Geplaatst

Kutmarokkanen

Hoeveel mensen zullen niet aan deze term hebben gedacht hebben na de voetbalellende die een groep Marokkanen dinsdag heeft veroorzaakt. Als we als "gewone" mensen onder elkaar praten dan is er bijna niemand die het woord "kutmarokkanen" niet gebruikt. De term is zelfs bekend geworden als een onderonsje tussen burgemeester Cohon en oud-kamerlid Oudkerk. Twee politici die toch bekend staan als "correcte" politici. Dat zij indertijd hun excuses hebben aangeboden voor de uitspraak maakt pijnlijk duidelijk dat datgene dat mensen in het gewone leven zeggen in de politiek niet gezegd mag worden. Dit is nu precies waar de kloof tussen politiek en de burgers vandaan komt! Toch waren het juist de voetbalrellen waar ik een lichtpuntje zag bij de integratie van de Marokkanen.  

 

Dinsdagavond zaten  wij na de fractievergadering nog wat na te praten en toen spraken we over de zich misdragende Marokkaanse supporters. Er werd gesteld dat integratie een kwestie van tijd was omdat de opvattingen in Nederland over de positie van vrouwen en homo’s nog maar zo’n 50 jaar geleden niet zoveel anders was dan de opvattingen van veel moslims in Nederland nu.

De integratie van Moslims, waaronder veel Marokkanen, zagen wij echter somber in. De geschiedenis heeft namelijk aangetoond dat succesvolle integratie en emancipatie wordt begonnen vanuit de groepen zelf. Vorige eeuw heeft dit in Nederland plaatsgevonden met de vrouwenemancipatie en de homo-emancipatie. Vanuit de Marokkaanse gemeenschap zien wij veel te weinig mensen die zich openlijk en duidelijk uitspraken tegen het gedrag van een grote groep Marokkanen die zich misdragen. Dat geldt voor criminaliteit, maar ook voor discriminatie van vrouwen en homo’s.

Het lichtpuntje las ik vanmorgen in de krant. Een groep Marokkanen distantieerde zich openlijk van het gedrag van het groepje Marokkaanse relschoppers. Ze zochten er overduidelijk de publiciteit mee en vonden die ook!

Een flinke groep Marokkanen ergert zich dood aan criminele landgenoten. Veel Marokkanen vinden homofilie niet verwerpelijk. Ook veel Marokkanen vinden mannen en vrouwen gelijkwaardig. Emancipatie van de Marokkaanse gemeenschap moet komen vanuit die gemeenschap zelf. Als steeds meer Marokkanen zich openlijk en overtuigend uitspreken tegen het onaangepaste en criminele gedrag van hun landgenoten zal het zich wel gedragende deel van die gemeenschap daar van profiteren. Allereerst maakt het duidelijk dat er ook Marokkanen zijn die zich wél willen aanpassen aan de Nederlandse waarden en normen en zich hier ook naar gedragen. Ook andere problemen, zoals bijvoorbeeld het moeilijk krijgen van stageplaatsen, zal daardor op termijn worden opgelost.

De sleutel ligt dus niet bij de kutmarokkanen maar bij de Marokkanen die de kutmarokkanen meer dan zat zijn.   

Reacties

2 reacties op “Kutmarokkanen”

 1. Sven avatar
  Sven

  U schreef: Het lichtpuntje las ik vanmorgen in de krant. Een groep Marokkanen distantieerde zich openlijk van het gedrag van het groepje Marokkaanse relschoppers. Ze zochten er overduidelijk de publiciteit mee en vonden die ook!

  Dat vind ik zeker geen lichtpunt! Waarom zouden hun dat moeten doen? Denk je dat de Nederlandse groep Tilburgers Vreeman een bloemetje zouden gaan aanbieden en excusses aanbieden omdat er een paar relschoppers ipv Jong Marroco van Jong Oranje waren geweest.

  Heel dit excuus zou niet nodig hoeven zijn als niet alle marrokanen op 1 hoop worden gegooid in deze gevallen.(waar de huidige politiek een groot aandeel in heeft gehad!)Kijk maar naar je eigen stuk!

  quote: De integratie van Moslims, waaronder veel Marokkanen, zagen wij echter somber in.

  De sleutel ligt niet bij de distansering van de marrokanen maar bij hoe je die relschoppers cq vandalisten ziet. Gewoon los van afkomst en sport. Wat houd je dan over?:
  1.Vandalisme
  2.Openlijke geweldpleging
  3.Mishandeling
  4.Vernieling
  En daar moet je ze op aanpakken zoals elk ander los van kleur/geloof/afkomst/integratie en wat nog meer!

  De sleutel ligt daarmee niet alleen bij de marrokaanse samenleving maar bij de gehele samenleving die dat wangedrag zat zijn!

 2. Bernd Geerkens avatar
  Bernd Geerkens

  Mooi stuk en waarheid, alleen om Rob "hoerenloper "Oudkerk, correct te noemen of politiek correct dat gaat me te ver !
  Wat is er vna hem terecht gekomen? juist, vriendenbaantjes want meneer moet niet teveel uit de school klappen.
  Als je zo iemand bij school zou zien lopen zou je hem het meest positief als een streaker kwalificeren.
  En ach Cohen, lijkt zo'n amaibele man maar ook een softie zoals de PvdA vol zit met die figuren.