Geplaatst

Hachelijk AvenTuur

Dat het mega-shopping center-plan van PvdA en VVD een onzalig idee is, blijkt uit zowat alle inmiddels afgeronde onderzoeken. Projectontwikkelaar OVG probeert er nog een positieve draai aan te geven door met de naam AvenTura te komen. Dat is Spaans of Portugees voor avontuur. 

Op verzoek van de krant dook ik in mijn woordenboeken en wat staat daar: Aventura betekent ook gevaar, risico. En het werkwoord aventurar: Wagen, riskeren. De naam geeft dus al aan dat de mega-mall een hachelijke onderneming is, een ondoordacht luchtkasteel met teveel bedreigingen om realistisch te zijn. Fata Morgana zou dus ook wel een goeie naam zijn. Oh nee, dat is al een attractie in de Efteling. Toegankelijk met groepskorting. Speciaal voor alle PvdA-ers en VVD-ers die nog in sprookjes geloven.

Reacties

36 reacties op “Hachelijk AvenTuur”

 1. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  mevr. Sleegers

  Waa hebben jullie het in godsnaam over gehad bij de coalitiebesprekingen in April 2008.

  Zeker niet over de 2 bealngrijkste onderwerpen di nog in e regeerperiode op de rol stonden
  De onderwerpen :
  Mall en Midi Theater anders kan er tussen de 4 coalitiepartijen toch nooit zoveel wrevel zijn.

  2 helemal voor en 2 helemaal tegen !!

  Wie gelooft jullie nu nog ?
  Ik niet moet ik je eerlijk zeggen.
  Ik kan er geen touw aan vast knopen.

 2. veerle avatar
  veerle

  @Dat u er geen touw aan kunt vastknopen, zegt misschien wel meer over u dan over de SP. En een tip: Sommige woorden hebben meer letters dan u denkt, andere weer minder.

 3. julesluijten avatar
  julesluijten

  k kn r ok gen chocla vn make, heer Snoren.

 4. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  Nee, jullie snappen het nogal snel niet als er duidelijke taal gebruikt wordt en dan gaan jullie zoals gewoonlijk dingen zoeken ( nu schrijffouten ) die de aandacht van de werkelijke zaak afleiden.

  400.000 euro de put in omdat de SP dit referendum als schaamlap gebruikt, begrijp je dat ?

  Ik ken veel SP leden die deze partij in 2010 de rug toe gaan keren omdat ze fouten hebben gemaakt in het MIDI en Mall Dossier.

  Mischien kan ik er geen touw aan vastknopen maar ik kom kijken bij de bijeenkomsten van de SP voor de verkiezingen want daar gaat de hel losbarsten en wordt wellicht mevr. Sleegers cs al weggestuurd door de eigen achterban.
  verkiezingen zijn dan voor hun niet meer nodig.
  Ze voelen zich belazerd, gek he

  Geloof je bijna niet he dat ik links georienteerde kenissen heb.
  Deze mensen zijn realistisch en begrijpen de weerstand tegen onbegrijpelijke besluiten.

 5. julesluijten avatar
  julesluijten

  @ Hoi Harm: das lachen, dat jij jouw eigen bijdrage duidelijke taal durft te noemen! Ik dacht even dat ik bij Lingo was nl.

  "…wordt wellicht mevr. Sleegers cs al weggestuurd door de eigen achterban.
  verkiezingen zijn dan voor hun niet meer nodig.
  Ze voelen zich belazerd, gek he"

  Nee hoor, zover komt het niet bij de SP, dat de achterban de mensen die nu de kar trekken wegstuurt. Daar geloof ik niet in. Net zo min als ik er dus inderdaad niet in geloof dat jij links georienteerde kennissen heb (geen kenissen dus). Nee, dat kan echt niet waar zijn!

 6. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Jules

  Waarom denkt u dat de SP wethouders zich zo overspannen gedragen en mevr. Sleegers helemaal de weg kwijt is.

