Geplaatst

Ongezonde Liefde

Gezonde Liefde, zo heet de foute Tilburgse seksuele-voorlichtingsclub die met gemeentegeld nogal ongezonde boodschappen aan kwetsbare jongeren overbrengt. We vroegen het college vorige week hier een einde aan te maken. Afgelopen weekend kwamen we erachter dat het nog erger was: Gezonde Liefde blijkt een bedenksel van de Moon-sekte. De Moonie-mevrouw achter deze club predikt niet alleen het heterohuwelijk als enig acceptabele relatievorm en onthouding van seks voor het huwelijk als beste bescherming tegen Aids en soa’s: Ze aanbidt ook nog eens het Koreaanse miljonairsechtpaar Moon als de ware Adam en Eva. Dit echtpaar vindt homo’s verfoeilijk en heeft al jaren banden met extreemrechtse groeperingen in diverse landen.

De bewijzen daarvoor zijn niet alleen in overvloed op Internet te vinden: Vandaag sprak een vader me aan die enkele jaren geleden zijn zoon met veel moeite aan deze mevrouw heeft weten te ontfutselen. De Moon-sekte staat erom bekend jongeren van hun familie los te weken en hen te hersenspoelen zodat ze helemaal in de greep van de sekteleiders raken. Toch dreigt de GezondeLiefde-mevrouw ons met een aanklacht wegens laster omdat we gezegd hebben dat Gezonde Liefde een christenfundamentalistische organisatie is en zij van de Moon-sekte. Ondertussen beantwoordt ze mijn telefonische en digitale pogingen tot contact niet, weigert ze een openbaar debat met me en probeert ze haar Moonie-sporen uit te wissen op Internet.

We hadden al de pauselijke bemoeienis met de Universiteit van Tilburg en imam Salam met zijn discriminerende, radicale Koran-uitleg. We hebben Wilders. En nu blijkt Tilburg ook nog Moonies rijk die op onze jongeren azen. Je moet echt ogen in je rug hebben onderhand, wil je je stad en je kinderen niet overgeleverd laten aan de wolven.

Reacties

6 reacties op “Ongezonde Liefde”

 1. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  De SGP, Christen-Unie en de voormalige RPF prediken al jaren tegen het homohuwelijk en sex voor het huwelijk. Zijn dat de volgende groeperingen die je gaat dissen of zijn de LST en VVD dan weer aan de beurt.

  Je kan je beter druk maken over je eigen wethouder die na de esdoorn omhak actie nu weer ernstig heeft gefaald bij de bestrijding van de galdheid in Tilburg de afgelopen vorstperiode.

 2. bas avatar
  bas

  lijkt me van een geheel andere orde burgermannetje. Moon sekte is een gevaarlijke club. Veel mensen die via religie menen de enige waarheid te hebben gevonden zijn gevaarlijke mensen. ook sgp-ers en christen unie fanaaten. Al deze mensen zijn verminderd toerekeningsvatbaar. Soms gewoon zielig en wat dommig, maar vaak dus ook intolerant en gevaarlijk.

 3. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Mogelijk Bas,

  Waar het mij om gaat dat het betoog van Slegers nogal wat logica ontbeert. Naast wat ik in mijn eerste reactie al heb aangegeven komt er ook bij dat ze eerst beschuldigingen uit jegens een organisatie danwel een persoon en vervolgens contact gaat opnemen.

  Iemand die mijn naam al dan niet terecht door het slijk haalt daar hoef ik echt niet mee te praten. Ik vraag me af of ze ooit wel eens bij een bijeenkomst aanwezig is geweest of dat ze haar informatie van derden heeft gekregen die al dan niet een belang erbij hebben.

  Dat kan ik namelijk niet uit haar verhaal op maken. Het bekende luidende klok zonder klepel verhaal.

 4. veerle avatar
  veerle

  @Burgermannetje: Zoals gewoonlijk veroordeel je zonder de feiten te kennen. Er zijn SP-collega's op mijn verzoek naar een voorlichtingsbijeenkomst van Gezonde Liefde geweest waar ze infomateriaal hebben ontvangen. Op basis van die avond en het infomateriaal heeft de SP-fractie vragen gesteld aan het college, omdat we vonden dat Tilburgse jongeren niet de boodschap mee moeten krijgen dat homoseksualiteit geen gezonde liefde is, en al helemaal niet gesubsidieerd. En ook niet dat het heterohuwelijk en onthouding van seks voor het huwelijk de enige goeie bescherming tegen Aids en soa's zijn. Uit vervolgonderzoek bleek ons de overduidelijke connectie met Moon. Als je de moeite had genomen om je echt te informeren en de link onder het artikel te bekijken, had je dit geweten. Maar je zocht geen informatie, je zocht alleen een manier om de SP te "dissen". Jammer alleen dat het weer niet klopt wat je zegt.

  Die esdoorn-omhak-actie was een solo-ding van een PvdA-wethouder. Ik heb je al eerder gevraagd je beter te informeren voordat je boude uitspraken doet. En als je die informatie dan ook nog eens haalt uit betrouwbare bronnen en niet alleen uit de krant, dan zou je weten dat alle ambtenaren die zich met gladheidsbestrijding zich de pestpokken hebben gewerkt volgens de afspraken die ooit in de raad zijn gemaakt, en die de wethouder liet uitvoeren.
  Dat die afspraken niet afdoende zijn bij extreme weersomstandigheden, is niet raar (kijk eens naar andere gemeenten: Overal zijn problemen geweest), maar in elk geval worden er aanvullende maatregelen genomen.

  En tot slot: Wat heb jij liever: Dat een raadslid zich druk maakt om een omgekapte boom, of om het welzijn en het weldenken van een heleboel Tilburgse jongeren? Of om allebei?

 5. Burgermannetje avatar
  Burgermannetje

  Een voorlichtingsbijeenkomst is wat anders als een daadwerkelijke bijeenkomst. Als de Gemeente een inspraakavond/informatiebijeenkomst houdt voor buurtbewoners betekent dat nog niet dat alles dat daar wordt toegezegd en beloofd ook wordt gedaan en uitgevoerd. De voorbeelden zijn daar talrijk over, naar wij dachten

  Nee, de omhakactie in de nachtelijke uren gebeurde met instemming van het voltallige college dus ook jouw twee wethouders.

  Wat zijn jouw bronnen waarop je je vervolgonderzoek basseert dan. Namen van personen wil ik dus horen want dit is zo lekker algemeen neertikken om je gelijk te halen.

  De strooing op de alle drukke fietspaden gebeurde pas nadat inwoners begonnen te klagen in het Brabants Dagblad.

  Wat ik het liefst heb dat de SP zo snel mogelijk verdwijnt uit het college. Dat kan niet per direct want we leven in een democratie, maar dat zullen de echte Tilburgers in 2010 dan wel recht trekken.

 6. tine van de weyer avatar
  tine van de weyer

  @veerle

  citaat:'Die esdoorn-omhak-actie was een solo-ding van een PvdA-wethouder'….
  foei Veerle, ga je diep, heel diep zitten schamen….. want als geen ander weet jij dat het College een unaniem besluit genomen heeft over de kap van de boom conform het besluit van herinrichting van de viersprong zoals de gemeenteraad dat eerder heeft vastgesteld.