wissen of vasthouden… Fiona Conrads en Ton Koster herinneren zich gebeurtenissen die voor mij nooit gebeurd lijken. Bijvoorbeeld Tons verhaal over mij met die sigaar bij Van Boven en Fiona’s herinnering aan de broers van Kees de Boer. Alsof hun focus op die tijd scherper staat dan de mijne. Of heb ik teveel geheugen met alcohol weggespoeld? Voor mij waren het vooral armetierige jaren in een armetierige stad. Zijn het Fiona en Tons ‘heures de gloire’?  

Opvallend vind ik ook het contrast tussen wat ze toen leefden en hun huidige levens. Alsof radicale ideeën beschaamd achtergelaten en toch met trots herinnerd kunnen worden. Of met weemoed? Fiona zegt namelijk dat ‘het enige jammere is dat de vrienden zich van elkaar hebben afgewend’, omdat ‘de verschillen niet zo groot waren als we toen dachten’. Hoor ik hier een plannetje voor een conferentie over de bezetting van de hogeschool? Vijftig jaar revolutie in Tilburg? Mei 2019?  

Grappig zijn in het interview met Fiona de charmante portretten van deze ‘artist as a young man’. Kan ik er de bestandjes van krijgen?  

Har Verkooyen

————————————————————————-

Dag Har of Harry,

Je kunt de teksten direct van TilburgZ.nl kopiëren. Er is geen bezwaar tegen het gebruik van fragmenten van de interviews.

Jasper Mikkers

————————————————————————-

 

 

 

 

Alle berichten van deze auteur