  Ze voelen de bui hangen denk ik.

  Ja en toch zijn er links georienteerde lui die goed kunnen discusieren met anders denkenden
  Tot die groep behoort u naar mijn mening niet die zitten in het linkse tunnelsyndroom en komen daar hun hele leven niet meer uit.

 7. julesluijten avatar
  julesluijten

  Fijne positie heh, de oppositie?! Dan heb je het 4 jaar gemakkelijk. Mocht het de LST lukken in het college te komen, dan ben ik zeer benieuwd naar het gedrag van deze fractie. Die kan niet blijven doen wat ze nu doet: de overige fractieleden uitschelden voor uitgebluste theezakjes, overal tegenaan trappen, zonder oplossingen te bieden, geen spoeddebat meer, want dan is deze fractie zelf verantwoordelijk voor het beleid dat gevoerd wordt. En dan kan ik de LST-aanhang eraan herinneren wat hier steeds is gezegd.

  Het wordt dan ook nog lachen met de verdeling van de wethouders. Want wie moet daar nu in hemelsnaam wethouder worden? Mensen van hetzelfde kaliber als de professor? Of mensen die nog steeds een lijntje met Pim menen te hebben?

 8. wies van wessem avatar
  wies van wessem

  Och, kijk nu toch: het interne spreekverbod van mevrouw Sleegers is opgeheven en ze verrast ons meteen met drie pennevruchten op

 9. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  praten jullie nu maar, de sp blijft gewoon in het college.

  de gene die weg moeten is vreeman met zijn aanhang, cda is ook alleen maar eigen belang, de kapitalisten.

  het enigste wat helpt hier in tilburg, is de samenwerking van het gemeentelijk bestuur, dat MOET goed zijn.
  maar nu is het elkaar weer proberen weg te werken, want de verkiezingen komen er aan!
  samenwerken hoor je allen maar als de verkiezingen voorbij zijn, dat alleen het eerste jaar dan begint het gezeik weer.

  1 partij kan niet alles waarmaken, dat lukt alleen als iedereen erin mee gaat, maar als ze ook maar iemand een loer kunnen draaien zullen ze het niet laten.

  het zou makkelijker zijn als er niet zoveel partijen waren, is het makkelijker te kiezen.
  dan pas zul je zien wie de grootste zullen worden.

 10. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  BRABOMALL

  Wie gaat in Tilburg de bevolking voorlichten over 'de kansen en bedreigingen van een shoppingmall'? Wordt dat een taak van de gemeentelijke afdeling 'Concerncommunicatie, Voorlichting en Citybranding T' of laten we dit over aan het Brabants Dagblad en Communicatieclub Bourgondi

 11. veerle avatar
  veerle

  @Wies van Vessem: Dat iemand een tijdlang geen blog heeft geschreven, kan ook komen doordat er meer te doen is in Tilburg dan digitaal ouwehoeren.

 12. veerle avatar
  veerle

  @Hein van der Schoot: Het is aan de politieke partijen om hun standpunten aan de Tilburgers te vertellen en uit te leggen. Net als in andere verkiezingscampagnes. De SP doet dat al sinds januari door de straat op te gaan en met mensen te praten over het mall-plan.

 13. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  ja veerle dat moeten de andere partijen nog maar eens waar zien te maken.
  zij nemen niet eens de moeite om eens echt onder het volk te begeven, op straat doe je ervaring op.

 14. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  @Veerle

  Natuurlijk vertel je als politieke partij je verhaal, maar hoe komt dat in de krant? Ik heb vaak geconstateerd dat bepaade belangrijke onderwerpen nauwelijks of geen aandacht krijgen terwijl onbenullige zaken worden opgeklopt tot nieuws, speciaal in het Brabants Dagblad. Als een projectontwikkelaar bijvoorbeeld een prijsvraag uitschrijft voor een naam voor een shoppingmall, dan besteedt de krant daar ruimschoots aandacht aan, uitgesmeerd in de tijd. We krijgen te horen dat de winnaar duizend euro krijgt en een dag lang door Brabant mag toeren in een limousine met chauffeur etc. Ook worden we tussentijds op de hoogte gehouden hoeveel namen er al zijn binnengekomen. Lezers werd zelfs verzocht namen aan de krant zelf door te geven. Dan horen we wie er in de jury zitten en als uiteindelijk de naam 'avenTura Brabomall' uit de bus komt rollen gaat de krant ook nog meteen rondbellen en peilen of deze naam wel in de smaak valt. Dat is dan weer een verhaal apart. Projectontwikkelaar OVG kan tevreden zijn: PR-stunt geslaagd!

  Nu snap ik wel dat een krant bericht over zo'n prijsvraag, maar een aantal veel belangrijkere zaken die spelen rond een shoppingmall blijven intussen onbesproken of raken compleet naar de achtergrond door onder meer het 'nieuws' van de prijsvraag. Het burgerinitiatief 'Met duurzaam beleid de crisis te lijf' is een voorbeeld van een onderwerp dat veel meer aandacht zou mogen krijgen in de media, zeker in een stad waar plannen bestaan voor een consumeerdertempel.
  Wat ik wil zeggen: Je kunt wel folderen en met allerlei mensen praten, maar de T-partij zit ook niet stil en die heeft waarschijnlijk meer geld te besteden aan PR dan de SP.

  PS. Via google kom je meer te weten over het 'burgermanifest duurzame economie'. Je kunt dit manifest nog steeds ondertekenen.

 15. henk avatar
  henk

  De SP gaat al sinds januari de straat op om met mensen over de mall te praten. Beste Veerle, het Brabants Dagblad was al jaren daarvoor bezig om de voor de mall benodigde cultuur van winkelen en shoppen te propageren, inclusief het fenomeen mall zelf. En de gemeente bestookt ons al jaren (en in de aanloop naar het referendum nu nog intensiever) met de T: het tot gemeentelogo opgewaardeerde symbool voor shoppen en winkelen in de binnenstad! En dan al die verdere uitgekookte reclamepsychologie via T-magazine, T-affiches en verdere gemeentevoorlichting en reclamegeld incasserende media! Wat kunnen politieke partijen daar nog tegenover stellen? Wat kunnen die als ze zelfs niet of nauwelijks iets durven te zeggen over de huidige reclame- en voorlichtingspraktijk in Tilburg?

  Hein van der Schoot schrijft regelmatig reacties onder mijn stukjes en daaruit meen ik te mogen afleiden wat hij hier bedoelt. Volgens mij wijst hij er op dat de relevante, feitelijke voorlichting en informatie die werkelijk de bevolking bereikt helemaal in handen is van grote, professionele partijen op het gebied van reclame en het presenteren zelfs van die reclame als 'nieuws', 'gemeentevoorlichting' enzovoort.

  En in die extreme Tilburgse omstandigheden van gecorrumpeerde, door reclamegeld bepaalde nieuwsvoorziening en gemeentevoorlichting laten we het nu aankomen op een referendum! Als we het hebben over gevaarlijke avonturen is wat mij betreft op de eerste plaats d

 16. henk avatar
  henk

  Sorry Hein,
  Tegelijkertijd reageerde jij zelf kennelijk ook.
  Dat had ik niet in de gaten, anders had ik het bij jouw reactie gelaten.

 17. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Telkens als ik haar betoog lees of haar hoor praten, dan denk ik heel vaak ze leest wat voor uit Jip en Janneke. Veerle Slegers is een politiek lichtgewicht en onbenul net als haar collega amateur politici van de SP.

  2010 Yes We Can.

 18. julesluijten avatar
  julesluijten

  In ieder geval waagt mevrouw Slegers het niet een van de wethouders NSB’ er te noemen!

 19. sjan van rooij avatar
  sjan van rooij

  wa een stel kleuters zeg, het is om over te geven.
  zo gaat het nou in ons gemeente bestuur.
  het is het grootste uitschot wat ik ooit in mijn leven meegemaakt heb.
  ik heb liever mensen uit een achterstandswijk om me heen als dit ongedierte.

  veerle laat ze lullen, daar staan wij heel hoog boven.
  die durven zichzelf profecials te noemen in de politiek, ik had nog liever sadam hoesein naast me!

 20. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Sjan. Het je ''tussen het volk bewegen'' is echt niet het alleen des SP's hoor. Ook andere partijen dalen wel eens af. Wij gaan weer niet zover dat we het volk over de mall willen laten stemmen dus een beetje gelijk heb je wel…

 21. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Henk en Hein

  Prima bijdrage aan de Mall Discussie
  Dit en niets anders is waar het om gaat.

  Jullie stukjes hier over dit onderwerp op TilburgZ zouden door het journaille eens uitgelicht moeten worden in het BD en de Tilburgse koerier.
  Dat i een heel ander verhaal dan dat de SP aan het doen is met hun gezichtsreddende actie aangaande de Mall.

  Ik blijf het de SP kwalijk nemen dat ze een referendum uit de hoge hoed hebben laten toveren door de coalitie
  Het kost gewoon

 22. veerle avatar
  veerle

  Hoeveel procent van de Tilburgers leest eigenlijk het Brabants Dagblad? En hoeveel procent daar weer van neemt het Brabants Dagblad serieus?

 23. julesluijten avatar
  julesluijten

  Goed zo, Harm: dan hebben we ook geen referendum nodig om te stemmen of de burgemeester mag blijven! Dat kost ook 400.000 euro en daar kunnen we een hoop andere dingen voor krijgen als Tilburgers. Misschien een stukje herstel van het wegdek?!

 24. hein van der schoot avatar
  hein van der schoot

  @Veerle

  MEDIA EN MARKETING

  Het Brabants Dagblad is een onderdeel van Wegener NV, een beursgenoteerde organisatie die actief is in media en marketing. Naar eigen zeggen heeft het BD een bereik van 400.000 mensen in midden- en noord-oost Brabant. De website van het Brabants Dagblad wordt maandelijks ook nog eens door 400.000 personen bezocht. Het blad BD-Magazine dat vier keer per jaar verschijnt heeft een bereik van 135.000 lezers.
  Op de website van Wegener NieuwsMedia is te lezen dat adverteren in de krant 'de beste manier is om de consument te bereiken'. De invloed die het Brabants Dagblad heeft is dus groot. Waar de krant over schrijft daar gaat de aandacht naar toe.

 25. julesluijten avatar
  julesluijten

  Jammer Hein, dat er toch zoveel ontvangers van de berichten van het BD zijn. Ik denk erover om mijn abonnement stop te zetten. Echt een staaltje riooljournalistiek: berichten die slecht geschreven zijn, 3 berichten over hetzelfde onderwerp met ongeveer dezelfde strekking. Erg knullig. Mensen zouden deze krant wat minder serieus moeten nemen!

 26. henk lubbers avatar
  henk lubbers

  Hoeveel procent van de Tilburgers leest eigenlijk TilburgZ? En hoeveel procent daar weer van neemt TilburgZ serieus?
  (ik vrees: steeds minder…)

 27. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Ik lees het Brabants Dagblad en bij vlagen neem ik de artikelen serieus. Ik denk dat jij je meer zorgen moet maken over hoeveel (echte) Tilburgers jou en je partij in 2010 nog serieus gaan nemen.

 28. Harm Snoeren avatar
  Harm Snoeren

  @ Jules Luijten

  Goed zo, Harm: dan hebben we ook geen referendum nodig om te stemmen of de burgemeester mag blijven! Dat kost ook 400.000 euro en daar kunnen we een hoop andere dingen voor krijgen als Tilburgers. Misschien een stukje herstel van het wegdek?!

  Mischien heb je wel gelijk !!
  Als ze dan dat geld echt gaan gebruiken voor aanpak van het wegenstelsel zijn we samen tevreden.
  Maar ja normale dingen worden met deze voornamelijk linkse club niet gedaan met ons gemeenschapsgeld dus vrees ik het ergste !!

  Als de burgers zich niet uit gaan spreken dan zal de heer Vreeman zijn conclusie toch wel trekken hoop ik als de Mall weggestemd gaat worden en dat met het debacle van de Midi ook nog in zijn achterhoofd.

 29. marjofrenk avatar
  marjofrenk

  @Harm
  Zo zie je maar weer dat je niet alles bij kunt houden. In de raadsvergadering van 16 maart j.l. is een voorstel van het college om jaarlijks ongeveer 8 miljoen te besteden aan onderhoud van wegen, voetpaden en fietspaden breed gesteund en er is zelfs door een meerderheid van de raad (waren wij niet bij) besloten dat er nog meer geld naar wegenonderhoud toe moet en is het bedrag met nog een miljoen verhoogd!!! Hoor je niemand over, noch in positieve , noch in negatieve zin. Je denkt toch niet echt dat we ons hier alleen maar bezighouden met onderling gekissebis enzo? Er zijn partijen die dat de burgers graag doen geloven (de kranten werken daar graag aan mee) maar er wordt ook echt wel gewoon gewerkt!

 30. julesluijten avatar
  julesluijten

  Heel goed, mevrouw Frenk. Bedankt voor uw antwoord. Hier kan ik tenminste iets mee!

 31. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  ‘met nog een miljoen verhoogd’ schrift Marjo,
  mag het ietsje meer zijn? nl.verhoogd met 3 miljoen.
  van 15(voldoende volgens GL, SP en PvdA) naar 18 miljoen voor de komende jaren

 32. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Nou Tine,

  Dan heb ik wel een paar suggesties voor je waar heel rap eens opnieuw bestraat mag worden. Bij Publieke Werken krijg je geen gehoor, want de Uitvindersbuurt heeft namelijk geen prioriteit. Als ik had gezegd dat ik in de Blaak had gewoond, dan stonden hier binnen twee minuten 100 stratenmakers van de Gemeente te bikkelen.

  Een hoop gelul op het Gemeentehuis met referenda, luisteren naar de inwoners en meer van dat soort pappen en nathouden geouwehoer. Ik wil GVD als belastingbetaler zichtbare resultaten zien en heel snel ook.

 33. julesluijten avatar
  julesluijten

  Tine, het antwoord van mevrouw Frenk was voor mij al suffisant hoor, jouw toevoeging had niet gehoeven. Maar goed, je hebt weer even de aandacht! Geniet ervan!

 34. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @julesluijten

  och wat is nou een miljoentje of 2 of 3 meer of minder, nietwaar Jules? Maar dat komt wel effe anders te liggen als het over een theater is dat duurzaam is verbouwd: dan is de wereld te klein en Tilburg in last.

  Met alle plezier doet een raadsmeerderheid nog eens een schepje(?) van maar liefst 3 miljoen bovenop het nieuwe budget van 15 miljoen (!!!) voor wegenonderhoud. Een extra douceurtje voor n

 35. julesluijten avatar
  julesluijten

  Tien, mijn vorige reactie was eigenlijk een hint: ik heb geen behoefte aan nog een reactie van jou. Wat heeft straattheater (behalve het asfalt) nu weer te maken met reparatie van het wegdek? Heeft hier iemand opmerkingen gemaakt over het straattheater van afgelopen zaterdag? Stom van me: nu daag ik je toch weer uit om te reageren!

 36. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Het is wel triest dat een volksvertegenwoordiger niet het verschil weet tussen onderhoud aan wegen en het aanleggen van nieuwe wegen.

  Maar ja, tegenwoordig kun iedere boerenlul